Ifi: Továbbra is veretlenül

Ifi: Továbbra is veretlenül

Ifjúsági csapatunk továbbra is veretlenül áll a tabellán, a nyolcadik fordulóban 33-25-re múltuk felül a Békéscsaba DKSE-t.

A Békéscsaba elleni találkozót megelőzően ifijeink hét forduló után is veretlenül álltak a tabella élén, eddig mindössze egyetlen pontot veszítettek az első fordulóban, és feltett szándékuk volt, hogy ez a mérkőzés után is így maradjon. Nehezen indult be a játék mindkét oldalon, bár az elején kicsit a vendégek voltak jobban észnél, annak ellenére, hogy masszív védekezésünk és Merkovszki jó teljesítménye sokszor útját állták próbálkozásaiknak. A tizedik perc hozta meg számunkra a fordulópontot; Székely és Illés kiegyenlített, majd a Tóth-Gál duó révén a vezetést is át tudtuk venni. A hétperces vendég-gólcsendet Mohácsi akciótalálata törte meg, majd Tóth ismét betalált, ám két röpke perc alatt már ismét döntetlen volt az állás. Szerencsére viszonylag hamar kiütköztek ellenfelünkön a fáradtság jelei, sorozatos pontatlan lövéseiket és eladott labdáikat rendre a magunk javára tudtuk fordítani. Hibáztak ugyan a mieink is, ám jóval kevesebbet, így a négygólos előnyünket meg tudtuk tartani a szünetig, így 15-11-es vezetéssel mehettünk az öltözőbe.

A második játékrész elején sajnos nehezen vettük fel újra a mérkőzés ritmusát, olyannyira, hogy ellenfelünknek mindössze hat perc kellett ahhoz, hogy behozza keményen megszerzett előnyünket. Az, hogy ismét döntetlen volt az állás, jó hatással volt fiataljainkra, ugyanis sikerült felrázniuk magukat; két percig még fej-fej mellett haladt a két együttes, majd Székely vezetésével ismét négygólos előnyre sikerült szert tennünk. Az utolsó negyedórához érve játékosaink úgy gondolták, hogy a négy találat kevés, így újabb tartalékaikat vették elő Holdosiék, akik öt perc alatt kilencre növelték a különbséget a két csapat között. A végjátékot ezzel az előnnyel kezdtük meg, a cél pedig ennek megtartása volt a mérkőzés végéig. Illés becsülettel igyekezett ennek eleget tenni támadásban, hátul pedig Palasics védései adták meg az alapot, így mindig sikerült elejét venni a békéscsabaiak kozmetikázási kísérleteinek és végül 33-25-re nyertünk.

Ifjúsági bajnokság, I. osztály, Keleti csoport  – 8. forduló: 2017. november 17., péntek
Budapest, Lőrinci sportcsarnok V.: Báthori, Lamberg-Liszkay

PLER-Budapest – Békéscsaba DKSE 33-25 (15-11)

PLER-Budapest: Merkovszki, Palasics, Berényi (kapusok), Holdosi 5, Zsolnai 5, Székely I. 5 (1/1), Illés 4, Simon, Papp G. 2, Kalmár, Homor 1, Király A., Gál 1, Khalil 3, Hutvágner Áron 2, Tóth D. 5. Edző: Laurencz Szabolcs

Békéscsaba DKSE: Mohácsi 7 (4/4), Rákóczi, Balogh J. 10 (1/0), Almási 2 (1/1), Masa 2, Molnár G. 1, Balázs 2, Kiss S., Szilágyi G., Kocsor, Kepenyes (1/0), Pátru 1, Kovács Á., Kecskeméti, Biri. Edző: Vólent János

Kiállítások: 10 ill. 10 perc
Hétméteresek: 1/1 ill. 7/5

Print Friendly, PDF & Email