Góldús győzelem az Alba-MÁV-Előre ellen

Góldús győzelem az Alba-MÁV-Előre ellen

Rendkívül magabiztos győzelmet aratott a PLER, miután 41-27 arányban legyőzte az Alba-MÁV-Előre együttesét. Az újabb két ponttal (és a Győr szombati vereségével) felugrottunk a tabella második helyére.

Vidám vasárnapunk volt a Lőrinci Sportcsarnokban a Székesfehérvár elleni forduló napján, hiszen felnőtt és junior csapatunk is magabiztos, szinte megegyező különbségű győzelmet aratott hazai pályán. (A felnőttek 41-27-es győzelmét a juniorok 41-24-es sikere előzte meg.) Már csak számtanilag is jóval összeszedettebb teljesítményt mutatott a PLER az idegenbeli szerepléséhez képest: ősszel mindössze két góllal múlta felül hétvégi ellenfelét (25-23), igaz, ezúttal rövidebb kispaddal operálhattak a vendégek. Olyannyira, hogy a 43. percben pár percig kapus nélkül maradt az Alba-MÁV: miután Pulai piros lapot kapott a ziccerben induló játékosunkkal való ütközéséért, Balogh Dávid foglalta el ideiglenesen a hálóőr pozícióját, amíg a juniorok kapusa nem érkezett megmentésére.

No, de ne szaladjunk ennyire előre. Már a nyitányon határozott fellépésünkről biztosítottuk a közönséget: a 4. percben 3-0-s előny birtokában álltunk. Bárdos révén az 5. percben szerzett először gólt a vendégcsapat, amely közel 20 perc alatt mindössze ötször talált utat Tóth Norman kapujába. Ekkor már tetemes előnyünk hétgólossá növekedett (12-5 – 19.p.), amit a félidő végén egy 4-0-s etappal tízgólosra tudtunk növelni (19-9 – 28.p.; 21-11 – 30.p.).

Hasonlóan gólzáporos félidőt produkáltunk a második szakaszban is, s bár nem játszottunk hiba nélkül (akadt pár rossz passz, eladott labda vagy pontatlan befejezés), vitán felül állóan eredményesek voltunk – a 35. percben már elértük a bűvös 13-as differenciát a hét gólig jutó Nagy Szabi büntetőjével. Zsinórban négy értékesített hetesével Venczel révén még tíz gólra visszakapaszkodhatott a Fehérvár a 42. percben (27-17), egy 3-0-s etappal újra növelni tudtuk előnyünket (30-17 – 44.p.). A végjátékra azután egy kicsit lazított a csapat a gyeplőn, épp csak annyira, hogy sem a győzelem, sem a gondosan összeszedett magabiztos előnyünk ne lássa kárát, s végül szinte mindenki feliratkozhatott a góllövőlistára is.

Jövő héten Pécsre utazunk, ahonnan fontos lenne 2 ponttal a zsebünkben hazatérni, hogy megőrizhessük a hétvégi győzelemmel megszerzett második helyünket a tabellán.

Férfi NB I/B Nyugati csoport, 23. forduló – 2017. április 23. (vasárnap):
Lőrinci Sportcsarnok. V: Babity Máté, Balogh Ádám

PLER-Budapest – Alba-MÁV-Előre 41-27 (21-11)

PLER: Tóth N., Kránitz (kapusok) – Keresztes, Tóth P. 6, Gigler 4, Zelei 1, Apró 1, Vízler 5, Bordács 5, Konkoly 2, Györkő, Horváth D. 5, Nagy Sz. 7, Vizi 1, Farkas 2, Sinkovits 2. Edzők: Laurencz Szabolcs, Kovács Mihály
Alba-MÁV: Pulai (kapus) – Katona 3, Major 2, Vörös 1, Bárdos 4, Zsigmond, Gyimesi 4, Schekk 2, Venczel 8, Csóka 2, Balogh D. 1, Harsányi. Edző: Kurán István
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 7/6, ill. 6/6

 

Edzői szemmel

 

 

Galéria

 

Print Friendly, PDF & Email