Junior: Újabb lépés a bronzérem felé

Junior: Újabb lépés a bronzérem felé

Juniorjaink a pécsi győzelem után egy revansra készültek; hazai pályán szerették volna megtorolni a győri nyolcgólos, decemberi vereséget. A küldetés sikerrel járt, tizeneggyel vertük meg a SZESE Győr gárdáját.

Nem jó szájízzel gondolnak vissza juniorjaink a december eleji, győri túrájukra, hiszen kritikán aluli játékkal szenvedtek nyolcgólos vereséget. Itt volt tehát az ideje a visszavágásnak, különösképpen a tét miatt, ami nem más, mint a bronzérem. Rendkívül magabiztosan kezdtük meg a játékot, Tóth Bálint találataival már az első percekben magunkhoz ragadtuk a vezetést, amit meg is tudtunk tartani. Ez főleg annak köszönhető, hogy védekezésünk már rég nem működött ennyire egységesen és stabilan, valamint Bauer egészen hihetetlen teljesítményt mutatott be a kapuban, hálóőrünk hétméteresek és ziccerek sokaságát hárította. Eközben támadásaink is hatékonyak voltak, a Gál-Ferencz-Zsolnai trió a félidő derekára hétre növelte találataink számát. Tény, hogy anno, az idegenbeli találkozónkon egyszerűen semmi sem jött össze, minden elromlott, ami elromolhatott, na, most valahogy így érezhették magukat vendégeink is, hiszen tizennégy perc elteltével mindössze kétszer tudták megrezegtetni Bauer hálóját. A győriek képességeivel nagyon is tisztában voltunk, így nem becsültük őket alá, amit helyesen is tettünk, mert szépen, fokozatosan ők is belejöttek a játékba. Szerencsére Apróék nem zavartatták magukat és Bauer is állta a sarat, így meg tudtuk tartani ötgólos előnyünket a szünetig.

A második játékrészt vendégeink kezdték jobban, két gyors góllal már rögtön csak három volt a különbség. Ekkor ismét Tóth Bálint kért szót, aki két büntetőjével és két akciógóljával visszaállította a megnyugtató, hatgólos előnyt. Továbbra is megállíthatatlanul robogtunk előre a győzelem felé, Zsolnai vezetésével fokozatosan növeltük góljaink számát, míg a győriek találatai nem nagyon akartak gyarapodni. Bauer továbbra is hárítani tudta a lövések nagy részét, majd Rózsa is lehetőséget kapott a bizonyításra, amivel ő is élni tudott, így a hajrá kezdetére már tizeneggyel vezettünk. A találkozó utolsó etapján lehetőséget kaptak a fiatalabbak is, akik állták a sarat, Homor és Illés vezetésével meg tudták tartani a tizenegygólos előnyt a végéig, így 38-27-re nyertünk.

NBI/B junior korosztály, alapszakasz, 25. forduló – 2017. május 12., péntek:
Budapest, Lőrinci sportcsarnok V: Bába, Horváth

PLER-Budapest – SZESE Győr 38-27 (17-12)

PLER-Budapest: Bauer, Rózsa (kapusok), Zsolnai 8, Ferencz 5, Apró 6 (1/1), Tóth B. 9 (4/4), Gál 2 (1/0), Györkő 2, Illés 2, Homor 3 (1/1), Ferenczy, Benczenleitner, Medvedev 1, Baranyai, Mihályi. Edző: Penszki Gergely

SZESE Győr: Lajos, Bittmann, Hollós 2, Karajz (1/0), Gyűrű 5, Farkas Á. 8 (2/1), Farkas B. 2 (1/0), Szabó L., Blanárik 5, Molnár R. 1, Dominek 1, Horváth N., Schneider 3, Herkovits. Edző: Rosta Miklós

Kiállítások: 2 ill. 10 perc
Hétméteresek: 7/6 ill. 4/1

Print Friendly, PDF & Email