Ifi: Egygólos vereség Szegeden

Ifjúsági csapatunk Szegedre látogatott az elsőosztályú bajnokságban, ahol szoros mérkőzésen egygólos, 27-26-os vereséget szenvedett.

Volt miért visszavágnia a Szegednek, ugyanis ősszel meglepően sima, 31-18-as győzelmet arattunk. Követve azonban a bajnokságot, láthattuk, hogy az csak egy nagyon rossz nap volt a szegedieknek, ugyanis a későbbiekben ritkán találtak ők is legyőzőre, így a második helyen állnak mögöttünk a tabellán. Ennek megfelelően már a találkozó első perceiben magukhoz ragadták az irányítást, két találattal jártak előttünk, majd tizenöt perc eltelte után még jobban rákapcsoltak, három gyors góljuk után csak kapkodtuk a fejünket. Az ötgólos előny rosszul esett ugyan a mieinknek, ám nem volt reménytelen a helyzet, főleg nem Tóth Dani számára, aki a félidő hajrájában igencsak húzogatta az oroszlán bajszát, az ő hathatós segítségével sikerült kettőre csökkentenünk a hátrányt.

A második játékrész eleje azonban ismét csak a hazaiakról szólt, Székely és Tóth alig-alig tudott csak szóhoz jutni, ám ha sikerült nekik, akkor az bizony találatot eredményezett. Kicsit lemaradva ugyan, de még mindig a szegediek nyomában voltunk, majd nekünk jött egy jó széria; negyedórával a vége előtt felzárkóztak egyre Holdosiék. Ez persze nem tetszett ellenfelünknek, lőttek is gyorsan kettőt, majd gólváltásba keveredett a két együttes, így öt perccel a mérkőzés vége előtt még mindig hárommal vezettek a szegediek. Sajnos a megmaradt idő már csak kozmetikázásra volt elég Hutvágnernek és Tóth Daninak, 27-26-ra végül a Szegednél maradtak a pontok. A mieink győzelemnek ugyan nem örülhettek, de egy visszatérőnek igen, Rózsa Péter, aki az elmúlt fél évben Dániában tanult, most visszatért, hogy mindent megtegyen ő is a győzelmekért.

Ifjúsági bajnokság, I. osztály, Keleti csoport  – 18. forduló: 2018. március 20., kedd
Szeged,  Városi stadion V.: Kiu G., Kiu T.

Pick Szeged – PLER-Budapest 27-26 (13-11)

Pick Szeged: Marczika, Horváth M., Lőrincz 1, Józsa, Ilicsin 2, Bátky 2, Csiki, Vetési 1, Dobay 2, Molnár S., Szabó B. 1, Tőkés, Csányi 2, Szilágyi Z. 1, Martonosi 10 (3/3), Tóth J. 5. Edző: Velky Péter

PLER-Budapest: Berényi, Rózsa (kapusok), Székely 3, Simon, Papp G. 2, Kalmár, Fülöp 1, Khalil 2, Hutvágner Áron 4, Gál, Zsolnai 1, Illés, Tóth D. 10 (3/3), Holdosi 3, Király A. Edző: Laurencz Szabolcs

Kiállítások: 4 ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/3 ill. 3/3

Print Friendly, PDF & Email