Győzelem a Lőrinciben

Győzelem a Lőrinciben

Végletekig kiélezett találkozón gyűjtötte be újabb két pontját a PLER: a Veszprém ellen aratott háromgólos győzelem mögött hatalmas küzdelem áll.

Megrendítően indult számunkra a Veszprém elleni, vasárnapi bajnoki találkozó, hiszen a kezdő sípszó előtti gyászszünettel a Lőrinci Sportcsarnok nemrég elhunyt vezetőjére, Kövér Jánosra emlékeztünk. Nem is tudtunk volna azonban szebben adózni a PLER egyik legnagyobb szurkolója előtt, mint hogy nagy csatában győzelemmel vonultunk le a pályáról.

Ennek súlyát a csapat is átérezte, s a találkozót hatalmas elánnal kezdték meg a fiúk: a kezdeti „bemelegítést“ követően (2-2 – 6.p.) tetemes előnyre tettek szert a félidő derekára (8-3 – 18.p.). Ennek alapja Kránitz Zoli volt, aki – hogy közhelyeket hívjunk segítségül – „ihletett formában“ védett, s védelmünkről összességében elég csak megjegyezni, hogy 23 perc alatt mindössze ötször volt eredményes a Veszprém (10-5). Vendégeink mintha ekkor érkeztek volna a meccsbe (pedig Pásztor már a 17. percben kikérte idejét): elég volt két büntető ahhoz, hogy karnyújtásnyira zárkózzanak (10-7), s ez vérszemet adjon számukra a folytatáshoz. Az utolsó hét percben megduplázták góljaik számát a bakonyiak, s mire felocsúdtunk a feltámadásuk okozta szélben, mindössze két találat maradt az impozáns előnyünkből (12-10).

A második félidőben azután, ahogy Élesedett a csata, egyre nagyobb nyomás helyeződött a bírókra is. Mind a pályán, s azon kívül is, szinte tapintani lehetett a feszültséget, amelynek elsődleges oka természetesen a veszprémiek egyenlítése volt. Erre már a 38. percben sor került Éles Benedek büntetőjével (13-13), s az ezt követő majd‘ tíz percben kart-karöltve ment a két csapat. Nem kell oly‘ mély hullámvölgyre gondolni a PLER részéről – bár voltak hibák jószerivel ebben a periódusban -, a szünetre kétgólossá szerényedő előnyünket apránként dolgozták le a vendégek. A lépéselőny ugyanakkor továbbra is nálunk maradt a folytatásban: 1-1 góllal előrébb jártunk, s mégha a következő támadásokból rendre egalizálni is tudott az ellenfél, lélektanilag sokat jelentett, hogy nem nekünk kellett futni az eredmény után. Kovács Misi akkor kérte ki második idejét, mikor egy pillanatra fordulni látszott ez a tendencia: Heiczinger találatával 19-18-ra lemaradtunk, s ekkor kellett igazán, hogy ne roppanjon össze a csapat.
A rövid kupaktanács után azonban ismét megerősödve tértünk vissza, a kapuba érkező Tóth Norman, akárcsak korábban társa, kiemelendően védett, s a túloldalon Keresztes büntetőjével azonnal semmissé tettük hátrányunkat (19-19 – 47.p.). Óriási szükség volt arra a 3-0-s hazai etapra, amit ez a hétméteres indított, s amivel Horváthék 21-19-re ismét növelni tudták a differenciát a két csapat között (53.p.). Bár cseppet sem volt nyugodtabb a hátralévő hét perc, egy-egy gólnál nem tudott közelebb férkőzni az ellenfél (21-20 – 54.p.; 23-22 – 57.p.). Sinkovits volt az, aki végül beállította a végeredményt: régi-új játékosunk találatával háromgólos győzelmet könyvelhettünk el a fordulóban.

Férfi NB I/B Nyugati csoport, 16. forduló – 2016. február 26., vasárnap:
Lőrinci Sportcsarnok. V: B. Pech, Vágvölgyi

PLER-Budapest – Veszprémi KKFT Felsőörs 25-22 (12-10)

PLER: Kránitz, Tóth N. (kapusok) – Keresztes 3, Ferencz, Tóth P., Gigler, Zelei 1, Apró, Vízler 2, Bordács 1, Gidai 2, Konkoly, Sinkovits 5, Horváth D. 4, Nagy Sz. 7, Farkas. Edzők: Laurencz Szabolcs, Kovács Mihály
Veszprém: Szász, Andorka, Koncz (kapusok) – Füleki, Hári 1, Kovács Gy., Szobol 5, Végh, Vasvári G., Bonyhádi, Smetan, Tóth M., Heiczinger 3, Éles 7, Vasvári Á. 5, Márton 1. Edző: Pásztor István
Kiállítások: 8, ill. 14 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 5/4

 

Edzői szemmel

 

Print Friendly, PDF & Email