Igazi csapatmunka, szép győzelem

Junior együttesünk ezúttal sem maradt ki a mókából, hiszen felnőtt csapatunkhoz hasonlóan, ők is vendégül látták a Telekom Veszprém U23 csapatát.

A Tombor Csaba által vezetett veszprémi fiatalok jól kezdték a találkozót, ám a mieinket sem kellett félteni; folyamatosan vendégeik nyakán lógtak. Nem is kellett sokat várni, az ötödik percben át is vettük a vezetést, ugyan erre még találtak választ vendégeink, ám az ezt követő 3-0-ás rohamra már csak a fejüket kapkodták. Előnyünk azonban olyan könnyen ment, ahogy jött; a keményen küzdő veszprémiek revansát követően ismételten ugyanannyi gól szerepelt a két együttes neve mellett. Nálunk Dinawi kezdett gólgyártásba és mivel a kézilabda csapatsport, így nem egyedül tette ezt; valamelyik csapattársa rendre csatlakozott hozzá. Ellenfelünk pedig egyre kevesebbszer talált be Bauer kapujába, így lassan, de biztosan nőni kezdett a két csapat közötti különbség. Hat gólos előnynél, az első félidőből hátra lévő három percben azonban rövidke emlékeztetőt kaptunk a veszprémiektől, hogy véletlenül se felejthessük el, hogy ők is a pályán vannak. Ennek köszönhetően a szünetben csupán három találattal volt több nekünk, mint nekik.

A második etap gólváltással indult, ám az Illés-Dinawi duó újra megmutatta ellenfelünknek, hogy mi nyerni akarunk és fogunk is ezen a találkozón. Ez ellen különösebb kifogása nem is akadt Tomboréknak, hiszen nem találták az ellenszert, mely hatott volna a hat gólig jutó Illés, illetve a nyolc találatot szerző Dinawi ellen. Miután újra beállítottuk az első félidőben elvesztett hatgólos előnyünket, jöhettek a cserék és az igazi, könnyed kézilabda. Bár ezúttal ez nem jelentett feltűnő változást, mivel az egész mérkőzés alatt szép megoldásokat bemutatva játszottunk. Kapusainkat leszámítva, aki pályára került betalált a vendégeknek kölcsönzött lőrinci kapuba. Az első játékrészben Ferenczy által mutatott aktív, gólerős beállós játékunkat először Medvedev, majd Czopf pótolta hasonlóképpen. Ám nem csak támadásban tudott hozzátenni mindenki a győzelemhez, a kapuba csereként beálló Rózsa is megvillant tovább nehezítve vendégeink felzárkózásra tett fáradhatatlan kísérleteit. Így igazi csapatmunka által megszerzett hatgólos győzelmet ünnepelhetett junior csapatunk és a lelátón összegyűlt publikum.

NBI/B junior Nyugati csoport alapszakasz, 13. forduló, 2016.12.16., péntek

Budapest, Lőrinci Sportcsarnok V.: Bujdosó, Mihály

PLER-Budapest – Telekom Veszprém U23 32-26 (18-15)

PLER-Budapest: Bauer, Rózsa (kapusok), Papp 4, Zsolnai 2, Baranyai 2, Homor 2, Medvedev 1, Czopf 2, Trekoványecz, Illés 6, Tóth D. 1, Dinawi 8, Zsohár, Ferenczy 4. Edző: Penszki Gergely

Telekom Veszprém U23: Csomay, Forgács 1, Kovács 6, Petróczi 3, Somogyvári 2, Kara, Karli 1, Kocsis, Plank 3, Gyene D., Oross 2, Pápai, Szuharev 3, Hornyák 3, Wiczián 2, Vida. Edző: Ernst Attila

Kiállítások: 10 ill., 6 perc
Hétméteresek: 3/2 ill., 5/3

Print Friendly, PDF & Email