Izgalmas meccsel nyitottuk a Liga Kupát

Szép helytállása miatt dicséret illeti a PLER-t az első Liga Kupa mérkőzés után, hiszen mindössze egy góllal kapott ki az NB I-es Mezőkövesdtől a Lőrinciben.

Bár sokan nem tudtak eljönni a hosszú hétvége utáni első munkanapon, a szerda koraesti mérkőzésen így is remek hangulat kerekedett. Köszönhető volt ez főképp annak, hogy egy izgalmas találkozót játszottak Kovács Mihály fiai az NB I-es Mezőkövesd ellen, s a közönség ezt kiváló hangulattal díjazta a hajrában.

Jól is játszottak a fiúk az első Liga Kupa meccsen, igaz, jobban kezdtek vendégeink a találkozón: négy perc után 3-0-ra elléptek Szepesiék. Gigler góljával hamar felzárkóztunk a meccsbe, ám Nagy Norbert duplájával még a 9. percig tartották a kétgólos különbséget a kövesdiek. Kránitz védései azonban megalapozták azt az ötperces mezőkövesdi gólcsendet, ami alatt egy 4-0-s etap során Gigler egészpályás góllal kiegyenlített (5-5 – 11.p.), majd Bordács révén a vezetést is megszereztük (6-5 – 12.p.). Lépéselőnyünket Vízler büntetője alakította kétgólos vezetéssé a félidő derekán (8-6), s ettől a pillanattól fogva diktálni tudtuk a ritmust a mérkőzésen. Ha nem is hibátlan, de magabiztos játékot mutattak a fiúk, aminek köszönhetően a 20. percben 3 gólra duzzasztottuk a különbséget (12-9). Ez a differencia, igaz, nem volt elég meghatározó ahhoz, hogy hátradőlhessen a csapat a folytatásra, hiszen Grünfelder vezetésével már a 24. percre felzárkózott a Mezőkövesd (13-12), a szünetre mégis PLER-vezetés boldog tudatában vonulhattunk (16-15).

Kovács Mihály pedig ígérete szerint mindenkinek játéklehetőséget adott a második félidőben, a fiatalok – mármint a fiatalabbak – is egytől egyig pályára léptek, s az ott töltött időt tisztességgel ki is használták. Farkas Tamás gólja nagyon kellett már rögtön az etap elején (17-15), hogy Selviasiuk találatai ellenére őrizni tudjuk előnyünket, hosszú idő után ugyanis először tudott kiegyenlíteni a Kövesd a 35. percben (17-17). Egy-egy góllal így is a vendégek előtt járhattunk, egészen Vizi 39. percben lőtt találatáig (21-20). Ezért az utolsó előnyért azonban nagy árat fizettünk: Vizi ugyanis sérülése miatt nem folytathatta a játékot – bízunk mihamarabbi felépülésében!

A 40. perctől aztán ismét egy új szakasz kezdődött a mérkőzésben, ahol, olykor vitatható játékvezetői ítéletek mellett, fordítani tudott ellenfelünk. Grünfelder góljára Vízler még válaszolt a 42. percben (22-22), ezután azonban egy 4-0-s etappal tetemes előnyre tett szert a Mezőkövesd a hajrára (22-26 – 46.p.). Időt is kért a PLER az 56. percben, hogy a végjátékra újult erővel indulhasson a csapat, s a taktikai megbeszélés meghozta hatását, hiszen az addigra ötgólos különbséget is elért hátrányunkat hatékonyan le bírtuk faragni. Bordács vállalta magára ekkor a főszerepet: az ő triplája nagyon kellett ahhoz, hogy az utolsó 3 percben mindössze egygólos differencia álljon újra a két csapat között (29-30). Gyors feltámadásunkba Radnic piszkált bele az 58. percben (29-31), s bár a beállónk találatával (30-31) a legvégén még egy gyors lehetőségünk volt a döntetlen elérésére, a gól, s vele a pontszerzés azonban elmaradt.

A fiúk azonban így is nagyszerűen játszottak és küzdöttek az élvonalbeli ellenfelünkkel szemben – mondhatjuk, hogy ez a mindössze egygólos vereségünk, s ez az izgalmas találkozó egy építő tapasztalat lehet a szezon hátralévő részére.

Liga Kupa, 2. forduló (előrehozott) – 2016. november 2., szerda:
Lőrinci Sportcsarnok. V: Földesi, Halász

PLER-Budapest – Mezőkövesdi KC 30-31 (16-15)

PLER: Kránitz, Tóth N. (kapusok) – Ferencz, Tóth B., Tóth P. 4, Balogh L., Gigler 2, Kedves 3, Zelei 2, Apró 2, Vízler 6, Bordács 4, Konkoly 1, Horváth, Vizi 4, Farkas 2. Edzők: Kovács Mihály, Laurencz Szabolcs
Mezőkövesd: Kovács J., Bartók (kapusok) – Gulás, Kovács B., Pordán G. 4, Szepesi 2, Vaskó 1, Kiss R. 5, Nagy N. 3, Lókodi 2, Grünfelder 5, Radnic 5, Vukic, Trivkovic, Grigoriev, Selviasiuk 4. Edző: Molnár Ferenc
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 1/1

 

Edzői szemmel

 

A PLER-Budapest további menetrendjét ITT találjátok!

Print Friendly, PDF & Email