Két pontot érő feltámadás

Majd‘ húsz percen át tartó hátrányból kellett felállnia a PLER-nek a szombati, Balmazújvárosi mérkőzésen. Erős második félidőt produkálva azonban hétgólos különbséggel hazahoztuk a két pontot.

Két vesztes rangadó után nagy szüksége volt a sikerélményre a csapatnak, s a papírforma győzelmet ígért a Balmazújváros otthonában. Lépéselőnybe is került a PLER már a találkozó elején (2-5 – 11.p.), ám az első félidő második felében produkált dekoncentrált játékkal igencsak megnehezítettük a saját magunk dolgát a szombati mérkőzésen. Negyed óra elteltével ugyanis kiegyenlítettek a házigazdák, akik legalább annyira motiváltak voltak a pontszerzésre – különösképp korábbi játékosaink! -, s egy óvatlan pillanatban át is vették a vezetést (6-5 – 15.p.). Ekkor belekerültünk egy olyan örvénybe, amely során négygólos különbség is állt az eredményjelzőn a vendéglátóink javára (11-7 – 24.p., 13-9 – 27.p.), s csak a szünethez közeledve tudtunk kozmetikázni ezen a differencián (13-11).

A rövid pihenőről azonban összeszedetten tért vissza a társaság, s egymást buzdítva törték át a fiúk a gátakat: egy 5-0-s periódussal rögtön meg is fordítottuk a meccset (13-16 – 36.p.). A második félidőre összeállt végre a védekezésünk, amelynek alapját Andorka remek kapusteljesítménye adta: húsz perc alatt mindössze három gólt kaptunk (14-21 – 50.p.), s ezzel gyakorlatilag el is döntöttük a két pont sorsát. A folytatásban már csak őriznünk kellett előnyünket, amelyet apránként még tovább tudtunk növelni, így az igazi csapatmunkával elért feltámadásunk hétgólos győzelmet eredményezhetett.

NB I/B Keleti csoport, 5. forduló – 2018. október 13., szombat:
Balmazújváros. V: Horváth, Marton

Balmazújvárosi KK – PLER-Budapest 20-27 (13-11)

Balmazújváros: Bagi, Balázs, Fábián (kapusok) – Kapusi, Rázsi, Kiss R. 4, Nagy N. 5, Tóth P. 5, Ludnai, Csontos 3, Csernai, Kovács M., Ramóczi, Pethő 2, Teleki 1, Bodnár. Edző: Tréki Tamás
PLER: Andorka, Balogh Á., Jónás (kapusok) – Bak 4, Illés, Grebenár 3, Mezei 3, Papp B. 1, Ferencz, Rédai 3, Schmidt 1, Gál 7, Nagy M. 2, Horváth D. 1, Cseh, Turcsán 2. Edző: Perger Zsolt
Kiállítások: 10, ill. 14 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 5/3

Print Friendly, PDF & Email