Helytállás az Orosházával szemben

Helytállás az Orosházával szemben

Szerdán ismét pályára lépett a PLER a Liga Kupában, ahol az NB I-es Orosháza két góllal múlta felül fiatal csapatunkat.

Addig sem tétlenkedtek a fiúk, amíg a válogatott hétvége miatt szünetelt a bajnoki pontvadászat, hiszen a Liga Kupának köszönhetően hétközi elfoglaltsága is akadt a PLER-nek: a 4. fordulóból előrehozott mérkőzésen az Orosházát fogadtuk. A tavaly egyik nagy riválisnak számító csapat soraiban, amely pillanatnyilag a 12. helyet foglalja el az élvonalbeli tabellán, ismerős arcot is felfedezhettek a hazai szurkolók, hiszen Oláh Tamás immár a dél-alföldieket erősíti.
A pályán azonban természetesen nyoma sem volt a nosztalgikus hangulatnak, hiszen ismét egy kiélezett találkozót vívhattunk az NB I-es ellenfelünkkel szemben. Kicsit álmosan kezdte mindkét csapat a találkozót – négy percet kellett várni az első gólra, amely Morva révén ellenfelünknek hozta meg a vezetést (0-1). Tóth Patrik válasza, illetve a Tóth Norman kapuja előtt kihagyott vendég-büntető után azonban lépéselőnybe kerülhetett a PLER: 1-1-es egál után a félidő végéig a kezünkben volt az irányítás. Igaz, a 10. percre szerzett kétgólos előnyünket (3-1) hamar ledolgozták Némethék (3-3 – 13.p.), egy-egy gólos előnyünk elég volt ahhoz, hogy a viharsarkiaknak kelljen futnia az eredmény után. Vladan Jordovic mégis a 21. percig várt az időkéréssel, amely ideiglenesen megtörte ugyan ezt a ritmust, de szerencsére a PLER javára: Vizi vezetésével először 9-7-re, majd 11-9-re léptünk meg a szünethez közeledve (11-9 – 28.p.). Farkas kiállításával azonban emberelőnybe került ekkor ekkor az Orosháza, Milas góljaival pedig nemcsak kiegyenlített, de az előnyt is magához ragadta ellenfelünk az utolsó pillanatokban (11-12).

lk_4f_pler-oroshaza_belso_161109

Bár a szünetbeli egygólos hátrányunkat Kedves találatával sikerült hamar ledolgozni (12-12 – 32.p.), a folytatásra megváltozott a játék képe: a második etapban az orosháziak domináltak a találkozón. Milas találatainak – aki összesen 9 gólig jutott a mérkőzésen – köszönhette ezt főképp Jordovic, az átlövő kétgólos előnyhöz juttatta csapatát a 33. percre (12-14), innentől pedig, ha csak elenyésző különbséggel is, de a lefújásig kezében volt az irányítás vendégeinknek. Az ebben a periódusban pályára lépő fiatalok azonban – hiszen Kovács Mihály, ígérete szerint, ezúttal is igyekezett minél több játéklehetőséget biztosítani számukra – ismételten kiválóan küzdöttek, s a félidő derekára az egyenlítést is megcsípték (18-18 – 43.p.). Ekkor Ferencz Patrik révén egy pillanatra újra kezünkbe ragadtuk a mérkőzést (19-18 – 47.p.), s bár Kovács Mihály ki is kérte idejét, hogy további jó teljesítményre sarkallja a fiúkat, a jobb erőkből álló ellenfél számára azonban egy-két hiba is elég volt ahhoz, hogy maguk javára fordítsák a mérkőzést. Épp Oláh volt az, aki góljával új lendületet adott csapatának (19-20 – 48.p.), s bár kétgólosra is növelni tudták előnyüket az orosháziak, derekasan küzdő fiataljainknak hála egy percre sem nyugodhattak meg. Vízler büntetőből kiegyenlített az 55. percre (24-24), s Ferencz Patrik találatával egy gól volt a differencia csupán a felek között az 59. percben (25-26), az utolsó pillanatokban azonban a rutinosabb vendégek Pásztor révén eldöntötték a mérkőzést (25-27 – 59.p.).

Annak ellenére azonban, hogy ezúttal sem született győzelem a Liga Kupában, akárcsak a Mezőkövesd elleni találkozó után, ismét elégedettek lehetünk a pályán látottakkal, hiszen élvonalbeli ellenfeleinkkel szemben egy abszolút kiélezett, izgalmas találkozót vívtak fiaink. A Kovács Mihály által áhított rutint pedig, amit ezeken a találkozókon igyekszik tovább gyarapítani ez a fiatal társaság, reményeink szerint már vasárnap kamatoztathatjuk, amikor a Százhalombatta vendégeként folytatjuk a bajnoki küzdelmeket.

Liga Kupa, 4. forduló (előrehozott) – 2016. november 9., szerda:
Lőrinci Sportcsarnok. V: Sándor, Szabó

PLER-Budapest – Orosházi FKSE 25-27 (11-12)

PLER: Kránitz, Tóth N. (kapusok) – Ferencz 3, Tóth B. 2, Tóth P. 3, Balogh, Gigler, Kedves 1, Apró 2, Vízler 2, Bordács 4, Konkoly, Györkő 1, Vizi 5, Farkas 2. Edzők: Kovács Mihály, Laurencz Szabolcs
Orosháza: Herjeczki, Miklós (kapusok) – Markoski 1, Pásztor 4, Komporály 1, Oláh 3, Morva 3, Milas 9, Ferenczi, Döme, Bella, Németh L. 5, Németh G., Antal, Tárkányi 1. Edző: Vladan Jordovics
Kiállítások: 12, ill. 10 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 6/4

Print Friendly, PDF & Email