Két pont, két piros lap

Két pont, két piros lap

Rajt-cél győzelmet aratott szombaton a PLER a NEKA elleni, idegenbeli fordulóban: végig vezetve, magabiztos, kilencgólos különbséggel hoztuk haza a két pontot.

Óvatos duhajként utazott le a csapat szombaton Balatonboglárra, ahol bár „kötelező“ eredmény volt a győzelem, a Győr elleni vereség okán semmiképp sem akarták elbízni magukat a fiúk. Talán épp ez adta a sikerét az ott következő hatvan percnek, ahol végig koncentráltan, magabiztosan játszott a PLER, s végig vezetve hozta el a két pontot a NEKA otthonából.

Erős nyitánnyal vette kezdetét részünkről a mérkőzés: a 9. percben 6-1-es részeredménnyel álltak a felek. Kránitz hozta kiváló formáját a kapuban, támadásban pedig, Nagy Szabolcs hiányával (átlövőnk sérülés miatt hiányzott a keretből) Mezei és Vizi vállalta magára a vezető szerepet, akik mindketten kiváló teljesítménnyel hét gólig jutottak ezen a találkozón. Ötgólos vezetésünk láttán természetesen időt is kértek a házigazdák, s a rövid szünet alatt sikerült annyira rendezni soraikat, hogy apránként ledolgozzanak a korán kialakult tetemes hátrányukból. Köszönhető volt ez főleg Gábor támadójátékának, akivel, úgy tűnt, kevésbé bírt a védelmünk: a nyolc találatig jutó átlövő vezetésével a félidő derekára mindössze két gólra csökkent a két csapat közti különbség (7-9 – 16.p.).

Az első negyed óra után ráadásul Bujtár nélkül kényszerültünk folytatni a játékot, miután szélsőnk egy rosszul irányzott védőmozdulat következtében piros lapos kiállításával a lelátóra került. Bár az ítéletet túlzásnak éreztük, Bujtár hiánya talán még jobban feltüzelte a csapatot, a kritikus pillanatokban ugyanis, amikor sarkunban volt az ellenfél, összeszedett játékkal tudtuk egyértelműsíteni dominanciánkat. A 20. percre már újra kezünkben volt az ötgólos vezetés, amely kiváló alapot adott a második félidei játékunknak.

A szünet után még felszabadultabb játék következett a PLER oldalán: az első negyed órában mindössze 4 hazai találat született, míg a túloldalon folyamatosan növeltük tovább az előnyünket. A 41. percben értük el a tízes „álomhatárt“ (13-23), de 13 gólos differencia is állt a két csapat között (14-27 – 47.p.; 17-30 – 53.p.). Magabiztos vezetésünknek köszönhetően az is belefért, hogy a végjátékra kissé engedjen a tempóból a csapat: az utolsó öt percben egy 5-1-es etapot produkálva tudta csökkenteni a gólkülönbséget a NEKA. A lefújás előtti izgalmakról pedig egy újabb piros lap gondoskodott: Tóth Norman a 60. percben kiszaladt kapujából egy indításért, az érkező játékossal való ütközése után őt is száműzték a lelátóra a játékvezetők. Az így adódó lehetőséget Kerkovits használta ki: büntetőjével a hazaiak 24-33-as végeredményt állítottak be.

NB I/B Nyugati csoport, 6. forduló – 2017. október 21., szombat:
Balatonboglár, NEKA Csarnok. V: Sándor, Szabó B.

NEKA – PLER-Budapest 24-33 (11-16)

NEKA: Anderlik, Győri (kapusok) – Lakosy, Simotics 1, Kerkovits 4, Tóth Péter 4, Papp 3, Váczi M., Tóth Patrik, Dely, Gábor 8, Bartha, Spekhardt 2, Csomor, Schäffer 2. Edző: Gyurka János
PLER: Kránitz, Tóth N. (kapusok) – Bak 5, Bujtár, Terenyi 2, Mezei 7, Ferencz, Schmidt, Apró 1, Vízler 4, Bordács 1, Patyi 4, Horváth D. 1, Gigler, Vizi 7, Farkas 1. Edző: Perger Zsolt
Kiállítások: 2, ill. 10 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 3/3
Piros lap: Bujtár Ádám (16.p.), Tóth Norman (60.p.)

 

Edzői szemmel

Perger Zsolt: „Továbbra is erős csapatunk van. Felálltunk a Győr elleni vereség után és nagyon biztató dolgokat láttunk ma, a NEKA ellen. Láttam olyan teljesítményt, amire nem is számítottam, mint például Mezei Ricsi támadójátéka. Nagyon örültem Vizi Beni játékának is, az irányítóink hozták magukat. Tudatos játékot játszottunk, a védekezésben is láttam fejlődést, például a test melletti lövések sáncolásában. Utólag azt gondolom, több játéklehetőséget adhattam volna néhány embernek.
Nagyon örülök, hogy egy picit nyugodtabban, sikerélménnyel megyünk el a szünetre. Most egy új etapot kezdünk, fizikailag kicsit fel kell töltődnünk, azután neki kell szaladni a következő feladatoknak.“

 

Galéria

 

Print Friendly, PDF & Email