Hajtó vagyok, ne lőjetek!

Hajtó vagyok, ne lőjetek!

Csütörtök este rendhagyó tréningen vett részt a PLER-Budapest felnőtt csapata: a bajnoki szünetet kihasználva paintballozással kapcsolódtak ki a fiúk.

PAINTBALL

A játék múltja az 1970-es évek egyik erdészeti fejlesztésére vezethető vissza, ugyanis ekkor szabadalmaztatták az első paintball markert fák valamint haszonállatok megjelölése céljából. Egy évvel később már sportszerként használták, majd megszervezték az első hivatalos paintball versenyt is. Az utóbbi évek folyamán a szabadidős játékból valódi sportággá nőtte ki magát a paintball, versenyekkel, díjakkal, profi versenyzőkkel.

Egy veszélytelen sportágról van szó, ennek ellenére hihetetlen adrenalinszint növekedést eredményez. A játék folyamán felszínre kerülnek az résztvevő igazi, mélyen rejlő tulajdonságai és motivációi. Kiderül mennyire vagy csapatjátékos vagy irányító, hogyan reagálsz a stresszes helyzetekben, mennyire vagy taktikus. Kiélezettebb helyzetben kell helytállnod, mint a mindennapi életben, de ugyanazokra a tulajdonságokra van szükséged, mint a munkád vagy magánéleted során. Az élményeken és játékon kívül az itt szerzett önismeretet kamatozhatod majd, mikor visszatérsz a hétköznapokba.

Forrás: paintball.hu

Szabad a hétvége az NB I/B Nyugati csoportjában, így mielőtt a Liga Kupa novemberi rajtjával igazi erőltetett menet kezdődne az év hátralévő részére, a héten volt egy kis ideje szusszanni is a srácoknak. Csapatkapitányunk, Kránitz Zoli kezdeményezésére ezért csütörtökön rendhagyó tréninget tartott a PLER, csapatépítés gyanánt paintballozni voltak a fiúk a nagytétényi Barlang pályán.

Két csapatban, közel négy órán keresztül harcoltak egymással a fiúk, ahol az „Öregek“ – „Fiatalok“ párharcából 8-7 arányban utóbbiak kerültek ki győztesen. Bár a végére szoros eredmény alakult ki, s egy játszma kimenetelén némi vita is adódott a felek között – Laut bent felejtették a társak a tűzvonalban, s még azelőtt lefújták a meccset a fiatalok javára, hogy a még talpon maradt 4 játékos legálisan kiejthette volna őt 🙂 -, a Fiatalok szinte végig vezetve nyertek a 15 meccses találkozón.

A játék alól felmentést kapott Kovács Mihály vezetőedző, aki inkább csak külső szemlélőként vett részt az „edzésen“, valamint igazoltan volt távol Gigler és Nagy Szabolcs is.

Az összességében jó hangulatú paintball után a fiúknak pénteken a kézilabda pályán is bizonyítaniuk kellett edzés közben, hétvégén azonban pihenővel hangolódhattak a jövő heti, Dabas elleni rangadóra.

Print Friendly, PDF & Email