Junior: Elsöprő győzelem a Batta ellen

Junior: Elsöprő győzelem a Batta ellen

Junior csapatunk ismét kihívóra talált, ezúttal a Százhalombattai KE-t kellett vendégül látnia az NBI/B junior bajnokságának nyugati csoportjában. A találkozó elsöprő, 42-28-as PLER-győzelemmel zárult.

Az előző napi NBII-es győzelem után nem sok idő maradt juniorjainknak arra, hogy kipihenhessék a mérkőzés okozta fáradalmakat, hiszen másnap már saját korosztályukban, juniorban kellett bizonyítaniuk. Apró akció- és hétméteres találatával elég hamar, már a találkozó első perceiben jelezte vendégeinknek, hogy itt bizony jelentősen meg kell küzdeniük a két pontért. Szerencsére Trekoványecz átlövésekből, Cseho és Gál pedig ziccerekből rögtön csatlakozott is hozzá, így elég magabiztos játékot képviseltünk az első tizenkét percben. Ezután kicsit belenyugodtunk négygólos előnyünkbe, könnyelműek lettünk támadásban, aminek meg is lett az eredménye; sorra jöttek az indulásgólok Rózsa kapujába, amikkel három perc alatt egyetlen találatra csökkent le előnyünk. Kellett tehát a vérfrissítés, ami jött is, méghozzá Illés személyében, aki öt egymás utáni góljával visszaállította a „rendet”, vagyis a négygólos vezetésünket. Gál továbbra is megállíthatatlannak bizonyult, valamint Györkőt találták meg jól társai a falban, így a szünetben 23-16-ra vezettünk.

A második játékrészt Papp kezdte meg, ám védekezésünk sajnos kissé átjárható volt, nem sokat segített Rózsának, aki ennek ellenére szép védéseket tudott bemutatni. Termeltük a gólokat szép számmal, ám sajnos a kapott gólok strigulái is egyre szaporodtak a jegyzőkönyvben. Igaz, ekkor már tízgólos volt a vezetésünk, de a mérkőzés utolsó tizenöt perce még hátra volt, ami battai találatokkal kezdődött. Szerencsére hamar észbe kaptunk, hogy még nincs vége a találkozónak, Papp és Dinawi vezetésével újabb rohamot indítottunk vendégeink ellen, ami olyan hatékonynak bizonyult, hogy az utolsó hét percet megúsztuk kapott gól nélkül és 42-28-ra nyertünk.

NBI/B junior korosztály, alapszakasz, 21. forduló – 2017. április 02., vasárnap:
Budapest, Lőrinci sportcsarnok V: Garai, Takács

PLER-Budapest – Százhalombattai KE 42-28 (23-16)

PLER-Budapest: Rózsa (kapus), Gál 6, Trekoványecz 3, Apró 3 (2/1), Illés 6, Cseho 3, Györkő 4, Ferenczy 1, Benczenleitner 2, Papp G. 6 (3/2), Medvedev, Baranyai 1, Dinawi 4, Homor 2, Mihályi 1. Edző: Penszki Gergely

Százhalombattai KE: Balogh B., Bogdán 5 (4/2), Áldott 4, Koncsár 5, Vidovenyecz 6 (1/1), Magyar B., Elek J. 1, Veres 1, Gyöngyösi, Cseh 1, Elek D., Smid 1, Horváth K. 1, Palkó 3. Edző: Kovács Gergely

Kiállítások: 6 ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/3 ill. 5/3

Print Friendly, PDF & Email