Ifi: Kemény csata a Lőrinciben

Ifi: Kemény csata a Lőrinciben

Eddigi talán legnehezebb mérkőzését játszotta a Laurencz-csapat; rendkívül küzdelmes találkozón 29-28-as győzelmet arattunk a Balmazújvárosi fiatalok ellen.

Laurencz Szabi ifjúsági gárdája már az első percektől nyomatékosítani kívánta azon szándékát, hogy a mérkőzést követően itthon maradjanak a pontok, így rendkívül nagy lendülettel ugrottak bele a találkozóba fiataljaink. Székely és Papp irányítása dominált elől, Khalil pedig jól szervezte védelmünket hátul, segítve ezzel Merkovszki kapus munkáját. A kiváló összhanggal, valamint Illés és Gál találataival a tizenharmadik percre megnyugtató, ötgólos előnyre tettünk szert. Sajnos eddig tarthatott nyugodt meccsnézésünk, ugyanis fejben is megérkezett a pályára a Balmazújváros, kellemetlen, és persze gólgazdag, pillanatokat okozva ezzel a mieinknek. Mindössze négy perc alatt csökkent le a különbség egyetlen találatra, majd Homor értékesített büntetőjére Dobi válaszolt hétméteressel, így maradt az egygólos különbség a két csapat között. Zsolnai és Homor szerencsére úgy döntött, hogy a félidő hajrájába nem mehetünk be egygólos előnnyel, így három találatra növelték a differenciát. Sajnos kemény munkájukat hamar romba döntötték a balmaziak, öt perccel később már egálban álltak a csapatok. Papp vezényelte a szünetig hátralévő percek támadásait, aki egy kínai figurából szerzett találattal tett részünkről pontot az első harminc perc végére, ám ellenfelünknek még beakadt egy lövés a hálónkba, így egygólos, 19-18-as vezetéssel mehettünk szusszanni egyet.

A második játékrész rögtön a vendégek egyenlítést érő büntetőjével kezdődött, majd Székely vette vissza a vezetést. Ezután sajnos (a találkozó során először) Ludnai duplájával ellenfelünk került előnybe, amit nem is akartak kiadni a kezeik közül a lelkes balmazi fiatalok, ám Hutvágnernek erről más volt a véleménye, segítségével nyolc perc alatt vissza is szereztük az értékes fórt. Ezután bele-belecsúszott néhány hiba a játékunkba, jó pár ziccerünk elakadt a balmaziak hálóőrében, Fábiánban, így nem voltunk könnyű helyzetben. Nagyon nagy csata zajlott a két együttes között, ami sajnos nem csak az eredmény alakulásában mutatkozott meg, hanem durva szabálytalanságokban is, amiket egymáson követtek el a felek. Mivel a durvaságok a játékvezetők részéről sokszor büntetés nélkül maradtak, ezért egyre csak szaporodtak a szabálytalan mozdulatok, aminek legfőbb szenvedője Khalil volt, akinek először a vállát tépték ki lövés közben a helyéről, majd ziccerben egy rendkívül csúnya mozdulattal alárúgtak. Ellenfelünk védelme nem volt éppen etalon más csapatok számára, ezért a végjátékban sorra kaptuk (az egyébként jogos) büntetőket, amiket Gál értékesített biztos kézzel, ám vendégeinknek mindig akadt rá válasza, annak ellenére, hogy Palasics mindent megtett, hogy védje kapuját. Nagy izgalmak közepette végül Székely tette fel az i-re a pontot, aki utolsó góljával beállította a 29-28-as végeredményt.

Ifjúsági bajnokság, I. osztály, Keleti csoport  – 5. forduló: 2017. október 13., péntek

Budapest, Lőrinci sportcsarnok V.: Babity, Balogh Á.

PLER-Budapest – Balmazújvárosi KK 29-28 (19-18)

PLER-Budapest: Merkovszki, Palasics, Berényi (kapusok), Holdosi 1, Tóth D., Zsolnai 4, Székely I. 5, Illés 4 (1/0), Papp G. 5, Kalmár, Fülöp, Homor 2 (2/1), Gál 5 (2/2), Khalil 1, Hutvágner Áron 2 (1/0), Zsohár. Edző: Laurencz Szabolcs

Balmazújvárosi KK: Fábián, Both, Hornyák 3, Bodnár M., Ramóczi, Kapusi 2, Turcsán, Teleki 3, Dobi 11 (4/4), Tóvizi 1, Ludnai 7, Rázsi, Kovács M., Bakó, Móricz 1. Edző: Tréki Tamás

Kiállítások: 14 ill. 12 perc
Hétméteresek: 6/3 ill. 4/4

Edzői szemmel

Laurencz Szabolcs: „Zseniális csapatmunka volt, mindenki hozzátette a maga részét. Nagyon büszke vagyok a csapatomra!”

Print Friendly, PDF & Email