Győzelemmel zárt a PLER hazai pályán

Győzelemmel zárt a PLER hazai pályán

Egy góllal, 19-18-ra nyerni tudott a PLER a Győr elleni pénteki rangadón, s ezzel a győzelmével visszaszerezte az NB I/B Nyugati csoportjának második helyét a tabellán.

Igazi rangadóval zárta a szezont a PLER-Budapest a Lőrinci Sportcsarnokban: azt a Győrt fogadtuk az utolsó hazai mérkőzésünkön, amely épp csak egy ponttal előzött meg bennünket a tabellán. Nem kisebb volt tehát a találkozó tétje, mint az ezüstérem megszerzése az NB I/B Nyugati csoportjában, amelyhez mindkét félnek amolyan biztosítékot jelentett volna a pénteki győzelem. Ünnepi hangulatban kezdődött a mérkőzés, hiszen közelgő 70. születésnapja alkalmából köszöntötte a klub a felnőtt csapat technikai vezetőjét, László Ferencet. A családias pillanatok után azonban kevésbé bensőséges hangulat uralkodott a pályán, hiszen egy végletekig kiélezett találkozót láthattunk a felek között.

A PLER kezdett jobban a sípszó után: 3-1-re (6.p.), majd 5-3-ra is vezettek Farkasék úgy, hogy még egy büntetőt is kihasználatlanul hagytunk (11.p.). Ekkorra ocsúdott fel a Győr: Kovácsovics góljával a félidő közepén utolértek bennünket (5-5), ám Nagy Szabi és Farkas góljainak köszönhetően ebben a kritikus pillanatban visszaszerezhettük a kétgólos vezetést (7-5 – 18.p.). Innentől azonban a sarkunkban maradtak a vendégek, s a kezdeti előnyünk okozta remények, miszerint könnyű győzelemmel bezsebelhetjük a 2 pontot, a továbbiakban szertefoszlottak. Keresztes egyéni megoldásairól szólt a szünet előtti pár perc, amikor irányítónk 4 góljával sikerült az eredeti egygólos különbséget (8-7 – 21.p.) tovább növelni (11-8 – 26.p.).

Ennek a háromgólos előnynek birtokában fordultunk a második etapra (12-9), amely egy jóval gólszegényebb, hibákkal, de nagy küzdelemmel tarkított 30 percet tartogatott. A győriek apránként kapaszkodtak közelebb: Hári góljával a 37. percben 15-13 állt az eredményjelzőn, s hogy a folytatásban igazán kiélezett összecsapást láthattunk, azon nem segített sokat az egymás után kihagyott két büntetőnk sem. Időt is kért Kovács Mihály a 43. percben, miután Terenyiék mindössze egygólos távolságon belül kerültek (16-15 – 11.p.), s a rövid kupaktanácsnak köszönhetően sikerült a folytatásban is kezünkben tartani a vezetést. Vizi találatával háromgólos fórral fordulhattunk az utolsó negyedórára (18-15), s ez az előny gyakorlatilag elégnek bizonyult a lefújásig. A hátralévő 14 perc alatt ugyanis mindössze 4 találat esett, s bár 3-1 arányban ezt az etapot megnyerte a Győr, így is elkönyvelhettük az egygólos győzelmet a legvégén.

Ezzel a két ponttal jelenleg ismét a 2. helyet foglaljuk el a tabellán, az ezüstérem sorsáról azonban az utolsó forduló dönt majd, ahol a Győr a Pénzügyőr, mi pedig a Veszprém csapatával csapunk össze.

Férfi NB I/B Nyugati csoport, 25. forduló – 2017. május 12. (péntek):
Lőrinci Sportcsarnok. V: Bonifert, Oláh

PLER-Budapest – SZESE Győr 19-18 (12-9)

PLER: Tóth N., Kránitz (kapusok) – Keresztes 4, Ferencz, Tóth P. 1, Gigler 2, Zelei, Apró, Vízler 2, Bordács 1, Konkoly, Györkő, Horváth D. 1, Nagy Sz. 3, Vizi 1, Farkas T. 4. Edzők: Laurencz Szabolcs, Kovács Mihály
Győr: Nahaj, Sarmon (kapusok) – Szabó A. 1, Bella, Sokoray 1, Devecseri, Kőhalmi 1, Győri-Dani, Goór, Schneider 4, Kovácsovics 6, Kalmár, Hári 1, Terenyi 4, Papp M., Paár. Edző: Deáki István
Kiállítások: 10, ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/1, ill. 1/1

 

Galéria

 

Print Friendly, PDF & Email