Ifi: Nyolcgólos győzelem Kecskeméten

Az első osztályú ifjúsági bajnokság második fordulójában Kecskemétre látogatott a Laurencz-gárda, ahonnan magabiztos győzelmet aratva hozta el a két pontot.

A második forduló már egy kisebb utazást is tartogatott ifi csapatunk számára, az első idegenbeli megmérettetésre Kecskeméten került sor. Kezdeti lendületünk alapján senki meg nem mondta volna, hogy nem a Lőrinci talaját szántják éppen a srácok, ugyanis a Khalil-Gál-Zsolnai trió az első hét percben szóhoz sem hagyta jutni a hazaiakat. Ekkor már 6-0 volt az állás a javunkra, de ellenfelünk is megérkezett a játékba, méghozzá három találattal nyomatékosították jelenlétüket. Továbbra is a mieink uralkodtak a pályán, a fent említett trióhoz Illés, Székely és Hutvágner is csatlakozott, a kapuban pedig Palasics brillírozott. Az első félidő utolsó tíz percét így 12-6-os előnyről kezdtük meg, célunk pedig a lehető legnagyobb előny megszerzése volt a szünetig. Ennek érdekében Székelyék rögtön háromszor is bevették a kecskeméti kaput, majd némi hiba csúszott a gépezetbe, kihagytunk egy hétméterest, valamint nem tudtuk megállítani Csuzit, aki szintén triplázott, így maradt a hatgólos előny a félidőre is, 17-11-es PLER vezetésnél szólalt meg a duda.

A második játékrész négyperces gólcsenddel kezdődött, amit Homor tört meg, majd rögtön érkezett is a válasz a hazaiaktól. Ekkor Illés és Zsolnai még meg tudta akadályozni, hogy közelebb kerüljenek hozzánk, ám az ezt követő hét percben nem álltunk a helyzet magaslatán, kaptunk egy 5-1-es kecskeméti rohamot, így az utolsó negyedórára négyre csökkent előnyünk. Azonban Székelyéknek sem kellett több, hogy felszívják magukat, kölcsön kenyér visszajár alapon ők is kedveskedtek egy ugyanilyen szériával vendéglátóiknak, így a mérkőzés hajrájába megnyugtató, nyolcgólos előnnyel érkeztünk meg. Ebből két perc alatt rögtön hat lett, majd egy adok-kapok vette kezdetét, gólra gól volt a válasz, ami egészen a huszonkilencedik percig tartott, majd (csak hogy nekünk legyen igazunk) Gál találata után Kalmár is betalált, lezárva ezzel a találkozót, melyet 33-25-re nyertünk meg.

Ifjúsági bajnokság, I. osztály, Keleti csoport  – 2. forduló: 2017. szeptember 21., csütörtök

Kecskemét, II. Rákóczi F. Ált. Isk. sportcsarnoka V.: Gadányi, Szabó T.

KTE-automatika.hu – PLER-Budapest 25-33 (11-17)

KTE-automatika.hu: Csergő, Tóth G., Boller 3, Vezsenyi 1, Csuzi 9 (2/2), Bálint 1, Czira 1, Gallina 3, Kalmár Dániel 3, Székely M., Zubornyák, Sinkó, Bencsik 4. Edző: Apró Ferenc

PLER-Budapest: Palasics, Berényi (kapusok), Zsolnai 5, Székely I. 7 (1/1), Illés 3, Simon, Papp G. 2, Kalmár Dávid 4, Fülöp 1, Homor 1 (1/0), Gál 7, Khalil 1, Hutvágner Áron 2. Edző: Laurencz Szabolcs

Kiállítások: 6 ill., 8 perc

Hétméteresek: 2/2 ill., 2/1

Print Friendly, PDF & Email