Hinni kell magunkban! – interjú Laurencz Szabolccsal

Hinni kell magunkban! – interjú Laurencz Szabolccsal

A Liga Kupa negyeddöntőjének első találkozóján hazai pályán mérkőztünk meg ellenfelünkkel, az NB I-es Eger csapatával. A találkozóról Laurencz Szabolcs vezetőedzőt kérdeztük.

– A megbeszélték szerint játszott a csapat, ahogy elterveztétek?

– A mérkőzés jól indult, fej-fej mellett haladtunk, aztán sort cseréltem. Sajnos nagyon bizonytalanul kézilabdáztak a játékosaink, és ennek eredményeként elhúzott az ellenfél. A második félidőben szép lassan kezdtünk visszajönni, belerázódtak a játékba a fiúk, sőt az utolsó 15 perc kimondottan jól sikerült.

– Ennek mi lehet az oka?

– Úgy tapasztalom, sokszor adódik olyan helyzet, hogy az egy osztállyal lejjebb játszó csapat, mint mi, túlizgulja a mérkőzést. Tisztelik az ellenfelet és azt hiszik, hogy ők kevésbé jó játékosok, emiatt aztán sok hibát vétenek. Kezdetben megijednek az ellenféltől, de meccs alatt végül ráéreznek a saját erejükre, csak addigra már nagy lesz a gólkülönbség. A mi esetünkben is ez történhetett, hogy a második félidőben kezdtünk el igazán hinni magunkban, no meg jöttek a fiatal titánok, akik magabiztosan játszottak. 

– Elégedett vagy a teljesítményükkel?

– Igen, úgy gondolom, igazából egy szép végeredmény lett. 

– A visszavágóra hogyan készültök majd?

– Különösebben nem fogunk készülni rá, mert nekünk ez jelenleg nem prioritás. Egy elvárásom van ezekkel a mérkőzésekkel kapcsolatban: lássam, hogy a fiúk élvezik a kézilabdázást, és bátran játszanak a pályán. 

 

Szerencsejáték Zrt. Férfi Liga Kupa-Negyeddöntő 1. mérkőzés
PLER-Budapest – Eger Eszterházy SZSE 22-24 (7-15)

Print Friendly, PDF & Email