Izgalmas győzelem Cegléden

Izgalmas győzelem Cegléden

Szinte végig vezetett szerdai rangadóján a PLER a Cegléd otthonában, a végén mégis hatalmas izgalmak közepette szerezte meg a rendkívül fontos két pontot az alsóházi rájátszás 5. fordulójában.

Meg mernénk esküdni rá, hogy egy pillanatra néma csend ült a ceglédi csarnokra szerdán. Amikor Bujdosó Bendegúz labdával a kezében, ziccerben megindulhatott a hazai kapu felé az utolsó perc végén, ugyanúgy lélegzet-visszafojtva várta minden ceglédi és PLER-szívű szurkoló a végkifejletet. Döntetlen volt ekkor az állás, 29-29 állt az eredményjelzőn, s egy elpuskázott ceglédi támadásnak köszönhettük, hogy akadt még egy esélyünk a győzelem megszerzésére.

Extázis. Csak ezzel a szóval írhatjuk le a Bendi gólja utáni pillanatokat, s méginkább az elhibázott ceglédi időntúli szabaddobás után következőket. Pedig már-már sima meccsnek tűnt a szerdai, alsóházi rangadó, hiszen Hutvágner István együttese gyakorlatilag szinte végig vezetett a 60 perc alatt. Nem is kis előnyre tett szert a PLER: az első félidőben már 6 gól állt a javunkra. A Radjenovic által értékesített büntetővel már az első percben egyenlítésre késztettük az ellenfelet, majd később Leimeter duplájával sikerült három góllal is ellépni (3-6 – 12.p.). Hogy ezután még tovább tudtuk növelni a különbséget, ahhoz nagyban hozzájárult, hogy hét percen át gólképtelen volt a Cegléd – Kránitz valószínűleg egész éjjel reszelhette a kapufát, hogy azok a lövések, amik nem benne akadtak el, a kapu eléről pattanjanak kifelé. Szélről tudták végül megtörni a gólcsendet Országh révén a hazaiak, ekkorra azonban már tíz gólnál járt a PLER (5-10 – 19.p.). Lókodi és Leimeter találatainak köszönhetően a továbbiakban sem hagyott alább a gólgyártásunk. Hutvágner a 27. perc végén kikérte idejét, hogy a folytatásra is hasonló lendületre késztesse a fiúkat, de még a kimaradt büntető sem tudta érdemben megtörni a lendületünket.

Az első félidőben megszerzett előnyünk – ami a szünetre négy gólra szelídült (12-16) – egészen az 58. percig kitartott. Fontos volt, hogy Leimeter révén mi kezdhettük góllal a második játékrészt, lelassítva ezzel a várható ceglédi feltámadás folyamatát. Miután a 35. percben Kökény együttese két gólra zárkózott fel (16-18), még sikerült Bakoséknak újra ötgólossá növelni a differenciát (16-21), ezután azonban szép lassan ledolgozta hátrányát a hazai csapat. Bíró irányításával egy nagyobb fokozatra kapcsolt az ellenfél, amiben segítségükre volt a félidő alatt kapot 4 kiállításunk is, s a 47. percben tartott kupaktanácsukat követően egy gólra közelíthettek meg bennünket (23-24 – 50.p.). Ekkor már időszerű volt Hutvágner időkérése is, amely után Mikita rendkívül fontos találata adhatott új lendületet (23-25), hogy négy perccel a vége előtt még mindig háromgólos távolságon tartsuk a Ceglédet (25-28 – 56.p.). Nagy Szabolcs kiállítását követően azonban Bíróék még egy utolsó, nagy erőfeszítéssel nem csak kiegyenlítettek, de a mérkőzés folyamán először – s a lehető legrosszabbkor – a vezetést is átvehették (29-28 – 59.p.).

A fennmaradó egy percre ezután egy teljesen új meccs kezdődött, amelynek hőse a már emlegetett Bujdosó lett. Bendi találatával egyenlítettünk ki, s az utolsó másodpercekben az ő higgadt ziccerének hála szereztük vissza a vezetést akkor, amikor még mindig volt lehetősége a hazaiaknak egy extrém gyors támadásra. Már 60:00-nál járt a játékidő, amikor Lókodit még egy utolsó kiállításra ítélték a játékvezetők, az időntúli szabaddobásából azonban már nem tudott újból kiegyenlíteni az egész meccsen az eredmény után rohanó Cegléd.

Így, ha a végére talán túlzott izgalmak közepette is, de megszerezte újabb két pontját a PLER, amelynek köszönhetően az alsóházi minitabella 5. helyére zárkózott fel az 5. fordulót követően.

Folytatás szombaton, hazai pályán, ahol az idén egyszer már legyőzött Mezőkövesd lesz az ellenfél.

 

K&H férfi kézilabda liga, Rájátszás a 7-14. helyért, 5. forduló – 2016. április 20., szerda:
Cegléd, Városi Sportcsarnok. V: Andorka, Hucker

Ceglédi KKSE – PLER-Budapest 29-30 (12-16)

Cegléd: Bősz, Abramovic, Mosjilov, Nagy L. (kapusok) – Országh 4, Tóth Norbert, Lászlai 6, Hódi, Sipeki, Lepsényi 7, Bozo, Perisic, Megyeri, Bíró 8, Grbovic 4. Edző: Kökény István
PLER: Kránitz, Tóth Norman (kapusok) – Bakos 4, Kocsi, Bujdosó 2, Tóth P., Lókodi 4, Oláh 1, Leimeter 9, Laurencz, Benmiloud 2, Radjenovic 4, Bohács, Sinkovits, Nagy Sz. 1, Mikita M. 3. Edző: Hutvágner István
Kiállítások: 6, ill. 14 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 3/2

Edzői szemmel

Hutvágner István: „A második félidő végén majdnem elvesztettünk egy, már szinte a kezünkben lévő meccset, de a döntő helyzetekben helyén volt a szívünk. Fontos két pontot szereztünk, de menni kell tovább, szombaton is nyernünk kell ahhoz, hogy elérjük a célunkat. Gratulálok a csapatomnak!“

Print Friendly, PDF & Email