Junior: Vereség a tabellavezető ellen

Junior: Vereség a tabellavezető ellen

Juniorjaink is a Dabas együttesét fogadták, ám sajnos 37-32-es vereséggel hagyták el a pályát, így nem sikerült a pontok itthon tartása.

Junior csapatunk nagy lendülettel vágott bele a mérkőzésbe az NBI/B junior bajnokság nyugati csoportjának tabellavezetője, a Dabas ellen. Az első percekben támadásban Királyt találtuk meg szépen a falban, aki a passzokat sikerrel gólokra is váltotta, majd Tóth Bálint lendült bele iszonyatos erővel a játékba. Szép, lendületes játékával nehezen boldogult a dabasi fal, a tizedik percben már 10-6-os PLER vezetés állt ennek köszönhetően az eredményjelzőn. Sajnos védekezésben elég sok problémánk akadt, egyáltalán nem segítettük Bauer kapus munkáját, így ott is potyogtak a gólok szép számmal. Ezt a megnyugtató előnyt a tizenhatodik percig tudtuk tartani, utána felzárkóztak egyre a dinamikus támadásokat bemutató vendégek. Nem hagytuk magunkat, ekkor még sikerült magunknál tartani a stafétát, de a félidő utolsó tíz perce a részünkről teljes rövidzárlatba torkollott, nemcsak sikerült átvenniük a vezetést a dabasiaknak, hanem az első harminc perc végére már négyre tudták megnövelni az előnyüket.

A második játékrészre teljes elszántsággal jöttünk ki, hiszen a négygólos különbség egy félidő alatt még teljesen ledolgozható, ezt juniorjaink Dinawi vezetésével három perc alatt abszolválták. Egálról indulhatott volna tovább a találkozó, azonban megint küzdöttünk saját magunkkal, rengeteg technikai hibát vétettünk, ziccereket és hétmétereseket rontottunk, így az utolsó negyed óra kezdetén már megint hárommal vezetett a Dabas. Védekezésünk sajnos Rózsa kapusnak sem segített, így csak úgy záporoztak a találatok a vendég oldalon, mire felkaptuk a fejünket, addigra már hatgólos volt a hátrányunk nyolc perccel a mérkőzés vége előtt. Ez az idő már sajnos csak az eredmény kozmetikázására volt elég, amit Illés vezetésével minimálisan meg is tettünk, végül ötgólos, 37-32-es vereséget szenvedtünk a jól játszó Dabastól.

cikk

NBI/B junior korosztály, alapszakasz, 7. forduló – 2016. október 29., szombat:
Budapest, Lőrinci sportcsarnok V: Rontó, Szanyi

PLER-Budapest – Dabas KC VSE 32-37 (15-19)

PLER-Budapest: Bauer, Rózsa (kapusok), Tóth B. 9, Benczenleitner 3, Király A. 3, Illés 8 (4/4), Baranyai 4 (3/1), Zsolnai 1, Borza 1, Dinawi 3, Ferenczy, Gál (1/0), Homor, Medvedev, Tóth D., Mihályi. Edző: Penszki Gergely

Dabas KC VSE: Somodi, Podoba, Kádár 2, Balog G. 6, Kiss P., Szabó T. 5, Laurinyecz 1, Ács T. 12 (6/6), Márton 4, Katona 2, Bácskai 3, Balogh Á., Nagy G., Pelikán. Edző: Tomori Győző

Kiállítások: 14 ill. 16 perc
Hétméteresek: 8/5 ill. 6/6

Edzői szemmel

Penszki Gergely: „Nagyon jól kezdte a csapat a mérkőzést. Olyan hangulatban, és olyan hozzáállással álltak neki a fiúk a bemelegítéshez, a kezdéshez, ahogyan az egy rangadóhoz méltó. Az első félidő második felére jött egy hullámvölgy a támadásban, ami mellé társult, hogy amennyi figyelmet fordítottak a játékosok a támadások szervezésére és befejezésére, annyira rosszul és sokat hibázva védekeztek hátul. A második félidőre úgy jöttük ki, hogy keményebben kell védekeznünk a győzelem eléréséhez, és a támadásokat megpróbáljuk az elejéhez hasonló sebességgel végigjátszani. Sajnos a védekezésbeli agresszivitás gyenge volt, a megállító faultok kevesek voltak. Hiába lőtt a csapat harminc fölött, sajnos két mérkőzésre elegendő gólt kaptunk. De azt hiszem, hogy az ilyen hőfokú mérkőzések kellenek ahhoz, hogy tovább fejlődhessen a csapat. Minél több ilyet játszunk, annál inkább megtanulhatjuk, hogyan kell igazi téthelyzetben döntéseket hozni egy rangadón.”

Print Friendly, PDF & Email