Győztes nyitány hazai pályán

Győztes nyitány hazai pályán

Bár a bajnoki rajtra még egy hetet várni kell, a Magyar Kupa-sorozatnak köszönhetően már pénteken bemutatkozhatott éles meccsen a PLER a hazai közönségnek.

Kedden még előselejtezőt játszott a PLER a Magyar Kupában, pénteken pedig már meg is rendezte a következő fordulót hazai pályán, hiszen jövő héttől a bajnoki pontvadászatra fekteti a hangsúlyt aktuális ellenfelével, a Százhalombattával együtt. Azon túl tehát, hogy nyilvánvaló cél a továbbjutás volt a pénteki összecsapáson, további gyakorlásként is szolgált a feleknek a játék a jövő heti nyitányra, ahol a Batta a Veszprém U20-as csapatát, mi pedig a Veszprém Felsőörs együttesét fogadjuk. Nem ez volt az első alkalom, hogy a két csapat összemérte tudását az idei szezonban: a felkészülés során 26-22-es győzelmet produkált Perger Zsolt csapata. Keddi mérkőzése után ugyan kevesebbet tudott pihenni a PLER, s ez olykor nyomot is hagyott a játékunkon, azonban így is magabiztos különbséggel vette az akadályt.

 

Akárcsak a tököli mérkőzésen, ezúttal is kicsit lassabb tempóban indult a meccs, igaz, ezúttal már az első percek is eredményesek voltak: Nagy Szabolcs góljával 1-0-ás vezetéssel nyitottuk az összecsapást. A túloldalon Nikolicza góljaival 2-1-re ellépett ellenfelünk (3.p.), ám ez volt az utolsó momentum a találkozón, amikor előny birtokában voltak vendégeink. Lassan, de biztosan megléptünk Bak Sanyi egyenlítését követően (2-2 – 4. p.), hogy azután a játékrész második felében egy 11-2-es etapot produkálva már a szünetre egyértelműsítsük győzelmi szándékainkat (19-8).

A folytatásban a nagy különbséget látva mi is visszább vettünk kicsit a tempóból, s a battaiak is koncentráltabb játékot mutattak, ami ugyan vezetésünket nem veszélyeztette, de előnyünkből jócskán lefaraghatott az ellenfél. Védekezésben gyengébb teljesítményt produkáltunk, ami a kapott gólok számában tökéletesen megmutatkozott: a második félidőt 17-12-es arányban nyerte Molnár csapata. Az első harminc percben megszerzett tetemes különbségnek volt köszönhető, hogy továbbjutásunk nem forgott veszélyben, így 31-25-ös győzelmünkkel a Magyar Kupa 2. fordulójába kvalifikáltuk magunkat.

 

Magyar Kupa, I. forduló – 2017. szeptember 8. (péntek):
Lőrinci Sportcsarnok. V: Bócz, Wiedemann

PLER-Budapest – Százhalombattai KE 31-25 (19-8)

PLER: Kránitz, Tóth N. (kapusok) – Bak 5, Bujtár 3, Terenyi, Mezei 3, Ferencz 1, Vízler 2, Bordács 3, Levitszki 2, Patyi 1, Konkoly, Horváth D. 2, Nagy Sz. 6, Vizi 3, Farkas. Edző: Perger Zsolt
Százhalombatta: Pásztor, Kurán (kapusok) – Balázs, Tarjányi 1, Rádler 1, Keresztes L., Minárovits 1, Soproni I. 3, dr. Soproni B. 4, Kónya 3, Kővári, Nikolicza 9, Fekete 1, Gyurcsovics 2, Félegyházi. Edző: Molnár József
Kiállítások: 10, ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 2/2

 

Edzői szemmel

 

 

Galéria

 

Print Friendly, PDF & Email