Kiemelt U14: Bajnok lett a Puskás-csapat

Kiemelt U14: Bajnok lett a Puskás-csapat

Puskás Viktorék egész éves kiemelkedő szereplése az idény végére meghozta a gyümölcsét, hiszen országos bajnoki címet ünnepelhettek a 2016/2017-es szezon végén.

A gyermekbajnokság forduló rendszerében zajlott le a helyosztás is a kiemelt U14-ben, melynek keretei között négy mérkőzésnap állt a nyolc csapat rendelkezésére, hogy elosszák egymás között az ország legjobb nyolc csapatának járó első nyolc helyet. A keleti felsőház első négy helyezettjének a nyugati felsőház első négy helyezettjével kellett oda-visszavágót játszania, így folytatva ezzel a pontvadászatot.

A döntő első játéknapját Budaörsön rendezték meg, mondhatni, szokásosan két ellenfél jutott arra a napra fiataljainknak, így nem volt kérdés, négy ponttal gyarapították addigi pontszámaikat.

PLER-Budapest – Budaörs I 20-16

Győri FKKA I – PLER-Budapest 20-23

A második forduló már nagyobb küzdelmeket tartogatott a számunkra, hiszen komoly ellenfelünk, az FTC KN KFT-Allimax együttese veretlenül menetelt el a döntőig. Nem volt kérdés, hogy győznünk kell a Fradi ellen ahhoz, hogy mi ünnepelhessünk a bajnokság végén. Több szempontból sem volt könnyű dolgunk, mivel a következő kör helyszínét riválisunk adta, és pont ekkor kellett velük összecsapnunk. Ám előtte várt még ránk az Éles KISE együttese. A mérkőzésnapon annak rendje és módja szerint felülmúltuk Éleséket, majd belecsaptunk a lecsóba. Az adok-kapok a nyolcadik percig tartott, ami után kétgólos előnyre tettünk szert, melyet a félidő végéig meg is tudtunk őrizni. A második játékrész azonban rosszul indult, hamarosan újra döntetlen volt az állás, ám új erőre kapva ismét lépéselőnybe kerültünk. A hajárban mégis izgulhattunk, hiszen házigazdáink egyenlítettek, majd a vezetést is átvették két és fél perccel a találkozó vége előtt. A mieink mégsem adták fel, küzdöttek a végletekig, újra maguk mögé utasították egy találattal a Fradit. Ellenfelünk pedig a nagy nyomás alatt nem tudott élni a pontosztozkodást érő büntető értékesítésével, így mi ünnepelhettünk, továbbra is életben tartva a bajnoki cím megszerzésének év eleje óta dédelgetett álmát. Ahogy Viktor is elmondta nekünk, ez egy nagyon fontos győzelem volt a csapat számára: „Mivel mi a Honvédtól kikaptunk októberben, tudtuk, ha az első meccsen alulmaradunk, akkor a Fradi a bajnok. Némi szerencsével, meg persze fantasztikus játékot mutatva, sikerült nyernünk, ezzel pedig nagy lépést tettünk a bajnoki cím felé.”

Éles KISE – PLER-Budapest 14-26

PLER-Budapest – FTC KN KFT-Allimax 22-21

A harmadik megmérettetésre Szegeden került sor, ahol fiataljaink ismételten hozták a kötelezőt. Először a Budaörs csapatát győzték le, majd a győriek ellen tudtak nyerni, mely újabb négy pontot és lépéseket jelentett a bajnoki cím felé.

Budaörs I – PLER-Budapest 13-33

PLER-Budapest – Győri FKKA I 25-22

Az utolsó, mindent eldöntő fordulóra Veszprémben került sor, a tét nem csak egy sima kétpontot érő győzelem volt, hanem maga a bajnoki cím is. Ám a nagy csata előtt ránk és a Fradira is várt egy kötelező jellegű győzelem, melyet ők a Honvéd ellen, mi a hazainak számító, Élesék ellen annak rendje és módja szerint el is könyvelhettünk. Így továbbra is pontegyenlőséggel, fej-fej mellett állt a két együttes a tabella élén a mindent eldöntő találkozó előtt. Elérkezett tehát az igazság pillanata; kezdetét vette a rangadó, melyet mi kezdtünk jobban. Védekezésünk és támadásunk is jól működött, így háromgólos előnyünk volt a félidő derekán. Ugyan a Fradi lassan beszállt a kézilabdázásba, sokkal közelebb nem tudtak férkőzni hozzánk. Hátra volt azonban még húsz perc, ami rosszul indult és majdnem rossz véget is ért a számunkra. A két csapat alig-alig találta a fogást egymáson, így a hajrában adok-kapokba bonyolódtunk, amelynek a végén mindig döntetlen volt az állás. Az utolsó pillanatban azonban nagy előnyhöz jutott az FTC egy jogos, időntúli büntető keretei között, hiszen ha betaláltak volna, nem maradt volna lehetőségünk a válaszra, így ellenfelünk örülhetett volna jobban. Ám a hétméteressel Palasics Kristóf kapusunknak más tervei voltak, még hozzá az, hogy kivédi, megkoronázva ezzel a csapata által nyújtott egész évi teljesítményt. Így egy döntetlennel zárták fiataljaink az idényt, ám összesítésben ez nekünk kedvezett, mivel a két együttes egymás elleni eredményei alapján – egy góllal – mi voltunk a jobbak. „A visszavágó sem volt egyszerűbb menet, sőt! Ezen a meccsen a kapusteljesítmények, illetve a védelmek domináltak. Mindkét csapat úgy gondolom, korosztály feletti védekezést mutatott be. Az volt a kérdés, hogy ki fog betalálni a kapuba. Rettentő kiélezett meccs lett a végére, amin Palasics Kristóf időntúli hetes-védése döntött, így a döntetlen nekünk kedvezett és ezzel meglett a bajnoki cím!”

PLER-Budapest – Éles KISE 26-15

FTC KN KFT-Allimax – PLER-Budapest 12-12

A hétvége fáradalmai és ünnepi hangulata után Puskás Viktorral beszélgettünk arról, hogyan értékelné a 2016/2017-es idényt a Kiemelt U14-es gyermekbajnokság szemszögéből friss bajnokként:

„Az OSB-hez képest megerősített csapattal vágtunk neki a bajnokságnak. Mivel a srácoknak ez volt az utolsó évük a gyermekbajnokságban, szerettük volna a legjobb eredményt kihozni a szezonból. Szép lassan kezdtük felvenni a ritmust és meccsről meccsre egyre összeszokottabb lett a csapat. Nehéz csoportot sikerült megnyernünk és ezt mutatja az is, hogy a döntőben három csapat is szerepelt a B csoportból. Ezen a szakaszon két fontos dolog történt velünk, ‎egyik, hogy sikeresen túl voltunk a felvételin, ezzel pedig a srácokról egy nagy teher jött le. Másik pedig a horvát torna volt, ahol először láttam a csapaton, hogy bármire képesek lennének a győzelemért.

Az elődöntőben ismét sok kiváló csapattal találkoztunk nem adták könnyen a pontokat nekünk. Kiemelném innen a Szeged elleni két meccset; hajtós, kemény mérkőzések voltak. 

‎A végső szakaszt már nagyon vártuk! Szépen összekovácsolódott a csapatom, bizakodva vágtunk neki a döntőnek. Mindig csak a következő fordulóra koncentráltunk. 

Nem csak az első hely mondatja velem, de csillagos ötöst kapnak a szezonra a srácok. Csapatként szerintem a tavalyihoz képest legalább két szintet léptek előre, illetve egyénileg is, mindenki magához mérten sokat fejlődött. Ezzel a bajnoki címmel pedig megkoronázták a gyermekbajnokságban eltöltött hat évüket.”

Print Friendly, PDF & Email