Junior: Hatalmas pofon Győrben

Junior csapatunk két nappal korábban kapott meghívást Győrbe, mint felnőttjeink, ám sajnos a kirándulás csúfos vereséggel zárult.

Azt szokás mondani, hogy veszíteni csak emelt fővel lehet. Úgy, hogy mindent megteszünk a győzelemért, küzdünk, harcolunk egy közös célért és ha elbukunk, akkor tanulunk a hibáinkból, de azt mondhatjuk: „Mindent megtettünk!”. Sajnos juniorjainknak ez nem sikerült Győrben, az idény (és talán az elmúlt évek) legrosszabb első félidejét produkálták. Ugyan a hazai csapat az egyik legnehezebb ellenfél a mezőnyben, ám itt lehetett volna egy olyan jól szervezett, agresszív és hatékony védelem ellen gyakorolni a játékainkat, aminek aligha akad párja a mezőnyben. Ennek ellenére az első harminc perc küszködéssel telt el, sikertelenségünk teljesen lelombozta játékosaink kedvét, összetette mindenki a két kezét amikor megszólalt félidőt jelző sípszó.

A második játékrészben részben sikerült felül kerekednünk saját magunkon, sokkal határozottabban álltunk ki a győriekkel szemben, aminek meg is lett az eredménye: megérkeztünk a meccsbe. Lövéseink elkezdtek fokozatosan eredményesek lenni, Bercza segítségével pedig számos támadást ki tudtunk védekezni. Az önbizalmunk is folyamatosan nőtt, percekre gólcsendre tudtuk kényszeríteni a győrieket, így a végére „csak” egy nyolcgólos vereségbe futottunk bele, ami az első félidőt elnézve egész hízelgőnek mondható.

NBI/B junior korosztály, alapszakasz, 12. forduló – 2016. december 08., csütörtök:
Győr, Krúdy Gyula Gimnázium tornaterme V: Kovács, Wenzel

SZESE Győr – PLER-Budapest 27-19 (16-8)

SZESE Győr: Bittmann, Pilter, Hollós 1, Karajz 6 (3/2), Gyűrű 5, Farkas B. 1 (1/1), Schneider 2, Farkas Á. 4, Blanárik 2, Dominek 1, Szabó L., Herkovits, Varga D., Molnár R. 1, Pethő 1, Horváth N. 3. Edző: Rosta Miklós

PLER-Budapest: Rózsa, Bercza (kapusok), Balogh L. 1, Illés 4 (1/0), Papp G. 2 (1/0), Zsolnai 6, Benczenleitner, Király, Ferenczy, Dinawi, Gál 3 (2/1), Medvedev 2, Baranyai 1. Edző: Penszki Gergely

Kiállítások: 8 ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/3 ill. 4/1

Print Friendly, PDF & Email