Kezdődik a 2018/2019-es bajnokág; Konkoly Áronnal beszélgettünk

Új edzőt köszönthetünk az idei évtől Egyesületünknél, felnőtt játékosunk, Konkoly Áron személyében. Áron és Bak Sándor, a felnőtt csapat irányítója és csapatkapitánya, kapták meg az U14-es és U15-ös együttest, ezúttal Konkoly Áront kérdeztük a csapatról.

Új edzőként üdvözölhetünk a PLER-Budapestnél, játékosként már jól ismerünk, ám új szerepkörödben a 2018/2019-es szezonban debütálsz nálunk. Kérlek, mesélj kicsit magadról, illetve arról, hogy milyen elvárásokkal vágsz neki az új kihívásoknak!

„Először is nagyon tetszik az új szerepköröm és megtisztelő is egyben, hogy egy ilyen nagy múltú utánpótlás nevelő egyesületnél dolgozhatok, mint a PLER. Ugyanakkor nem teljesen új ez a szerepkör, mert már korábban a nevelőegyesületemnél, az ETO-nál is foglalkoztam gyerekekkel. A munkám jó gyakorlatként is szolgál a tanulmányaimhoz, hiszen a Testnevelési Egyetemre járok, már negyedik éve, ahol, ha minden jól megy, testnevelő tanárként fogok végezni. Emellett, persze, idővel szeretnék magasabb szintre kerülni edzőként is, de ehhez még sokat kell fejlődnöm és tanulnom, mindenesetre a legjobb helyen vagyok, hiszen kiváló edzőktől tanulhatok az Egyesületünknél.”

Bak Sándorral közös csapatotok két korosztályban, azaz két bajnokságban is indulni fog. Az U15-ös korosztályban a másodosztályban, míg az U14-esek között a harmadosztályban indultok majd. Mik a célkitűzéseitek a két bajnokságban?

„Az U15-ös másodosztályban több olyan ellenfelünk is lesz, akik szerintem az első osztályban is megállnák a helyüket, de a felnőtt csapatuk miatt ide sorolták őket. Biztos, hogy az összes meccsünk nagyon nehéz lesz, főleg, hogy a csapatomban többen is tizenhárom évesek, tehát lesz olyan, akinek két év előnye lesz velünk szemben játéktapasztalatban és erőben is. Minden pontunkért meg kell majd küzdenünk. Úgy érzem ebben a kiírásban a középmezőny lehet a reális cél nekünk, de törekedni fogunk a dobogóra. Az U14-es harmadosztálynak a legfőbb célja számunkra, hogy akik még nem tudnak játszani a nagyobbak között a koruk vagy esetleg a technikai hiányosságaik miatt, ők is tudjanak gyakorolni, hogy aztán tudjuk őket magasabb szinten versenyeztetni. Ebben a bajnokságban viszont az első három helyre várom a srácokat. Mondhatom azt is, hogy ezt a csapatot azért neveztük ebbe a két osztályba, hogy azok a gyerekek, akik az U15-ös első osztályban csak periódus szerepet kaphattak volna, itt alapemberekké váljanak, és többet fejlődjenek a játékperceik emelkedésével.”

Kérlek, hogy mesélj kicsit a csapatotokról! Hogyan sikerült az összeszokás és hogyan telt a felkészülés?

„Az alapozást a srácok már július végén elkezdték. Napi két edzéssel, nagyon sok munkát végeztek el, le a kalappal előttük! Felnőtt szinten is nehéz ez az időszak, hiszen ilyenkor még a labda nem nagyon jut szóhoz az edzéseken, de nincs mit csinálni, ez a sporttal jár. Kovács Misi bácsival kezdték meg az első heteket a gyerekek, én kicsit később csatlakoztam hozzájuk a felnőtt csapat elfoglaltságai miatt. Amikor mindenki megjött a nyaralásból akkor szedtük külön a két csapatot, mivel a létszám megkövetelte. Azt gondolom gyorsan hozzászoktak a stílusomhoz, már tavaly is figyeltem őket a mérkőzéseiken és az edzéseiken, így igazából a legtöbb srácot már ismertem is. A csapatom a felkészülés során bebizonyította, hogy tud küzdeni és az esetleges hiányosságainkat a lelkesedésünk sokszor pótolja, néha talán túl lelkesek is a srácok. Még nagyon kevés időnk volt átvenni a taktikai elemeket, amiket majd elvárok tőlük a mérkőzéseken, de egy valamit már sikerült megtanulnunk, hogy futás nélkül nem lehet kézilabdázni.” 

Ahogy már említettem, Bak Sándorral közösön viszitek a csapatot. A pályán már jól ismeritek egymást, milyen a vonal túloldalán a közös munka vele és a többi edzőkollégával? 

„Szerintem Sanyi nevében is mondhatom, hogy nagyon jó a közös munka. Mindkettőnknek ez az első, úgymond, saját csapata, szóval van benne kihívás bőven. Nekünk is ugyanúgy egy tanulófázis ez, mint a gyerekeknek. A srácoknak is jó, hogy ketten vagyunk, hiszen így különböző impulzusok érik őket. Sanyi NBI-et is megjárt kézilabdázó sokat tanulok tőle, ahogy a gyerekek is. Hál’ istennek ugyanaz a szemléletünk a sportról, sőt, nyugodtan mondhatom, hogy baráti viszonyt ápolunk és csapattársak is vagyunk, szóval megvan az összhang köztünk a pálya ezen részén is. Mindketten próbáljuk átadni  a gyerekeknek mindazt, amit mi is megkaptunk a kézilabdától, talán még kicsit többet is igyekszünk mutatni belőle nekik. Ugyanez a jó viszony mondható el az Egyesületnél dolgozó összes edzővel kapcsolatban, bármilyen kérdésünk van, rögtön segítenek. Mi, fiatalabb edzők pedig igyekszünk tanulni a nálunk rutinosabbaktól. Nagyon sokat segít Laurencz Szabi és Perger Zsolt, akik az edzőink is a felnőtt csapatnál, sokat tanulhatok tőlük. Továbbá megemlíteném Kovács Mihályt, aki egy ikon a sportágban, de az összes edzőt fel lehetne sorolni a klubnál.”

Az U15-ös másodosztályú bajnokságban 2018. szeptember 8-án lépnek először pályára a fiatalok Nyíregyházán, ahol a Kazincbarcika és a Dabas lesznek az ellenfeleik.

2018.szeptember 8., szombat, (Nyíregyháza, Bem József Ált. Isk. spcs.)

11.00 PLER-Budapest – Kazincbarcikai KSE

13.00 PLER-Budapest – Dabasi KC VSE

Hajrá PLER!!!

Print Friendly, PDF & Email