Ifi: Rettenetes első félidő után nyertünk a Cegléd ellen

Ifi: Rettenetes első félidő után nyertünk a Cegléd ellen

Ifjúsági csapatunk rendkívül nehezen kezdett a Cegléd gárdája ellen, ám a második félidőben magabiztosabban kézilabdázva, végül 28-18-as győzelmet aratott.

Ifijeinket az előző napi NBII-es találkozó után már újfent pályára szólította a kötelesség, ezúttal az első osztályú ifjúsági bajnokságban kellett fogadniuk a Ceglédet. Pozitívan indult a találkozó, első gólunkat a „védekező specialista” Simon lőtte indulásból, majd fokozatosan elkezdtek játékba lendülni a csapatok, ide-oda szálltak a találatok az első tíz percben. Ezután legnagyobb sajnálatunkra a vendégek kapták el a fonalat, sorra a hálónkban landolt a labda, míg a mieink fáradt és dekoncentrált játéka hibák sorozatát eredményezte, így mire kettőt pislogtunk egy 8-3-as ceglédi roham végét láttuk. Ez alatt nem csak saját magunkkal, hanem a játékvezetők galamblelkével is meggyűlt a bajunk, akik kiosztottak Khalilnak egy kék(!) lapot, miután támadásban lerántották beállónkat és ő éppen sétált vissza elvégezni a szabaddobást. Az érzékeny lelkületű sporttársak sportszerűtlen viselkedésre hivatkoztak, mi szerint Khalil csúnya dolgot mondott ellenfelének. Láthatóan ez a közjáték kellett ahhoz, hogy felrázódjon a csapat, Papp vezetésével és Palasiccsal a kapuban a szünetig hátralévő nyolc percet hátrányunk ledolgozásával töltöttük.

A második játékrészre teljesen megváltozott a játék képe, nem csak átvettük végre a vezetést, hanem az első tizenegy perc alatt hétgólos előnyt szereztek Királyék. Becsületükre legyen mondva, nem hagyták magukat a ceglédiek, próbálkoztak folyamatosan, ám masszív védőfalunkon nehezen találtak csak rést, ellenben Székelyék egyre könnyebben tudtak gólt szerezni. Indulásból és betörésből egyaránt eredményesek voltunk, a huszonnegyedik percre pedig már tízgólosra növelték az előnyt Illésék. Az utolsó hat perc már csak kevés találatot hozott, kettőt-kettőt mindkét oldalon, így végül 28-18-as győzelmet arattunk.

Ifjúsági bajnokság, I. osztály, Keleti csoport  – 15. forduló: 2018. március 02., péntek
Budapest, Lőrinci sportcsarnok V.: Csuka, Kocsis

PLER-Budapest – Ceglédi KKSE 28-18 (12-12)

PLER-Budapest: Berényi, Palasics (kapusok), Zsolnai 2, Székely I. 8 (1/0), Illés 4, Simon 1, Zsohár, Papp G. 3, Kalmár, Molnár L., Király A. 3, Gál 7 (3/3), Khalil. Edző: Laurencz Szabolcs

Ceglédi KKSE: Aleksza 1, Krupincza 1, Lemnyi, Herczeg 5, Fodor, Csapi 7 (1/0), Farkas N. 1, Ócsai, Turi 3, Vámosi, Takács, Boda D., Orosz, Emődi, Makai, Peszeki. Edző: Dengi Zoltán

Kiállítások: 6 ill. 4 perc
Kizárás: 22. perc – Khalil Kerim (PLER-Budapest)
Hétméteresek: 4/3 ill. 1/0

Print Friendly, PDF & Email