Ifi: Állva hagytuk a Szegedet

Ifi: Állva hagytuk a Szegedet

Nagyarányú győzelemmel „tért vissza” a Laurencz-csapat az ifjúsági bajnokságba, ahol 31-18-ra győzte le a Pick Szeged együttesét.

Három hét szünet után ismét ifjúsági bajnoki találkozóra melegítettek Laurencz Szabi ifijei, kihívóik pedig a Pick Szeged fiataljai voltak. A mérkőzés előtt a bajnokság Keleti csoportjának tabelláján a szegediek voltak az élen, játékosaink azonban annak tudatában léptek pályára, hogy győzelem esetén fordul a kocka és mi ugrunk az első helyre. Kemény meccsre számított tehát a publikum, éppen ezért volt teljesen meglepő az első huszonegy perc, ugyanis a mérkőzés első találatának megszerzése után teljesen lefagytak a vendégek, egyszerűen képtelenek voltak Merkovszkinak gólt lőni. Sokszor azonban nem csak jól védő hálóőrünkkel gyűlt meg a baja a szegedieknek, hanem masszív védekezésünkkel is. Akármivel próbálkoztak, védőink rendre résen voltak és elcsenték a játékszert, hogy aztán teljes „terrorban” tartsák a vendégek kapusát. A tizenkettedik percben már nyolcnál tartottak Tóth Daniék, míg Merkovszki csak egyszer adta ki a labdát dupla füttyszó után. Egészen a félidő feléig kellett várni a szegediek második góljára, amit egy kihagyott hétméteressel koronáztak meg. Szokták mondani, hogy „Szegény embert, még az ág is húzza.”, ez most teljes mértékben igaz volt vendégeinkre, ugyanis Merkovszki egyik előreívelt labdája is a hálójukban kötött ki, annak ellenére, hogy kapusuk bent állt. Öt perccel a szünet előtt már 14-4-re vezettek Hutvágnerék, de ekkor megérkezett a Szeged is a játékba, ám mivel elég későn kapcsoltak, ezért négy egymást követő találatuk csak kozmetikázásra volt elég.

A második játékrész 15-9-es PLER vezetésnél vette kezdetét, amit Homor nagyon gyorsan módosított is. Ekkorra már egy sokkal határozottabb és harcosabb Szeged volt a pályán, ettől egy kicsit meg is lepődtünk, még büntetőt is hibáztunk. Ettől függetlenül nem kellett félteni a mieinket, annak ellenére, hogy most már mi is kaptunk gólokat, nem maradtunk adósak semmivel, így a hétgólos előny állandósulni látszott. Tizenhárom perccel a vége előtt aztán újra begyújtották rakétáikat Gálék, előnyünk öt perc alatt ismét tízre növekedett. Még mindig volt hátra pár perc vendégeinknek, hogy csökkentsék hátrányukat, de ismét büntetőt hibáztak, sőt, Tóth Danival sem bírtak, aki három egymást követő találattal zárta le a meccset és állította be a 31-18-as végeredményt.

Ifjúsági bajnokság, I. osztály, Keleti csoport  – 7. forduló: 2017. november 10., péntek
Budapest, Lőrinci sportcsarnok V.: Bátori, Szécsi

PLER-Budapest – Pick Szeged 31-18 (15-9)

PLER-Budapest: Merkovszki 1, Palasics (kapusok), Holdosi 2, Tóth D. 6, Zsolnai 3, Székely I. 3 (1/1), Illés 1, Simon, Papp G., Kalmár, Fülöp, Homor 6 (2/1), Király A., Gál 5 (2/2), Khalil 2, Hutvágner Áron 2. Edző: Laurencz Szabolcs

Pick Szeged: Boróczky, Szabó Benedek., Lőrincz 1, Józsa, Vetési, Morvai 1, Bátky, Bajusz 1, Dobay 1, Molnár S., Ilicsin 4, Szabó Bence 2, Tőkés, Csányi 2 (1/0), Martonosi 5 (3/2), Tóth J. 1. Edző: Velky Péter

Kiállítások: 12 ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/4 ill. 4/2

Print Friendly, PDF & Email