Junior győzelem serdülőkkel

Junior győzelem serdülőkkel

Juniorjaink Tatára voltak hivatalosak, ám csak névlegesen látogattak el vendéglátóikhoz, akiket végül öt góllal múltak felül. 

Fiataljaink két meghívót is kaptak a szombati napra, hiszen NBI/B-s junior mérkőzést kellett játszaniuk négy órától Tatán, illetve NBII-es felnőtt bajnokin is pályára kellett lépniük hat órától Gödöllőn. A lehetetlen feladat megvalósítása érdekében a Penszki-csapat segítségül hívta Laurencz Szabolcs serdülő együttesét, így közös erővel került megvalósításra a majdhogynem egyidejű dupla megmérettetés.
A hazaiak szerezték az első találatot, de ők is csak az ötödik percben voltak eredményesek először. Ez megtörte a jeget a mieinknél is, azonban meg sem álltunk egynél, rögtön át is vettük a vezetést. Majd ellentmondást nem tűrően maguknál is tartották serdülőink az előnyt. Az életkor szinten tartása érdekében három junior játékosunk is maradt, a Rózsa-Gál-Czopf trió vezetésével fokozatosan növeltük előnyünket. Hutvágner Áron irányítása alatt rendre megzörgettük az ellenfelünk kapuján kifeszített hálót, míg védekezésben a rangidősök közé tartozó Rózsa tartotta a frontot; a tataiak esetleges próbálkozásai általa haltak el. Nem fért, tehát kétség: serdülőink nemhogy állták a sarat, még vaskos, hétgólos előnyre is szert tettek. Az első játékrész utolsó öt percében kezdett meglátszódni azonban rajtunk is a fáradtság, melynek köszönhetően a hazaiaknak belefért egy kis kozmetikázás, így a szünetre már csak ötgólos előnnyel mehettünk.
Mi nyitottuk a második félidőt, ám ezúttal a hazai együttes is beszállt a játékba, góljainkra gyors választ találva. Ám a különbséget mintha kőbe vésték volna. Egészen a tizedik percig tartott ki a már papírra vetettnek tűnt eredmény, ekkor hetes-párbajba keveredtünk a tataiakkal, csakhogy mi egyszer, ők pedig háromszor próbálkozhattak. Nem volt tehát meglepő, hogy jobban jöttek ki belőle, mint mi. Ezután annak rendje és módja szerint vérszemet kapott ellenfelünk, gondolván, hogy teremhet még itt számukra is pont. A nyolc gólig jutó Kalmár azonban hamar letörte vendéglátóink szarvát, ha a kedvüket nem is. Lelkes próbálkozásaikat a sporttársak hétméteresekkel jutalmazták újra és újra – tizenegy hétmétereshez jutottak a mérkőzés alatt a hazaiak -, örültek is ennek a tataiak egészen addig, amíg Rózsa Péter meg nem unta. Két büntetőt is hárított kapusunk, így a hajrá küszöbét átlépve még mindig öt gól volt a két csapat közötti számszerinti különbség. A végjátékban a csapatok mintha csak össze akarták volna foglalni a mérkőzés tanulságait; a mieink három akció góllal gyarapították találataink számát, míg ellenfelünk megmutatta, hogy van még náluk olyan, aki nem lőtt hetest, de betalál. A meccs végét jelző sípszót követően a táblán ismét a kőbe vésett ötgólos különbség állt, 23-28-ra diadalmaskodtak junior csapatunk helyett beugró serdülőink.

????????????????????????????????????

NBI/B Nyugat junior korosztály, alapszakasz, 6. forduló – 2016. október 9., vasárnap:

Tata, Eötvös József Gimnázium Sportcsarnoka V: Kurkó, Nerhaft

Tatai AC- PLER – Budapest 23-28 (11-16)

Tatai AC: Magyar, Lévai 1, Sörös, Borsos 1, Kovács-Makai, Csics 7 (4/4), Becze 2, Máté, Szakács, Kozma 2 (2/2), Matuszka 4 (4/3), Miklós 3, Sztankovics 1 (1/0), Hunyadvári, Balla 1, Neukum 1. Edző: Márton Ádám

PLER-Budapest: Rózsa, Berényi (kapusok), Kapitány 2, Zsohár, Soós 1, Tóth D. 3, Molnár, Mihályi 2, Kalmár 8, Fülöp 1, Poroszkai, Gál 3 (1/1), Czopf 3, Hutvágner 5 (2/1). Edző: Laurencz Szabolcs

Kiállítások: 8 ill. 16 perc

Hétméteresek: 11/9 ill. 3/2

Kizárás: Kapitány Marcell (PLER-Budapest)

Edzői szemmel

Laurencz Szabolcs: „Nagyon gyenge játékkal hoztuk a kötelezőt.”

Print Friendly, PDF & Email