Fontos pontokat hullajtottunk

Fontos pontokat hullajtottunk

Szombat délután nem sikerült felülkerekedni a Keleti csoport egyik legnagyobb riválisán: öt góllal kapot ki Békésen Perger Zsolt együttese.

A bajnokság harmadik fordulójában a méltán hírhedt békési katlanba volt hivatalos a PLER, amelyről tudtuk, már a keleti csoportba való átsorolásunkkor, hogy a szezon egyik legnehezebb találkozójának ígérkezik. A meglehetősen szokatlan, 13 órás kezdési időpont ugyancsak nem szolgálta a mi érdekeinket, ám a két pont elvesztését vajmi kevés értelme lenne erre fogni.

Egyszerűen nem játszott jól a PLER a szombati rangadón, hiányzott az a plusz a játékunkból, amivel a felkészülés során felül tudtunk rajtuk kerekedni (a NEKA Kupán 25-23-ra győztük le a dél-alföldieket), s ezalatt nem kizárólag a sérültjeink hiányát érthetjük.

Pedig lépéselőnyt szereztünk a meccs elején, az első 10 percben, bár komolyabb előnyre nem tudtunk szert tenni, 1-1 találattal ellenfelünk előtt járhattunk (2-3 – 8.p., 3-4 – 10.p.). Cseh kiállítását követően azonban nem csak kiegyenlíteni tudtak a házigazdák (4-4 – 10.p.), de kihasználva emberhátrányunkat, Pajkó révén üres kapuba találva vehették át – akkor még csak ideiglenesen – a vezetést (5-4 – 11.p.). Ezt követően azonban egy hosszabb, gyenge periódusba csúsztunk bele: a 15. percben már háromgólos hátrányba kerültünk (8-5), majd produkáltunk egy olyan tízperces szakaszt, ahol egyszer sem sikerült bevenni riválisunk kapuját (9-7 – 17.p., 13-8 – 27.p.). A szünet előtt Ferenczék még vissza tudtak kapaszkodni karnyújtásnyi távolságra (13-11), ettől kezdve azonban az egész meccsen futnunk kellett az eredmény után.

Minden csapatnak vannak olyan mérkőzései, ahol egyszerűen semmi nem úgy működik, ahogy azt eltervezzük. A PLER-nek ez, a békési meccs volt ilyen: hiába volt meg minden esélyünk a második félidő végéig arra, hogy megfordítsuk a találkozót, az apró hibák sorozata, egy ilyen csapattal szemben, megbosszulták magukat. A 43. percre már ötgólosra hízott hátrányunkat (21-16) a második félidőben gólerős Rédai révén tudtuk csökkenteni (21-18), ám mielőtt közel kerülhettünk volna az egyenlítéshez, a hazaiak egy 4-0-s etappal végleg elvették önbizalmunkat (25-18 – 51.p.). Pedig egy jó hajrát produkálva a végjátékra ismét felküzdöttük magunkat (7 perc alatt 6:2 arányban tudtunk gólokat produkálni úgy, hogy Oláhék csak büntetőből voltak eredményesek – 27-24 -58.p.), ám magunk sem hittük el, hogy ezen a meccsen még pontot tudunk rabolni. A lefújás előtt az utolsó, elhibázott támadásunkból azután Kecskés egy egészpályás, üres kapura célzott góllal beállította az ötgólos különbséget, s ezzel a jobb formát mutató Békés megérdemelten tartotta otthon a két pontot.

 

NB I/B Keleti csoport, 3. forduló – 2018. szeptember 29., szombat:
Békés. V: Adorka, Hucker

Békés-Drén KC – PLER-Budapest 29-24 (13-11)

Békés: Domokos, Borbély, Pajkó 1 (kapusok) – Csuka 4, Székely N. 1, Fedor, Morva, Gidai 3, Gál A. 1, Batky, Hajdú 8, Kecskés 1, Oláh G. 9, Martonosi 1, Sebestyén, Gazsó. Edző: Papp Bálint
PLER: Jónás, Andorka, Balogh Á. (kapusok) – Illés, Grebenár, Papp B. 2, Márton, Ferencz 4, Rédai 4, Schmidt 1, Gál D., Nagy M. 5, Horváth D. 4, Cseh 1, Khalil, Turcsán 3. Edző: Perger Zsolt
Kiállítások: 10, ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 1/1

Print Friendly, PDF & Email