Junior: Megvan a bronz!

Junior: Megvan a bronz!

Junior csapatunk négygólos győzelmet aratott Veszprémben az utolsó bajnoki fordulón, így a bronzérem büszke tulajdonosaként indulhattak haza.

Juniorjaink már három fordulóval ezelőtt komolyan rákészültek a bronzérem megszerzésére, az ehhez vezető út utolsó állomása pedig Veszprém volt. Nem volt más elfogadható eredmény, csak a győzelem, ám ez pályára lépéskor sajnos egyáltalán nem látszott csapatunk tagjain. Kihagyott hazai büntetővel kezdődött meg a játék, de szerencsére lehetőség volt bőven, ennek kompenzálására, ugyanis az első nyolc percben a két együttes számára öt büntetőt is odaítéltek a játékvezetők, amit két perccel később egy hatodik is követett. Amikor már kezdtük volna azt hinni, hogy nem is bajnoki mérkőzésre, hanem hetespárbajra érkeztünk, akkor Apró és Ferencz beindította a gólgyártást egy 4-1-es négyperces periódussal, aminek segítségével behoztuk egygólos lemaradásunkat és magunkhoz ragadtuk a vezetést. Örömünk azonban nem tarthatott sokáig, védekezésünk sajnos nem állt a helyzet magaslatán, támadásban pedig sokat hibáztunk, így pillanatok alatt már újra hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Szerencsére az Apró-Ferencz duó továbbra is észnél volt, lendületük pedig döntetlent eredményezett a félidőben.

A második játékrészt is Apró kezdte, akihez ezúttal Györkő csatlakozott, ám védekezésben továbbra sem nyújtottunk kiemelkedőt, ezért nem sikerült ellépni ellenfelünktől. A mindkét oldalon rendkívül produktív első tíz percet a mieink megkoronázták egy 6-0-s szériával is. Negyed órával a játék (és ezzel a szezon) vége előtt hét találattal szerepelt több a mi nevünk mellett, amihez kapusteljesítményünk és védekezésünk feljavulása nagyban hozzájárult. Nem hagyták azonban magukat a veszprémiek, elhibázott büntetőnk után rögtön bosszultak is, de Zsolnai két találata elvette kedvüket a gólgyártástól. Sajnos azonban ezzel mi is megküzdöttünk, ezúttal pedig a hazaiak jöttek ki belőle jobban, ugyanis az utolsó hat percben nem tudtuk megrezdíteni ellenfelünk hálóját. Az addig összeszedett előnyünk azonban kitartott a végéig, sőt, még maradt is belőle, 30-26-ra nyertünk. Ezzel a győzelemmel pedig összesítésben a harmadik helyezést értük el, így az NBI/B junior bajnokság nyugati csoportjának bronzérmesei a PLER-Budapest játékosai!

NBI/B junior korosztály, alapszakasz, 26. forduló – 2017. május 21., vasárnap:
Veszprém, DEVM sportcsarnok, V: Antal, Antalné

Telekom Veszprém U23 – PLER-Budapest 26-30 (14-14)

Telekom Veszprém U23: Forgács 1, Kisgyörgy 1, Gombkötő, Somogyvári 3, Sótonyi 3, Gödör, Dupont, Kara (1/0), Morvai, Lakatos T., Bathó, Oross 2, Pápai 6 (5/4), Szuharev 9, Kőhegyi, Wiczián. Edző: Ernst Attila

PLER-Budapest: Bauer, Rózsa (kapusok), Gál 4 (3/2), Apró 12, Ferencz 4, Illés 1, Zsolnai 4, Györkő 5,  Benczenleitner, Medvedev, Dinawi, Homor, Czopf, Ferenczy, Mihályi. Edző: Penszki Gergely

Kiállítások: 8 ill. 4 perc
Hétméteresek: 6/4 ill. 3/2

Print Friendly, PDF & Email