Kezdődik a pontvadászat

Felnőtt csapatunk a hétvégén megkezdi szereplését az NBI/B-s bajnokság nyugati csoportjában; szombaton az első forduló keretei között a Pécsi VSE csapatát fogadjuk a Sportkastélyban.

A július végi kezdést megelőzően kialakult a 2019/2020-as szezon játékoskerete, illetve a szakmai stábban is történtek változások a nyáron. Idéntől Laurencz Szabolcs irányítja majd a felnőtt gárdát a pad mellől, munkáját továbbra is Soldos Péter erőnléti edző és Székely Zoltán gyúró segítik. Változott azonban a kapusedző személye is; régi-új ismerőst köszönthettünk ismét a felnőtt stábban, Bakos István személyében.

A játékoskeretben is akad egy-két változás; elbúcsúztunk Balogh Ádámtól, Bella Csabától, Horvácki Máriótól, Illés Leventétől, Márton Balázstól, Nagy Mátétól, Papp Bencétől és Rédai Krisztiántól. Helyükre új játékosok érkeztek hozzánk; Farkas Tamás kölcsönbe érkezett vissza a Csurgói KK-tól, Takó Dániel a Vecsés csapatából, Koncz Péter Ceglédről, mellettük pedig újabb utánpótlás játékosunk került a felnőtt keretbe, Kavin Mátyás személyében.

A felkészülés és a kezdés alkalmából kérdeztük Laurencz Szabolcs vezetőedzőt, aki röviden összefoglalta a bajnokságot megelőző nyolchetes munkát és az edzőmeccsek sikerességét: „Idén nyolchetesre terveztük az alapozást, amiből az első hét rávezetésből, a második hét már teljesen a fizikális felkészítésből állt. A harmadik héttől használtuk először a kézilabdát, amit a fiúk már nagyon vártak az első két hét fizikális munkája után. Az első edzőmeccsünket az NBI-es Budakalásszal játszottuk és nagyon hasznos volt, mert hamar kiderült, hogy a komoly sérülésekből visszatért játékosaink hol tartanak. A következő erőpróba a NEKA Kupa volt, ahol tovább tesztelhettem a különböző formációkat. Az eredménytől függetlenül tizenöt percenként forgattam a csapatot, hogy mindenki egyenlő játéklehetőséget kapjon. A hab a tortán a döntő volt, ahol négygólos hátrányból fordítottunk az utolsó tíz percben, ami mutatja a csapat kondicionális állapotát és morális erejét. További három mérkőzés követte a NEKA Kupát, melyek között volt Liga Kupa, Magyar Kupa, és edzőmérkőzés is. Mindhárom mérkőzést felhasználtuk a további gyakorlásra és kiderültek számomra a csapat erősségei és gyengéi, amin tovább fogunk dolgozni.”

  1. 09.14-én, szombaton jön az első igazán éles megmérettetés, melyre minden kedves szurkolónkat várjuk, hogy együtt buzdítsuk a csapatot!

2019.09.14. 18.00 PLER-Budapest – Pécsi VSE

Helyszín: Pestszentimrei Sportkastély

 

Hajrá PLER!!!

Print Friendly, PDF & Email