Hazai pályán túl

Hazai pályán túl

Először játszott a szezonban a Lőrincin kívül a PLER-Budapest, Perger csapata pedig sikerrel vette az első idegenbeli akadályt: hétgólos győzelemmel raboltuk el a két pontot Pécsről.

Három forduló után kilépett a PLER abból a védelmet adó burokból, amit a hazai pálya jelenthet, s elindult első idegenbeli megmérettetésére vasárnap. Perger hiányos kerettel állhatott ki a Pécs otthonában, miután Levitszki Borisz egy korábbi műtétjéből adódó komplikációk miatt kórházba került. Átlövőnk újabb két műtét után, a lehetőségekhez képest, jobban van, megfigyelés alatt lábadozik, onnan szorított a fiúknak a győzelemért. A túloldalon is akadt hiányzó, soros ellenfelünk oszlopos játékosa, Császár István sérülés miatt maradt távol az összecsapásról.

Nem mondhatjuk, hogy a hosszú utazás miatt kezdtük kissé lassabb tempóban a találkozót, hiszen az előző meccseken is jellemző tünet volt a gyengébb kezdés. Ezúttal azonban legalább lépéselőnyben indítottunk (0-1 – 2.p.; 2-3 – 6.p.), igaz, a 8. percig tartott csupán a minimális vezetés. Ekkor büntetőből kiegyenlíthettek a házigazdák, akik Fekete Tamás góljával magukhoz is ragadták az irányítást (4-3 – 9.p.), majd visszaadták, majd elvették megint… Így ment ez egészen a 20. percig, kiegyenlített játékot mutattak a felek, ide-oda passzolgatva az ideiglenes előnyöket, mígnem Perger 17. percben kikért idejét követően rendeztük sorainkat. Bak Sanyi egyenlítő hetesgólja után (7-7) ismét sikerült ellépnünk egy találattal (7-8), s bár Szakcsinak ekkor még sikerült felzárkóztatnia a Pécset (8-8), ez volt az utolsó pontja a találkozónak, amikor közvetlen veszély fenyegette a győzelmünket.

Ezután ugyanis lépésről lépésre kezdtük el előnyünket felépíteni: a szünetre már háromgólos különbséggel fordultak a csapatok, a második félidő elején produkált 3-0-s etapunkkal pedig már hat gól állt a javunkra az eredményjelzőn (11-17 – 33.p.). Hat volt azon perceknek a száma, ami alatt legtovább találat nélkül tudtuk tartani az ellenfelet (4-12 – 34.p.; 13-20 – 40.p.), és kilenc volt a legnagyobb elért differencia ezen a találkozón (16-25 – 51.p.). A tetemes vezetéstől eltekintve azonban nem volt helye lazításnak a pályán: a házigazdák az utolsó percekig küzdöttek a felzárkózásért: 19-25-re kozmetikázták az állást Bálinték a végjátékra fordulva (54.p.). Egy perccel a lefújás előtt talán ezért is hívta össze még egy utolsó kupaktanácsra Perger a csapatát, a végére azonban már csak a győzelem aránya maradt kérdéses. A tavalyi, pécsi vereségünket megbosszulva – ugyanúgy 21 kapott, de ezúttal 11-gyel több lőtt találattal – végül 28-21-es eredménnyel vihettük haza az első idegenbeli pontjainkat.

NB I/B Nyugati csoport, 4. forduló – 2017. október 8., vasárnap:
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok. V: Asztalos, Bárkány

Pécsi VSE – PLER-Budapest 21-28 (11-14)

Pécs: Gubicza, Kiss B., Szente (kapusok) – Fekete T. 2, Szommer 4, Győri, Szakcsi 2, Fekete A., Hidasi, Oszlár 1, Szabó G. 8, Tóth M., Kovacsics F. 2, Lipótzy, Papp A., Bálint 2. Edző: Kovács Gábor
PLER: Kránitz, Tóth N. (kapusok) – Bak 3, Bujtár, Terenyi 2, Mezei 3, Schmidt 1, Apró, Vízler 4, Bordács 2, Patyi 1, Horváth D. 3, Gigler 1, Nagy Sz. 8, Vizi, Farkas. Edző: Perger Zsolt
Kiállítások: 6, ill. 2 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 4/4

 

Edzői szemmel

Perger Zsolt: „Először is gratulálok a csapatomnak, nagyon tetszett a fiúk hozzáállása! Voltak kiváló teljesítmények és nagyon örültem annak, hogy volt már azért kollektív játék is. Kaptunk egy-két olyan elkerülhető gólt, ami a Pécs halogató játékából született, de az a legfontosabb most, hogy az első idegenbeli pontjainkat megszereztük, ezáltal egy kicsit nyugodtabban készülhetünk a Győr elleni mérkőzésre. Ez lesz az első igazi rangadónk, ráadásul hazai pályán. Mind a négy meccsünket úgy kezdtük el, hogy idegesek voltunk az elején, most azt szeretném, ha stabilabban mennénk neki a találkozónak.”

 

Galéria

Print Friendly, PDF & Email