Junior korosztályban bizonyítottak serdülőink

Junior korosztályban bizonyítottak serdülőink

Jelentősen megfiatalodott csapattal álltunk ki a Vecsés juniorjai ellen, ám a korosztálykülönbség sem zavarta fiataljainkat, 41-28-ra múltuk felül vendégeinket.

Az NBII-es találkozó miatt jelentősen fiatalabb csapattal voltunk kénytelenek kiállni a Vecsés junior gárdája ellen. Ezúttal a kispadon Laurencz Szabi dirigált, hiszen a csapat létszámának nagyobb részét az ő serdülő játékosai alkották. A merőben szokatlan csapatösszetétel az első pár percben még a pályán lévőket is megzavarta, két bekapott gól után eszméltünk csak fel. Szerencsére Ferencz hamar kiegyenlített, majd pedig Holdosi percei következtek, ugyanis tíz percig csak ő tudta bevenni a vecsésiek kapuját. Sajnos Holdosi találatai között a mi hálónk is rezgett a vendéggóloktól, de az addig megszerzett egy-két gólos vezetést tartani tudtuk. A tizennyolcadik percben untuk meg azt, hogy előnyünk csak minimális, ezért Kalmár vezetésével egy 7-1-es rohamot diktáltunk, így alig nyolc perc alatt hétre növeltük előnyünket. A szünetig hátralévő pár percben Homor is játékba lendült, Holdosi pedig biztos kézzel értékesítette büntetőinket, 20-13-as vezetéssel mehettünk a pihenőre.

A második játékrész elején sajnos az öltözőben maradtunk, öt perc sem kellett ahhoz, hogy előnyünk négyre olvadjon, de Homornak köszönhetően elég hamar lelohasztottuk vendégeink megújult győzelmi reményeit. A Homor-Györkő-Holdosi trió csak úgy szórta a gólokat, labdaszerzéseinknek hála pedig ez alatt az idő alatt Rózsa kapujában csak háromszor landolt a labda. Az utolsó negyed órára egy kicsit elfáradtunk, egyre több volt a hibánk, különösen védekezésünkben akadt egyre több rés, ám a frissen beállt Berényi kapus remek formában volt; nem egyszer csodálhattuk meg védéseit. Támadásban továbbra is be-betaláltunk, így előnyünk fokozatosan duzzadt. A végjátékban Poroszkai is beállt a góllövők sorába, méghozzá nem is egy, hanem három találattal, majd Holdosi és Homor is elköszönt egy-egy találattal a vecsésiektől. Végül 41-28-ra nyertünk.

NBI/B junior korosztály, alapszakasz, 18. forduló – 2017. március 12., vasárnap:
Budapest, Lőrinci sportcsarnok V: Bognár, Czövek

PLER-Budapest – Vecsés SE Él-Team 41-28 (20-13)

PLER-Budapest: Rózsa, Berényi (kapusok), Holdosi 10 (5/5), Tóth B. 2, Ferencz 5, Mihályi, Kalmár 3, Györkő 5, Homor 9, Poroszkai 3 (2/1), Molnár L. 3, Székely 1. Edző: Laurencz Szabolcs

Vecsés SE Él-Team: Szabó M., Kiss G., Gyulai, Farkas S. 7, Fischer, Papp R. 2, Havas 3, Farkas Sz. 8, Porkoláb 4 (1/1), Dobai 2, Herter 1, Mogyorósi, Farkas B. 1. Edző: Szilágyi Péter

Kiállítások: 16 ill. 14 perc
Hétméteresek: 7/6 ill. 1/1

Print Friendly, PDF & Email