Junior: Piros lap visszavonva

Junior: Piros lap visszavonva

Junior csapatunk Pécsett vendégeskedett, ahonnan kétgólos győzelmével elhozta a két pontot, ezzel komoly esélyt teremtve magának a bronzéremre.

Juniorjaink számára a hosszú hétvégét megelőző nap utazással telt, hiszen a bajnokság soron következő fordulójában Pécsre hívta őket a kötelesség. A találkozó egy-egy értékesített hétméteressel kezdődött, amolyan bemelegítésként a komoly csatára. Ezután nagyon éles küzdelem kezdődött meg, mindkét oldali védekezés kemény faultokat adott, ám a miénk sajnos kevésbé tudta segíteni Bauer munkáját, így gyakran landolt a labda a kapunkban. Lőttük mi is a gólokat szép számmal, így a félidő derekára össze tudtunk szedni egy kétgólos lépéselőnyt. Ekkor sajnos Zsolnai kiállításával emberhátrányba kerültünk, amit nagyon megszenvedtünk; ez alatt az idő alatt nemcsak felzárkóztak a pécsiek, hanem át is vették a vezetést. Szerencsére ez sem tartott sokáig, Györkő és Zsolnai biztos kézzel használták ki helyzeteiket, amivel sikerült visszavenni a vezetést, amit ismét nem tudtunk sokáig magunknál tartani. Egygólos volt a hazaiak előnye, amikor a legszürreálisabb jelenetnek lehettünk szemtanúi. Tóth Bálint megfaultolta ellenfelünk átlövőjét, ami után a játékvezetők felmutatták a piros lapot. Senki sem értette, hogy miért, még a hazaiak is nevetve vették tudomásul az ítéletet, Tóth pedig nagy értetlenkedés közepette levette a mezét, komótosan megkerülte a pályát és elhagyta a játékteret. Ez után következett a szürreális rész (hiszen mindenki tévedhet, akár ekkorát is, hogy egy sima faultra piros lapot adjon), a „sporttársak” odasétáltak a folytatást jelző sípszóra váró játékosainkhoz és közölték Ferenczyvel, hogy ő a piros lapos játékos, vonuljon le a pályáról. Nem volt mit tenni, kínjában már mindenki csak nevetni tudott, Ferenczy levonult, Tóth pedig visszatért a pályára, játékosaink ezzel kapcsolatos kérdéseire pedig mindössze nyomdafestéket nem tűrő válasz érkezett a játékvezetőktől. Szerencsére jól sült el a dolog, már ha ebben a helyzetben lehet ilyet mondani, mert részünkről a nevetést felváltotta a „csak azért is” hangulat, ezután három találatot is szereztünk a szünetig, míg a hazaiak gól nélkül maradtak.

A pihenő után elsődleges célunk a kétgólos előny megtartása, vagy annak növelése volt, meg persze a további piros lapok elkerülése. Apró irányításával tudtuk is tartani magunkat, amihez Zsolnai asszisztált, valamint Tóth mutatta meg, hogy milyen, amikor nem csak levonul a pályáról, hanem játszik is azon. Szépen lassan négygólosra hízott előnyünk, ám a félidő derekán csak egyetlen percébe került a hazaiaknak, hogy egyre csökkentsék. Ezután nem bírt egymással a két fél, négyperces gólcsend következett, ami után Apró törte meg eredménytelenségünket, akit Zsolnai követett. A végjáték kezdetén természetesen a játékvezetők is úgy gondolták, hogy ismét porondra kell lépniük; egy percen belül két gólunkat vették el, valamint egyszer megállították az órát, jelezve ezzel, hogy Penszki Gergely időt kért, ezzel mindössze csak az volt a baj, hogy mi védekeztünk, tehát nem kérhettünk időt, bizonyára a bonyolult játékvezetői karjelzések zavarták meg őket. Szerencsére játékosaink a közjátékok ellenére is észnél voltak, továbbra is felváltva estek a gólok (szerencsére azért a mi találatainkat is sikerült megadniuk), így kettővel, 32-30-ra nyertünk, komolyan versenyben maradva ezzel a bronzéremért.

NBI/B junior korosztály, alapszakasz, 24. forduló – 2017. április 28., péntek:
Pécs, Széchenyi csarnok V: Rozina, Szászfai

Pécsi VSE – PLER-Budapest 30-32 (14-16)

Pécsi VSE: Gubicza 1, Fehér 4, Temesvári Z. 5 (2/2), Tóth M. 5, Nyulasi, Mayer 1, Temesvári Cs. 1, Vonya 2, Knoch, Fekete, Sipics 4, Bálint 4, Borbás 2. Edző: Fenyvesi Károly

PLER-Budapest: Bauer, Merkovszki (kapusok), Ferencz 5 (1/1), Zsolnai 7, Tóth B. 7, Apró 8 (3/2), Gál 4 (2/1), Györkő 1, Illés, Ferenczy, Papp G., Medvedev, Trekoványecz, Baranyai, Homor, Csehó. Edző: Penszki Gergely

Kiállítások: 6 ill. 10 perc
Kizárás: Tóth Bálint Ferenczy László (PLER-Budapest, 27. perc)
Hétméteresek: 2/2 ill. 6/4

Print Friendly, PDF & Email