Ifi: Nyögvenyelős győzelem Cegléden

Ifjúsági csapatunk következő állomása Cegléd volt, ahol igencsak meg kellett küzdeni a két pontért, de a túra végül sikert hozott, 28-25-re nyertünk.

A Laurencz-csapat is ellátogatott Ceglédre az elsőosztályú ifjúsági bajnokság keretei között, a cél pedig nem lehetett más, csakis a két pont elcsenése a hazaiaktól. A mérkőzés első találatára a harmadik percig kellett várni, amikor Zsolnai avatta fel a ceglédi kaput. Sajnos a válasszal nem sokat váratott magára ellenfelünk, ám ezután hibáztak; elvétettek egy büntetőt, amit Holdosi meg is torolt. Ezután mi jöttünk a büntető-hibázásban, majd a tizedik perctől teljesen kicsúszott a lábunk alól a talaj. Három perc alatt kaptunk egy 5-1-es rohamot, ami erősen megdöbbentette játékosainkat, pláne, hogy az eredményjelző 6-3-as hazai előnyt mutatott. A helyzetet Gál próbálta menteni találataival, hozzá próbáltak csatlakozni társai is, ám valahogy nem igazán akart összejönni semmi. Továbbra is egy-két góllal vezettek a ceglédiek, ezen végül a Hutvágner-Gál duó tudott segíteni a félidő utolsó perceiben, így 14-14-es döntetlennel mehettek a csapatok szusszanni egyet a második játékrész előtt.

A második harminc percet, ugyan Holdosi gólja indította, ám rögtön utána kaptunk hármat zsinórban, így ugyanott tartottunk, ahol az első félidőben voltunk. Kilenc perc eltelte után kezdett el valami megváltozni, Székely és Zsolnai egymást követő dupláit Illés találata koronázta meg, amivel (először a mérkőzés során) háromgólos előnyre tettünk szert. Vendéglátóink azonban nem adták olcsón a bőrüket, pillanatok alatt egyre csökkentették a kis lépéselőnyünket. A mérkőzés hajrája azonban úgy tűnt, hogy nekünk kedvez, öt perccel a vége előtt öttel vezettünk. Persze a kézilabda nem az a sport, ahol egy ilyen helyzetben hátra lehet dőlni, hiszen öt perc rengeteg idő. Ezt a hipotézist igyekeztek bebizonyítani a hazaiak, akik egymás után négyszer vették be a kapunkat, míg a saját hálójuk rezzenéstelen maradt. Másfél perccel a vége előtt még nem dőlt el semmi, partiban volt mindkét fél a győzelem megszerzésére, ám Holdosi és Illés gyorsan pontot tettek a dolog végére, így 28-25-re nyertünk.

Ifjúsági bajnokság, I. osztály, Keleti csoport  – 4. forduló: 2017. október 05., csütörtök
Cegléd, Gál József sportcsarnok V.: Pauló, Tímár

Ceglédi KSE – PLER-Budapest 25-28 (14-14)

Ceglédi KSE: Krupincza 3, Vámosi, Lemnyi, Herczeg 6 (1/0), Ócsai, Csapi 9 (2/2), Müller 2, Farkas N. 1, Konyicsák, Peszeki 2, Turi 2, Aleksza, Orosz, Fodor, Boda. Edző: Jakab László

PLER-Budapest: Merkovszki, Palasics, Berényi (kapusok), Zsolnai 3, Kalmár, Székely I. 4 (1/0), Illés 5, Fülöp, Zsohár, Papp G. 3, Homor 1 (1/0), Király A., Gál 5 (1/1), Khalil, Hutvágner Áron 2 (1/1), Holdosi 5. Edző: Laurencz Szabolcs

Kiállítások: 14 ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/2 ill. 4/2

Edzői szemmel

Laurencz Szabolcs: „Sajnos csak a mezt küldtük ki a pályára, nagyon szenvedős mérkőzés volt. Lebecsültük a Ceglédet és ezt nem tehetjük meg senkivel, tisztelni kell az ellenfelet!”

Print Friendly, PDF & Email