Junior: Kapufák tengerében

Junior: Kapufák tengerében

A felnőtt találkozót megelőzően junior együttesünk is megmérkőzött a pécsiekkel, ám sajnos a végjáték nem nekünk kedvezett, 29-25-re maradtunk alul.

Nehéz csata elé nézett junior együttesünk, ugyanis ellenfelük közvetlen riválisnak számít a mezőnyben. Már az első percek is izgalmas mérkőzést vetítettek elénk; Illés után Zsolnai talált be, ám érkezett is rögtön a válasz és az egyenlítő találat a másik oldalról. Nem volt azonban könnyű dolga a pécsieknek, ugyanis védelmünk ezúttal szépen állta a sarat, ha azonban ki tudták játszani éber védőinket, akkor Bauerrel találták szemben magukat, aki védéseivel nem lopta be magát a szívükbe. Ezt mi annyira nem sajnáltuk, sőt, inkább megpróbáltuk kihasználni Bauer jó teljesítményét támadásainkban, ami sajnos kevésbé sikerült; eddig ritkán látott számú kapufát lőttünk, vagy éppen pontatlanul passzoltunk. Negyed óra elteltével még mindig egyenlő volt az állás, majd az ezt követő négy percben a pécsieknek állt a zászló és kétgólos előnyhöz jutottak. Szerencsére Benczenleitnerék elég hamar letörték a szarvukat, három egymást követő találatunkkal ismét a mi kezünkben volt a vezetés. A félidő hajrájában azonban ismét fordult a kocka, megint futhattunk az eredmény után, aminek a szünetet jelző dudaszó vetett véget, így egygólos hátrányból várhattuk a folytatást.

A második játékrész vendégtalálattal kezdődött, ám Király duplájával folytatódott, így ismét egálról indult tovább a csata. Bauer helyét Rózsa vette át a kapuban, aki hasonlóan jó teljesítménnyel őrizte kapuját, így mi tehettünk szert egygólos előnyre. A vendégek perceken keresztül futottak az eredmény után, mi pedig magabiztosan őriztük a stafétát egészen a negyvenhatodik percig, amikor fordult a szerencse és onnantól mi járhattunk vendégeink nyomdokában. A mérkőzés vége előtt hét perccel Illés még tudott egyenlíteni, ám itt fogyott el az erőnk és a türelmünk a játékvezetők ténykedésével kapcsolatban. Sorozatos tévedéseik következtében egyre idegesebben játszottunk és sokszor megremegett a kezünk, míg a pécsiek passzív játékai egyre gólokig tartottak. Az utolsó öt percet sajnos csúnyán elveszítettük, ahogy a saját magunkba vetett hit elszállt, olyan gyorsan röpködtek a gólok a kapunkba. Végül 29-25-re veszítettük el a találkozót. A két sporttárs bizonyára minden egyes alkalommal félreérti és magára veszi a mérkőzések végén a közönség tapsát, valószínűleg azzal a tudattal vonulnak fel az öltözőbe, hogy visszatapsolják őket, hiszen az utóbbi időben sokszor teszik tiszteletüket csarnokunkban, hasonló teljesítményt nyújtva. Remélhetőleg játékosaink tudják, hogy a taps nekik szól.

dsc_0897o

NBI/B junior korosztály, alapszakasz, 11. forduló – 2016. december 02., péntek:
Budapest, Lőrinci sportcsarnok V: Kovács, Wenzel

PLER-Budapest – Pécsi VSE 25-29 (12-13)

PLER-Budapest: Bauer, Rózsa (kapusok), Illés 5 (3/3), Tóth B. 3, Zsolnai 3, Benczenleitner 3, Papp G. 4, Király A. 4, Gál 2, Dinawi 1, Ferenczy, Mihályi, Medvedev, Homor (1/0). Edző: Penszki Gergely

Pécsi VSE: Gubicza, Fekete R., Király Gy., Tóth M., Rokolya, Bálint 4, Fehér 1, Szommer 4 (4/3), Temesvári Z. 10 (2/2), Vonya 6, Nyulasi 2, Mayer 2. Edző: Fenyvesi Károly

Kiállítások: 10 ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/3 ill. 6/5

Print Friendly, PDF & Email