Ifi: Két ponttal távozott a Gyöngyös

Ifi: Két ponttal távozott a Gyöngyös

Fordulatos és a végletekig kiélezett mérkőzést játszottak ifijeink a Gyöngyössel, ám a végén sajnos 29-28-as győzelemnek örülhettek a vendégek.

Nagyon nagy elánnal vetették bele magukat a mérkőzésbe ifi játékosaink, talán kicsit túl nagy is volt az a lendület, mert sok hiba csúszott a gépezetbe; az elkapkodott támadások sok blokkolt lövést eredményeztek, így labdáink sokszor a kapuig sem jutottak el. Szerencsénkre a vendégek sem játszottak hibátlanul, és Merkovszki is sok fejtörést adott a gyöngyösieknek, így az egyik pillanatban még nálunk volt az előny, a másikban pedig már bottal üthettük a nyomát, majd Zsolnai ismét gondoskodott az egygólos fórról. Székely újfent remek napot fogott ki, így, hála neki, a lépéselőny nálunk maradt, majd Papp is csatlakozott hozzá, de ennek ellenére ismét kicsúszott a kezünkből a találkozó irányítása. Két góllal is vezetett már a Gyöngyös az első félidő vége előtt öt perccel, amikor Khalilt kétszer is szépen megtalálták a falban társai, az ő és Holdosi góljaival sikerült kiegyenlítenünk a szünetre.

A második játékrészt jól kezdtünk, annak ellenére, hogy az első találat az ellenfél neve mellé lett behúzva, a hatodik percre összehoztak egy kétgólos vezetést Királyék. Sajnos az öröm nem tarthatott sokáig, mert támadásban ismét nem igazán akart kijönni a lépés, így három perc alatt sikerült elveszíteni előnyünket. Ekkor taktikát váltott Laurencz Szabolcs, aki úgy döntött, hogy a támadásainkban lehozza kapusát, így hét a hat ellen tudtunk kézilabdázni. Ezzel a húzással sikerült igencsak meglepni ellenfelüket, akik elég sokszor számolták el magukat védekezésben. A meglepetés ellenére azonban sajnos elég hamar magukhoz tértek, nehezen összehozott kétgólos előnyünket a huszonhetedik percre megsemmisítették, ezt a csorbát Székelynek még sikerült kiküszöbölnie, de egy büntetővel és két akciógóllal elég rossz helyzetbe hoztak minket a gyöngyösiek, olyannyira, hogy Székelynek már csak kozmetikázni volt ideje az eredményen, 29-28-as győzelemmel a vendégek vihették haza a pontokat.

Ifjúsági bajnokság, I. osztály, Keleti csoport  – 20. forduló: 2018. április 20., péntek
Budapest, Lőrinci sportcsarnok V.: Acsai, Csorba

PLER-Budapest – B.Braun Gyöngyös 28-29 (14-14)

PLER-Budapest: Merkovszki, Palasics (kapusok), Holdosi 3, Tóth D., Zsolnai 4, Székely I. 6 (1/1), Simon, Papp G. 4, Kalmár 1, Molnár L., Mihályi, Homor 2 (3/2), Király A. 3, Gál 2, Khalil 3, Hutvágner Áron. Edző: Laurencz Szabolcs

B.Braun Gyöngyös: Gráf 1, Apatóczky, Nagy-Hajdú, Jaros, Veres 6, Igó 1, Manazya 1, Bernáth 3, Bedő 6, Kovács I., Juhász K., Tóth G. 7 (3/3), Dávid, Rojkovics 4, Baranyi. Edző: Mátyási Kőrősi Fruzsina

Kiállítások: 8 ill. 2 perc
Hétméteresek: 4/3 ill. 3/3

Print Friendly, PDF & Email