Ifi: Magabiztos győzelem Gyöngyösön

Ifjúsági csapatunk ezúttal Gyöngyösön vendégeskedett a bajnokság kilencedik fordulójában, ahonnan magabiztos, 37-24-es győzelemmel hozta el a két pontot.

Ifijeinknek ezúttal az első osztályú ifjúsági bajnokságban kellett pályára lépniük Gyöngyösön. A találkozó első percei egymás „kóstolgatásáról” szóltak, azonban Gál és Zsolnai jóvoltából a lépéselőnyt már a második percben megszerezte csapatunk. Igaz, mi sem játszottunk hibátlanul, büntetőt is hibáztunk, ám ellenfelünk sem volt a helyzet magaslatán, Merkovszki kapusnak olyannyira sikerült rájuk ijesztenie védéseivel, hogy még a száz százalékos ziccereiket sem tudták kihasználni. Az első tíz percben két hétméterest is kihagytak, mi pedig szépen fokozatosan növeltük előnyünket. A hazai időkérés eredményesnek bizonyult, hat perc alatt felzárkóztak kettőre a gyöngyösiek, ám azután újabb büntetőt hibáztak, ezt Zsolnai pedig kegyetlenül megtorolta. A félidő előtt hét perccel Gál jóvoltából sikerült hattal elhúznunk, ezt követően pedig felváltva estek a találatok mindkét oldalon a szünetig.

A második játékrészt Zsolnai nyitotta, amire még érkezett válasz ellenfelünktől, ám ezután sikerült bevennünk a hazai kaput, méghozzá négyszer egymás után. Próbálkozott becsülettel ellenfelünk, ám ha sikerült is nekik a gólszerzés, a mieinknek akkor is mindig akadt rá válaszuk. A kilencgólos előny már magabiztosnak mondható a kézilabdában, ám ifijeinknek még ez sem volt elég, mindössze három perc alatt újabb öt találatot szereztek zsinórban. Tizenöt perccel a találkozó vége előtt már nem volt kérdéses a győzelmünk, mindössze a végső gólkülönbségre volt mindenki kíváncsi. Minél több, annál jobb alapon továbbra is megállíthatatlannak bizonyultunk, annak ellenére, hogy már a harmadik büntetőt hibáztuk. A mérkőzés hajrájában Hutvágner és Holdosi csatlakozott a végig jól játszó Gálhoz, így a végére sikerült megtartanunk a tizenhárom gólos előnyünket és 37-24-re nyertünk.

Ifjúsági bajnokság, I. osztály, Keleti csoport  – 9. forduló: 2017. november 24., péntek
Gyöngyös, Városi Sport és Rendezvénycsarnok V.: Győr, Hadas

B.Braun Gyöngyös – PLER-Budapest 24-37 (11-16)

B.Braun Gyöngyös: Kasza, Gráf 3 (1/1), Apatóczky, Ivitz, Nagy Hajdú 1, Jaros, Veres 4, Igó 7 (1/0), Manazya, Bernáth, Bedő 7, Juhász K., Tóth G. 2 (2/0), Molnár M., Kométh, Kovács K. Edző: Mátyási Kőrősi Fruzsina

PLER-Budapest: Merkovszki, Palasics, Berényi (kapusok), Holdosi 3, Tóth D. 1, Zsolnai 8, Illés 5, Simon, Papp G. 2, Kalmár, Fülöp, Homor 5 (3/1), Gál 9 (3/2), Khalil 1, Hutvágner Áron 3 (1/0). Edző: Laurencz Szabolcs

Kiállítások: 16 ill. 12 perc
Hétméteresek: 4/1 ill. 7/3

Print Friendly, PDF & Email