Junior: Egygólos vereség a Felsőörs ellen

Junior: Egygólos vereség a Felsőörs ellen

Junior csapatunk a tabella második fokán tanyázó Veszprém-Felsőörs gárdáját fogadta a Lőrinci sportcsarnokban, ahol sajnos 25-24-es vereséget szenvedett.

Második tavaszi találkozónkat sajnos gyászszünettel kezdtük meg, barátunkra, Kövér Jánosra, a csarnok létesítményvezetőjére emlékeztünk, aki szerdán hunyta le szemét örökre. A megemlékezés után jól kezdtük a játékot, az első tíz percben Illés ellenszerét nem találták a vendégek, de komoly gondot okozott számukra Bauer is a kapunkban, aki jóformán lehúzta a rolót, hétméterest és ziccert is fogott, nem sokszor rezdült meg a hálója. Gál találata után, 5-2-es állásnál aztán felébredtek kicsit a felsőörsiek is, akik ugyan Bauer kapuját néha már be tudták venni, ám Illéssel még mindig nem tudtak mihez kezdeni, így a félidő hajrájának kezdetén hárommal vezettünk, Illés mellé Papp és Trekoványecz is feliratkozott a gólszerzők listájára. Felváltva estek ezután a találatok a szünetig, nem nagyon bírt egymással a két együttes, így kétgólos előnnyel mehettünk a pihenőre.

A második játékrész elején azonban nyomát sem lehetett látni annak a teljesítménynek, amit az előző félidőben képviseltünk, rengeteg eladott labdánk és pontatlan lövésünk volt, amiből szinte egytől egyig indulni tudott ellenfelünk. A sok kapott ziccer megbosszulta önmagát, tizenkét perc elteltével már hárommal vezettek a vendégek, ám Tóth Bálint és Gál nem adta magát könnyen, két gyors találattal egyetlen perc alatt lecsökkentettük egyre a hátrányunkat. Amikor már bízhattunk volna a jobb folytatásban, akkor ismét jött egy 4-0-s felsőörsi roham, ám ennek ellenére sem adtuk fel, hiszen nyolc perc még mindig hátra volt a lefújásig. Ismét feltámadtunk és lőttünk egymás után hármat, de hátrányunk még mindig két találat volt, amiből csak egyet sikerült lefaragnunk a végére, így 25-24-es vereséget szenvedtünk.

NBI/B junior korosztály, alapszakasz, 16. forduló – 2017. február 26., vasárnap:
Budapest, Lőrinci sportcsarnok V: Csorba, Köllő

PLER-Budapest – Veszprém KKFT Felsőörs 24-25 (15-13)

PLER-Budapest: Bauer, Rózsa (kapusok), Gál 3, Papp G. 3, Illés 7 (3/3), Trekoványecz 1, Tóth D. 1 (1/1), Ferenczy 3, Tóth Bálint 4 (2/1), Medvedev 1, Baranyai, Kalmár, Homor 1, Benczenleitner, Czopf. Edző: Penszki Gergely

Veszprém KKFT Felsőörs: Koncz, Tóth M. (1/0), Bándi 7 (1/0), Bendicsek, Bóka 1, Szép 4 (2/1), Szabó Balázs, Bugyáki 6 (2/2), Szalados, Bedegi, Erdélyi, Szabó Bence 7 (3/1), Tóth Benedek, Hátas. Edző: Török Lajos

Kiállítások: 2 ill. 4 perc
Hétméteresek: 6/5 ill. 9/4

Edzői szemmel

Penszki Gergely: „Az első félidőben határozott és kemény védekezéssel kezdtünk, és Bauer Laci is kiemelkedően védett. Ez nagyon sokat lendített a csapaton. Támadásban viszont a tizenöt gólunk ellenére sem éreztem azt a nagyon nagy átütő erőt. Picit jobban ki lehetett volna használni ellenfelünk lassú játékát. A második félidőben tíz percig mindössze két gólt lőttünk, ami után már nekünk kellett folyamatosan küzdeni azért, hogy ne engedjük el olyan távolságba az ellenfelünket, hogy ne tudjuk utolérni. Ebben az időszakban a helyzetek kihasználása sem volt pontos, sok kapufát lőttünk, néhány ziccert is a legfontosabb pillanatokban hibáztunk el. A végén néhány, a két térfélen azonos szituációt, máshogyan ítéltek meg a játékvezetők is, ami szintén nem segítette a csapatot. Összességében viszont azt sajnálhatjuk nagyon, hogy csak az utolsó hat-hét percben voltunk nagyon harapósak. Nyerhető mérkőzés volt, de mindezek együtt nem hozhattak győzelmet.”

Print Friendly, PDF & Email