Kilencgólos győzelem a Batta ellen

Kilencgólos győzelem a Batta ellen

Második félidei magabiztos játékával kilencgólos győzelmet aratott a PLER vasárnap: a Százhalombatta elleni revansnak köszönhetően egy pontra zárkóztunk a Győr mögé.

Amikor ősszel találkoztunk a Százhalombattával, „csak“ kétgólos, mégis igen fájó vereséget szenvedtünk idegenben. Vasárnap tehát nem csupán az volt a cél, hogy zsebre tegye a két pontot a PLER a Lőrinciben, de egy szép játékkal feledtesse is az akkori fiaskót. A második félidőben ezt el is érte a csapat, igaz, igencsak nyögvenyelősen indult a találkozó.

Vezetett ugyanis az első percekben az ellenfél: 2-0 és 3-1 is állt az eredményjelzőn. Tetemes előnynek ugyan nem volt mondható a különbség a vendégek javára, mégis arról szólt a nyitány, hogy megint szaladni kellett az eredmény után. Horváth góljával egyenlítettünk ki a 10. percben (3-3), s ezután indult be igazán a gólgyártás, ami fej-fej mellett tartotta a csapatokat (6-6 – 15.p.). Gyurcsovics kiállításával tudtunk a 17. percben emberelőnyből először jelentősebb fórra szert tenni (9-7), s bár az utolsó tíz percre fordulva úgy tűnt, Nagy Szabiék már ekkor bebiztosíthatják magukat a folytatásra (11-7), elég volt néhány hiba ahhoz, hogy továbbra is izgalmas maradjon a meccs: Soproniék ugyanis egy 5-1-es etappal kiegyenlítettek a 27. percre (12-12). Kovács Mihály szerint ösztönből kézilabdáztunk ebben az időszakban, s a figyelmetlenségből elhagyott labdákat, rosszul befejezett helyzeteket mind-mind a tudatosság hiányának tudhattuk be.

A félidei 14-14-es döntetlennel azonban egy új fejezetet kezdtünk a második félidőre, amelyre jóval szívesebben emlékszünk majd vissza később. A kiválóan védő csapatkapitány, Kránitz Zoli volt egyik alapköve annak a 10-1-es periódusnak, amit a következő negyedórában produkált a PLER, s ami a folytatásra eldönthette a mérkőzés kimenetelét (24-15 – 46.p.). Húsz percen át mindössze háromszor tudott gólt szerezni a Batta, s ezalatt végre támadásban is ötletes játékot produkáltunk, sőt, olykor már-már gálameccsnek hittük a találkozót egy-egy lövésnél. Vendégeink már a 43. percben kénytelenek voltak elhasználni összes időkérésüket, ám addigra megtörhetetlen volt a hazai lendület. Az utolsó tíz percben az ifjabb Soproni volt az egyetlen, aki Kránitz orra alá borsot tudott törni büntetőből és akcióból is, a korábbi PLER-es szélső góljaival végül tízen belül maradt a különbség a lefújásra.

Férfi NB I/B Nyugati csoport, 21. forduló – 2017. április 2. (vasárnap):
Lőrinci Sportcsarnok. V: Bujdosó, Mihály

PLER-Budapest – Százhalombattai KE 32-23 (14-14)

PLER: Kránitz 1, Tóth N. (kapusok) – Keresztes P. 5, Tóth P. 2, Gigler 5, Zelei, Apró, Vízler 7, Bordács 2, Konkoly, Sinkovits 2, Györkő, Horváth D. 2, Nagy Sz. 3, Vizi 3, Farkas. Edzők: Laurencz Szabolcs, Kovács Mihály
Százhalombatta: Szép, Pásztor, Kurán (kapusok) – Tarjányi 3, Oláh M., Keresztes L. 1, Minárovits, Soproni I. 7, dr. Soproni B. 3, Kónya 3, Kővári , Gálli, Kovács G., Félegyházi 3, Gyurcsovics 3, Váradi. Edző: Molnár József
Kiállítások: 12, ill. 8 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 1/1

 

Edzői szemmel

 

 

Galéria

 

Print Friendly, PDF & Email