Ifi: Újabb hazai siker

Ifi: Újabb hazai siker

Ifjúsági csapatunk továbbra is jól szerepel az első osztályú bajnokságban, ahol ezúttal a Békés együttesét múlta felül 29-25 arányban.

Ifijeink továbbra is magabiztosan menetelnek a bajnokságban, ahol ezúttal a Békés látogatott a Lőrinci sportcsarnokba a két pont elrablásának reményében. Ehhez azonban még hátra volt maga a mérkőzés, ami már rögtön két vendég szabálytalansággal kezdődött, így Székely magabiztosan értékesített büntetői révén magunkhoz is ragadtuk a vezetést. Zsolnai ugyan még indulásból vágott egyet, ám ezután a békésiek is jelezték, hogy jelen vannak, három találattal köszöntek be, így még inkább tudatosult bennünk, hogy nem osztogatják ingyen a pontokat. Ezután felváltva estek a találatok mindkét oldalon, ám Illés vezetésével sikerült kicsit meglógnunk. Az egy-két gólos előny azonban alapvetően sem mondható megnyugtatónak, pláne nem egy ilyen harcos ellenfél ellen, amit játékosaink is jól tudtak, így minél kevesebb hibával kísérve igyekeztek megrezegtetni ellenfelünk hálóját. Két perccel a szünet előtt még mindig fej-fej mellett haladt a két együttes, de Papp és Székely nem elégedett meg ezzel, két gyors találatuknak köszönhetően „belefért”, hogy az utolsó másodpercekben büntetőt hibázzunk.

Khalil és Zsolnai nyitotta meg a második játékrészt, majd Székely lett az ügyeletes gólfelelősünk; tíz percen keresztül csak ő talált be csapatunktól, méghozzá ötször sikerült túljárnia a békési hálóőr eszén. A mi kapunkban ellenben Merkovszki kitett magáért, sorra akadályozta meg ellenfelünk próbálkozásait, ám ennek ellenére be-betaláltak ők is, így nem sikerült meglépnünk. A találkozó utolsó tíz percébe ugyan négygólos előnnyel érkeztünk, ám a hajrát rendkívül rosszul kezdtük meg; mindössze két perc kellett ahhoz, hogy feljöjjenek egyre, így ismét izgulhatott a lelkes publikum. Szerencsére Papp, Illés és Gál észnél volt, egy gyors 4-1-es etappal nem csak az időt fordították a maguk javára, hanem az eredményre is sokkal megnyugtatóbb volt ránézni. A 29-25-ös végeredményt Illés gólja állította be, itthon tartva ezzel a két pontot.

Ifjúsági bajnokság, I. osztály, Keleti csoport  – 10. forduló: 2017. december 01., péntek
Budapest, Lőrinci sportcsarnok V.: Kovács, Turák

PLER-Budapest – Békés-Drén KC 29-25 (15-13)

PLER-Budapest: Merkovszki, Berényi (kapusok), Holdosi 1, Zsolnai 3, Székely 9 (3/2), Illés 6, Simon, Zsohár, Papp G. 3, Kalmár, Molnár L., Király A. 1, Gál D. 3 (3/1), Khalil 3, Hutvágner Áron. Edző: Laurencz Szabolcs

Békés-Drén KC: Takács, Pankotai 1, Gál A. 8, Kiss R. 5, Baranyai, Pál, Dénes 3 (4/2), Kohlrusz 4 (2/2), Vass E. 2, Futó, Kovács L. 2, Csige, Kádas, Baji. Edző: Jámbor-Kardos Viktor

Kiállítások: 6 ill. 4 perc
Hétméteresek: 6/3 ill. 6/4

Print Friendly, PDF & Email