Ifi: Győzelemmel kezdtük a tavaszt Orosházán

Győzelemmel adta meg az alaphangot a Laurencz-csapat az NBI-es ifjúsági bajnokság tavaszi szezonjának, miután 33-21-es győzelmet aratott Orosházán.

Nagyon várta már mindenki a tavaszi szezon kezdetét, hiszen első ellenfelünk az az Orosháza volt, akiknek az eddigi egyetlen pontveszteségünket köszönhetjük. A cél tehát mindenféleképpen a győzelem volt, hogy megmutathassuk, hogy őszi botlásunk mindössze a véletlennek volt köszönhető. Tóth Dani találata nyitotta meg a mérkőzést, majd Székely értékesített büntetője folytatta a sort. A hazaiaknak csak az ötödik percben sikerült szóhoz jutniuk, ezután azonban fej-fej mellett haladt a két együttes. Az első percekben megszerzett előnyünk szerencsére kitartott, nem eresztettük ki a kezeink közül, sőt, a félidő derekán már háromgólos előnnyel büszkélkedhettünk. Nem adták magukat könnyen az orosháziak, de Zsolnai vezetésével a mieink sem voltak restek, így megmaradt az előnyünk, 15-12-es vezetéssel vonulhattunk az öltözőbe a szünetre.

A második játékrészt lehengerlően kezdtük, az első négy percben négyszer is bevettük a hazai kaput, ezt követően Merkovszki büntetőt hárított, majd Székely is hétméterest hibázott, ám Holdosi vezetésével újabb három labdánk kötött ki a hazaiak kapujában. Már a kilencedik percben jártunk, amikor a második harminc perc során először megrezdült Merkovszki hálója, amire újabb három találat volt a válasza Holdosiéknak. Húsz perccel a mérkőzés vége előtt már-már eldőlni látszott a két pont sorsa, hiszen addigra már tizenkétgólosra duzzadt az előnyünk. Persze nem dőlhettek hátra fiataljaink, hiszen sok volt még hátra a lefújásig, és akadt is gondjuk, amit orvosolni kellett, méghozzá az orosházi Zvolenszki személyében, aki magára vállalta csapatában a gólszerző szerepét, egymás után négyszer is betalált. Szerencsére a tetemes előnyünk elbírta ezt a csapást, sőt, ezzel meghúzogatták a hazaiak az „oroszlán bajszát”, Holdosiék ugyanis mértek még rájuk egy 7-2-es rohamot a végére, így 33-21-re nyertünk Orosházán.

Ifjúsági bajnokság, I. osztály, Keleti csoport  – 12. forduló: 2018. február 08., csütörtök
Orosháza, Táncsics sportcsarnok V.: Réti, Sebők

Orosházi FKSE-Linamar – PLER-Budapest 21-33 (12-15)

Orosházi FKSE-Linamar: Ulics, Deák, Sütő 2, Andrikó 3 (1/1), Kiss Alex., Bojtor, Kurta 1, Blaskó 2, Wágner, Zvolenszki 9 (2/1), Kiss Axel 2 (1/1), Majdán, Garai 2, Varga K., Opavszki, Eperjesi. Edző: Pásztor István

PLER-Budapest: Merkovszki, Palasics, Berényi (kapusok), Holdosi 7, Tóth D. 6, Zsolnai 4, Székely I. 5 (4/3), Simon 1, Kalmár 1, Molnár L. 1, Fülöp, Homor 3 (3/3), Gál D. 3, Khalil 2, Zsohár. Edző: Laurencz Szabolcs

Kiállítások: 8 ill. 2 perc
Hétméteresek: 4/3 ill. 7/6

Print Friendly, PDF & Email