Ifi: Pontot mentettünk a Dabas ellen

Ifi: Pontot mentettünk a Dabas ellen

Sokáig vezetett a Dabas a Lőrinciben az elsőosztályú ifjúsági bajnokság mérkőzésén, ám az utolsó tíz percben nagyot mentek a mieink, így 24-24-es döntetlennel zárult a találkozó.

Az előző fordulóban elszenvedett balmazújvárosi vereség nem esett jól a Laurencz-gárdának, így a Dabas elleni találkozóra nagy elánnal készültek a mieink. Ennek ellenére mégsem kezdtünk jól, az első három találat a mi kapunkban landolt, a mieink viszont csak a hatodik percben rezdítették meg ellenfelünk hálóját. Ez a háromgólos különbség perceken keresztül kísértett minket, majd feljavult a védekezésünk, határozott faultjaink és cseles passzmegelőzéseink ziccereket és magabiztosabb támadójátékot eredményeztek, amiknek segítségével a tizenötödik percre fordítani tudtunk. Örömünk sajnos nem tarthatott sokáig, mert ellenfelünk sem az a belenyugvós fajta volt, ötperces gólcsendünk pedig kiválóan asszisztált nekik ahhoz, hogy visszavegyék a vezetést. Ment az adok-kapok mindkét oldalon, nekünk sikerült kiegyenlíteni, ám ellenfelünk nem hagyta annyiban a dolgot, magához ragadta az egygólos fórt, amit a szünet előtti két percben két gyors találattal háromra növelt.

A második játékrészt Székely indította egy hétméteressel, amivel elkezdődött egy oda-vissza gólváltás, majd a tizenegyedik percre némi pluszt adhatott volna az, hogy kettőre csökkentettük a hátrányt, ám ekkor jött egy hatperces rövidzárlat, nem sikerült a dabasiak kapujába varázsolnunk a labdát. Sajnos ez ellenfelünknek adott egy újabb löketet; egy négygólos etapnak köszönhetően hátrányunk hétgólosra nőtt, az idő pedig vészesen fogyott. Tizenkét perccel a mérkőzés vége előtt aztán valami a helyére billent; Tóth Dani és Gál Dani vezetésével, na meg persze Palasics kapusteljesítményével, mindössze öt perc alatt feljöttünk egyetlen találatra, vagyis újra nyitottá tettük a találkozót. Természetesen a dabasiak nem nézték ezt jó szemmel, hiszen pár perccel korábban még egy nagyarányú győzelem reményében kézilabdáztak. Rákapcsoltak tehát ők is, ám Tóth Dani nem volt hajlandó elengedni őket egyetlen találatnál messzebbre. Jól is tette, mert így megalapozta azt, hogy Gál a duplájával két perccel a lefújás előtt egyenlítsen. Nagyon küzdött az egész csapat a pontokért, de mindig futnunk kellett az eredmény után, majd az utolsó percben Székely egyenlíteni tudott, így 24-24-es állásnál fejeződött be a találkozó, így a csapatok osztozkodni kényszerültek a pontokon.

Ifjúsági bajnokság, I. osztály, Keleti csoport  – 17. forduló: 2018. március 14., szerda
Budapest, Lőrinci sportcsarnok V.: Szakállas, Varasdi

PLER-Budapest – Dabas KC VSE 24-24 (10-13)

PLER-Budapest: Palasics, Berényi (kapusok), Tóth D. 8 (2/2), Zsolnai 3, Székely I. 6 (3/2), Illés, Simon, Zsohár, Papp G., Kalmár, Molnár L. Fülöp, Gál 4, Khalil 3, Hutvágner Áron. Edző: Laurencz Szabolcs

Dabas KC VSE: Podoba, Feth, Laurinyecz 3, Kádár 1, Márton 6 (1/1), Kiss M., Bácskai 3 (1/0), Ács 5, Szabó T. 3, Balog G. 2, Medve 1, Balogh Á., Garajszki. Edző: Kuli Imre

Kiállítások: 2 ill. 12 perc
Hétméteresek: 5/4 ill. 2/1

Print Friendly, PDF & Email