Ifi: Negyedikek lettünk!

Ifi: Negyedikek lettünk!

Negyedik helyen végzett ifjúsági csapatunk a hétvégén megrendezésre került Országos Döntőn, miután az elődöntőben 33-22-re kikapott a Balatonfüredtől, majd 23-19-es vereséget szenvedett a bronzmeccsen a Pick Szeged gárdájától.

Nagy eseményre készülődött a dunaújvárosi egyetemi komplexum, ahol június első hétvégéjén az elsőosztályú férfi ifjúsági és serdülő négyesdöntők kerültek megrendezésre. Az egész szezonban kőkemény csata folyt mindkét korosztályban keleten és nyugaton is, egymást gyűrték a játékosok, hogy a döntő keretei között tehessék fel azt a bizonyos pontot az i-re. Nem sok kellett volna hozzá, hogy klubunk mindkét korosztályban képviseltesse magát a hétvégén, ám sajnos a Hutvágner-csapat a keleti csoport harmadik helyével épphogy lemaradt a serdülő döntőről.

A Laurencz-gárdának viszont sikerült a keleti csoport második helyén zárnia, ezzel pedig kvalifikálta magát a végső összecsapásokra. Nagy örömmel érkezett meg a csapat Dunaújvárosba, hiszen idény elején csak dédelgetett álmunk volt a bekerülés, azonban ahogy telt-múlt az idő és sorra nyertük meg a mérkőzéseket, majd veretlenül zártuk az őszi szezont, akkor már kezdett fokozatosan reálissá válni, hogy sikerülhet. Tavasszal ugyan be-becsúszott néhány baki, de csak a csoport éléről csúsztunk le, a második, döntőt érő hely nem volt veszélyben.

A négyesdöntőbe keletről a Pick Szeged érkezett velünk, nyugatról pedig a Balatonfüred és a NEKA jutott be. Az elődöntőben a Fürediekkel kellett összecsapnunk a másnapi döntőbejutásért. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk a nyugati csoport első helyezettjével, ennek megfelelően indult a találkozó. Fej-fej mellett haladt a két csapat az első percekben, ám leginkább a Tóth Dani-Máthé Dominik párharcot követhette figyelemmel a tisztelt publikum. Hol az egyik, hol a másik eredményes megmozdulása után hallatszott a dupla sípszó, egyikük ellen sem tudtak a védők eredményesen tevékenykedni. Mivel egy fecske nem csinál nyarat, ideje volt lassan csatlakozni a csapattársaknak is, ami elég hamar be is következett. Sajnos nem csak a csapattársak, hanem a hibák is csatlakoztak a találkozó menetébe, sok eladott labdát és technikai hibát prezentáltunk, amiket szinte kivétel nélkül megtoroltak a fürediek. A félidőben ötgólos volt a hátrányunk, de sajnos a második játékrész nem hozott eredményes és magabiztos kezdést, sőt, elkezdtek fokozatosan felőrölni minket. Amikor már sikerült Andó kapuját egyre többször bevennünk, kapust cserélt ellenfelünk, ami hatalmas bánatunkra bejött nekik, így ismét egyre több idő telt el két PLER-gól között. A végén 33-22-es győzelemmel a Balatonfüred jutott a döntőbe, mi pedig a bronzmeccset játszhattuk a Szegeddel.

Másnap a szegediek tárt karokkal vártak minket, hogy eldöntsük, kinek a nyakában landolhat érem a találkozó végén. Ez a mérkőzés is kemény csataként indult, mindkét védőfal kitett magáért rendesen, hogy megakadályozza az ellenfelet a gólszerzésben. A mieinknek sajnos jelentős kihívást okozott a szegedi Sunajko ténykedése, aki szinte hibátlanul vette be Merkovszki kapuját. Részben ettől, részben pedig kevés eredményt hozó támadásainktól ismét beütött egy rövidzárlat, miközben a szegediek csak hizlalták tovább találataik számát. Már kilenc is volt a két csapat között, amikor a második játékrészben Székely megtáltosodott játéka új lendületet hozott az egész gárdának, elkezdtünk fokozatosan felzárkózni. Védekezésünk és támadásunk egyaránt jelentős javuláson ment keresztül, sokkal bátrabban mentünk a szegedi kapu felé, aminek meg is lett az eredménye. Az idő azonban sajnos kevésnek bizonyult, 23-19-nél szólalt meg a duda, így a Pick Szeged szerezte meg a harmadik helyet.

Szégyenkezni viszont semmi okunk, büszkék lehetünk arra, hogy megszereztük az elsőosztályú ifjúsági bajnokság országos negyedik helyezését.

Ifjúsági bajnokság, I. osztály, Országos Elődöntő: 2018. június 02., szombat

Dunaújváros, Főiskolai sportcsarnok V.: Barna, Kovács

PLER-Budapest – Balatonfüredi KSE 22-33 (10-15)

PLER-Budapest: Merkovszki, Berényi, Palasics (kapusok), Holdosi (1/0), Tóth D. 10 (3/2), Zsolnai 3, Székely I. 3 (1/0), Simon, Papp G. 2, Kalmár, Mihályi, Fülöp, Király A., Gál Dániel 3 (1/0), Khalil 1, Hutvágner Áron. Edző: Laurencz Szabolcs

Balatonfüredi KSE: Andó 1, Seprős, Orbán 3, Sárosi 3, Szita 3, Varga M. 2, Határ 2, Németh A. 2 (2/1), Vékony 1 (1/1), Máthé 11, Kis D., Szász, Turcsán 3, Vajda 1, Szöllősi, Gál Dominik 1. Edző: Kárpáti Krisztián

Kiállítások: 10 ill. 10 perc
Hétméteresek: 6/2 ill. 3/2

 

Ifjúsági bajnokság, I. osztály, Országos Bronzmérkőzés: 2018. június 03., vasárnap

Dunaújváros, Egyetemi sportcsarnok V.: Szakállas, Varasdi

Pick Szeged – PLER-Budapest 23-19 (16-8)

Pick Szeged: Marczika, Józsa, Nagy M., Csernai, Bátky 1, Sunajko 11 (3/3), Vetési 2, Horváth M., Dobay, Szabó B., Tőkés, Csányi 4, Szilágyi Z. 1, Dimovics, Martonosi 3, Tóth J. 1. Edző: Velky Péter

PLER-Budapest: Merkovszki, Berényi (kapusok), Holdosi 3, Tóth D. 1, Zsolnai 1, Székely I. 5 (1/1), Simon 1, Papp G., Kalmár, Molnár L. 1, Mihályi, Fülöp, Király A. 2, Gál 1, Khalil 2, Hutvágner Áron 2. Edző: Laurencz Szabolcs

Kiállítások: 14 ill. 12 perc
Hétméteresek: 3/3 ill. 1/1

Print Friendly, PDF & Email