Kikaptunk a Vecséstől

Kikaptunk a Vecséstől

Bár egygólos győzelmet könyvelhetett el a Vecsés a Lőrinci Sportcsarnokban, gyakorlatilag szinte végig hátrányban volt a PLER: öt gól is állt a két csapat között a második félidőben.

Ha az összesített mérlegét nézzük a vasárnapi fordulóban találkozott két csapatnak, ebben az idényben 2-1-re nyert a Vecsés a PLER-rel szemben. Idén ugyanis harmadjára mérkőztünk meg Nagy Károly együttesével: épp ők ejtettek ki bennünket a Magyar Kupából. Annál a vereségnél csak a vasárnapi esett rosszabbul, hiszen a bajnoki elszámolásban így már hárompontos hátrányban vagyunk a második, s kilencpontossal a feljutást eredményező első helytől. Idegenbeli két randevúnkból kiindulva tudtuk, hogy egy jó napot kifogó PLER-t is megizzaszt majd soros ellenfelünk, azonban ma nem is produkált igazán jó teljesítményt a gárda.

Annyi technikai hibával, amennyivel mi játszottunk ezen a napon, nem lehet egy ilyen szintű csapat ellen meccset nyerni. Pedig az akarat hiánya nem róható fel a srácoknak: tetemes hátrányból is vissza tudták küzdeni magukat a meccsbe, de azokban a fontos momentumokban, amikor csak egy-egy gól hiányzott a fordításhoz, „megremegett a kéz“. Jelenti ez az elhagyott labdákat, amelyeket az ellenfél összeszedhetett, a pontatlanul ellőtt ziccereket, azt a két kihagyott büntetőt, amely talán lélektanilag is fontos lett volna, egyszóval azokat az aprónak tűnő, de az eredmény szempontjából végzetes hibákat, amelyeknek tucatját mutattuk ezen a meccsen.

Pedig Nagy Károlynak kellett először időt kérni, már a 7. percben: 3-1-re vezetett ekkor a PLER, amiből egy 4-0-s etappal a 10. percre kétgólos előnyt kovácsolt a Vecsés a maga javára. Innentől pedig végig dominált a találkozón riválisunk: az egál volt a legközelebbi eredmény a pontszerzéshez, a vezetést azonban nem tudtuk visszaszerezni a lefújásig. Három gól volt a differencia a két csapat között (7-10 – 16.p.), amikor Varga János dupláját követően Kovács Mihály is összehívta a csapatát, s ha nem is azonnal, de a folytatásban pozitívan változott a játékképünk. A 18. perctől ugyanis sikerült egy olyan 5-1-es szakaszt produkálnunk, aminek végén Keresztes megszerezte az egyenlítő találatot (12-12 – 24.p.), s aminek köszönhetően joggal reménykedhettünk egy eredményes feltámadásban. Simányi volt ekkor az, aki góljaival a vendégek markában tarthatta a lépéselőnyt (12-13 – 25.p.; 13-14 – 27.p.), meghatározóbb volt azonban a folytatás szempontjából, szünetet megelőző utolsó percekben ismét háromgólos távolságra engedtük őket (13-16).

Ahogyan az is rányomta a bélyegét a játékunkra, hogy már rögtön a második játékrész elején kihagytunk egy büntetőt: az ilyen hibák vetettek minket rendre 1-1 lépéssel hátrébb akkor, amikor visszakapaszkodhattunk volna az ellenfélre. A 34. percben már öt gól is állt a két csapat között (14-19), s bár a hátralévő idő szempontjából ez a differencia még nem bizonyult végzetesnek, igencsak visszavetette a feltámadás folyamatát. A fiúk akaraterejét dicséri azonban, hogy ebből a tetemes hátrányból is vissza tudtak kapaszkodni. Hibáinkkal arányosan hullámzott ugyan a különbség a két csapat között, az 55. percre azonban egy gólra zárkóztak fel Nagy Szabiék (25-26). Akár egy új mérkőzés is kezdődhetett volna a végjátékban, ha azok a már sokat emlegetett hibák nem bukkannak fel újra: három perc leforgása alatt ugyanis elejtett labdáinkat és elhibázott akcióinkat kihasználva újra négygólos különbségre tett szert a Vecsés (25-29 – 58.p.). A vendégek kértek időt ekkor, hogy bebiztosítsák győzelmüket a hajrára, ám a rövid pihenőből még egy utolsó lendületet kapott a PLER: ez a maradék két percben produkált 3-0-s etap azonban már nem volt elég, s talán ha tovább játszuk a találkozót sem lett volna biztosíték arra, hogy pontot szerezzünk a legvégén.

Férfi NB I/B Nyugati csoport, 18. forduló – 2016. március 12., vasárnap:
Lőrinci Sportcsarnok. V: Babicz, Haskó

PLER-Budapest – Vecsés SE ÉL-TEAM 28-29 (13-16)

PLER: Kránitz, Tóth N. (kapusok) – Keresztes 5, Tóth P. 2, Gigler 1, Zelei, Apró, Vízler 6, Bordács 1, Konkoly, Sinkovits 4, Horváth D., Nagy Sz. 6, Vizi, Farkas 3, Ferencz. Edzők: Laurencz Szabolcs, Kovács Mihály
Vecsés: Róth, Varga (kapusok) – Wieszt 2, Győrfi 1, Antal 9, Kiss I., Kanizaj, Kökény 4, Dávid, Varga J. 5, Horváth Cs., Munkácsi M., Tóth J., Fiar, Simányi 6, Halász 2. Edző: Nagy Károly
Kiállítások: 12, ill. 16 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 6/6

 

Edzői szemmel

 

 

Galéria

 

Print Friendly, PDF & Email