Perger: “Ez csapatmunka volt!”

Perger: “Ez csapatmunka volt!”

Sikerrel vette az első akadályt a PLER-Budapest: öt góllal nyert hazai pályán a Veszprém KKFT Felsőörs csapata ellen.

Igazi ünnepet hozott a hétvége a lőrinci kézilabda számára, hiszen három mérkőzésen, három korosztályban rajtolt el a bajnoki szezon szombaton. Mint a régi szép időkben, egymást követően lépett pályára a serdülő, az ifi és a felnőtt csapatunk, s külön öröm, hogy mindhárom együttes veretlenül zárta a napot: Laurencz fiai döntetlent, Hutvágnerék győzelmet szereztek az Orosháza ellen, a legnagyobbak pedig öt góllal múlták felül a Veszprémet.

Igaz, az első csapatunk számára a múltheti, Magyar Kupa találkozó jelentette a debütálást a hazai közönség előtt, azonban így is tartogatott újdonságot a meccs a szurkolók számára: bemutatkozhatott ugyanis friss igazolásunk, a Budakalászról kölcsönbe érkező Schmidt Hans Johann is, aki rögtön két góllal köszönt be a Lőrinciben.

„Nagyon kellemes meglepetés volt nekem, ugyanis ezt a védekezési rendszert nagyon nehéz megtanulni – mondta a találkozót követően Perger a Hansi becenévre hallgató új játékosunk teljesítményéről. – Az, hogy egy hét közös munka után tizenegy-tizenkét percet játszott és megoldotta a feladatát, gólokat lőtt, segítette a csapatot, szerintem óriási teljesítmény.“

Új beállónk ráadásul épp egy olyan periódusban volt eredményes, ami a végeredmény szempontjából is óriási jelentőséggel bírt: ekkor, a második félidő elején tudtunk meghatározó előnyre szert tenni a Veszprémmel szemben.

Az első féldiőben ugyanis vendégeink nyitottak jobban: a 20. percig egy-két gólos vezetést jegyeztek Szobolék. Ahogy azt a mérkőzés előtt csapatkapitányunk, Kránitz is megjósolta, egy, a tavalyinál erősebb csapattal találkoztunk az első fordulóban, s egy gyors ütemű játékot láthattak a nézők, amely a második etapra megszerzett jelentősebb vezetésünk ellenére is a lefújásig izgalmas maradt.

A 14. percben tudtunk először kiegyenlíteni azután, hogy Éles megnyitotta a gólgyártást a második percben – ekkor állt 4-4 az eredményjelzőn, amelyet látva Vágó Attila ki is kérte első idejét. Ez a rövid szünet még a vendégeinknek kedvezett, a következő támadásból ugyanis újra lépéshátrányba kerültünk (4-6 – 17.p.), de a Vizi által szerzett, első vezetést jelentő találatunk (8-7 – 20.p.) sem hozta még meg az igazi enyhülést – a veszprémiek a folytatásban is a sarkunkban maradtak (9-9 – 24.p.). Mezei büntetője után viszont már tudtunk egy olyan 3-0-s etapot produkálni a félidő utolsó öt percében, ami lélektanilag is hatalmas fegyverténynek bizonyult: bár Szobol még behúzott egy utolsó találatot a szünet előtt, háromgólos vezetéssel fordulhattunk a második harminc percre (13-10).

Mégis a szünetet követő első öt perc bizonyult döntőnek a meccs kimenetele szempontjából, amikor egyszer s mindenkorra bebiztosította vezetését a PLER: Vizi és Schmidt 2-2 góljával hatgólos előnyre tettünk szert a 36. percre (17-11). Mondanunk sem kell, hogy időt is kért az ellenfél ebben a kritikus pillanatban, s Vágónak sikerült is rendeznie sorait, amellyel megakadályozta a jó periódusban lévő csapatunknak, hogy jelentősen tovább növelje előnyét. Kránitz védéseinek hála azonban a már elnyert különbséget tartani, Bordács duplájával az 54. percben még egy kicsit emelni is tudtuk (24-17), a lefújás előtt azonban két könnyű góllal kozmetikázni tudta az eredményt a Veszprém (25-20).

 

 

NB I/B Nyugati csoport, 1. forduló – 2017. szeptember 16.:
Lőrinci Sportcsarnok. V: Sándor, Szabó

PLER-Budapest – Veszprémi KKFT Felsőörs 25-20 (13-10)

PLER: Kránitz, Tóth (kapusok) – Bak 1, Bujtár 1, Terenyi 1, Mezei 3, Ferencz 1, Schmidt 3, Vízler, Bordács 5, Levitszki, Patyi 2, Horváth D., Nagy Sz. 3, Vizi 5, Farkas. Edző: Perger Zsolt
Veszprém: Mikós, Andorka (kapusok) – Csirke, Tóth M., Szöllőskei 1, Szmetán 2, Kreisz, Hári 2, Éles 2, Árpási 2, Haszilló 2, Szobol 7, Márton 1, Lovas, Füleki, Kovács Gy. 1. Edző: Vágó Attila
Kiállítások: 6, ill. 2 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 0

 

Edzői szemmel

Perger Zsolt: „Ezt a győzelmet szeretném a családomnak felajánlani, mert amit ezen a héten ők eltűrtek tőlem, azt nem biztos, hogy mindenki elviselte volna. A védekezéssel nyertük meg a mérkőzést, amire az egész alapozásunk alatt készültünk. A védekezésünk, illetve amit mögött Kránitz Zoli produkált, főleg a második félidőben fantasztikus volt. Támadójátékunkban is nagyrészt meg tudtuk oldani, amit megbeszéltünk, kicsit több hibával ugyan, mint szerettem volna. A második félidő elején három-négy olyan könnyű gólt lőttünk, amivel eldöntöttük a mérkőzést. Védekezésben Farkas Tomit tudnám kiemelni, elégedett voltam Mezei támadójátékával is. Azt kértam a fiúktól, hogy csapatként működjünk a pályán és nagyon szimpatikus volt, ahogyan kommunikáltak a meccs alatt, egymást bátorították. Most kiemeltem néhány játékost, de a többiek ugyanúgy megérdemlik a dicséretet, mert csapatmunka volt.“

 

Galéria

Print Friendly, PDF & Email