Ifi: Vereség az alapszakasz végén

Utolsó találkozóját Egerben játszotta a Laurencz-csapat, ahol ugyan 35-31-es vereséget szenvedett, ám ez nem befolyásolta a tabellán elfoglalt helyét, így bejutott az országos döntőbe.

Fej-fej mellett indult a találkozó Egerben, Hutvágner Áron vezetésével még lépéselőnybe is kerültünk az első percekben. Sajnos elég hamar, már a tizedik percben fordult a kocka, már az egriek vezettek eggyel, majd a félidő derekára már kétgólos fórra is sikerült szert tenniük. Gál és Khalil azonban nem hagyta ezt annyiban, hamar sikerült az egyenlítő találatot is az egri kapuba juttatniuk. Tovább ment a gólváltás a két fél között, ám négy perccel a szünet előtt belefutottunk egy rossz szériába, ötöt vágtak a hazaiak, míg a mieink közül csak Khalil tudott egyszer eredményes lenni. Néggyel ment már az Eger egy perccel a pauzát megelőzően, ám ezt a hatvan másodpercet Homor és Khalil még ki tudta használni, így kétgólosra csökkentették a hátrányunkat.

Sajnos a második játékrészt sem mi kezdtük jobban, az első hét percben csak egyetlen találatot szereztünk, míg ellenfelünk négyet, ezzel pedig hatgólosra duzzadt a hátrányunk. Székely és Mihályi góljai tartották a csapatban a lelket, ám ez nem bizonyult elégnek az egriekkel szemben, négy perccel a találkozó vége előtt már nyolc volt a különbség a két együttes között. Székely, Mihályi és Fülöp ezt a pár percet azonban maximálisan kihasználta, minden hazai találatra kettővel válaszoltak, így végül 35-31-re kozmetikázták az eredményt. Szép lett volna győzelemmel lezárni az alapszakaszt, azonban ifjúsági csapatunk egész éves munkája az országos döntőbe jutást eredményezte, melyet június 2-3-án rendeznek meg Dunaújvárosban. A döntőbe a mi csoportunkból a Pick Szeged jutott be, nyugatról pedig a NEKA és a Balatonfüred. A mieink június 2-án 17:00-tól lépnek pályára, ellenfelük pedig a balatonfürediek lesznek.

Ifjúsági bajnokság, I. osztály, Keleti csoport  – 22. forduló: 2018. május 11., péntek
Eger, Pásztorvölgyi Gimnázium sportcsarnoka V.: Medve, Tarnavölgyi

Eger SBS Eszterházy – PLER-Budapest 35-31 (18-16)

Eger SBS Eszterházy: Ragó, Péter G., Fügedi, Bettembuk 3, Péter D., Petróczi-Kis, Szepesi 5, Kovács Á., Csergő, Hasilló 8, Tóth R. 12 (2/2), Bartók, Péter A. 7, Gulyás, Csontos, Moscoso. Edző: Váczi Sándor

PLER-Budapest: Merkovszki, Palasics (kapusok), Holdosi, Tóth D., Zsolnai 1, Székely I. 7 (1/0), Simon, Zsohár, Papp G., Kalmár, Mihályi 4, Fülöp G. 4, Homor 3 (1/1), Gál 4, Khalil 4, Hutvágner Áron 4. Edző: Laurencz Szabolcs

Kiállítások: 14 ill. 4 perc
Hétméteresek: 2/2 ill. 2/1
Kizárás: Szepesi Noel (Eger SBS Eszterházy) 40. perc

Print Friendly, PDF & Email