Fontos pontok Debrecenből

Öt góllal, 27-22-re győztük le a DEAC csapatát, s ezzel a két ponttal elléptünk tőlük a bajnoki tabellán.

„Három nap pihenő!“ – kiabálta Perger Zsolt a lefújást követően, s ez a megszólalása legalább akkora örömöt váltott ki a fiúkból, mint a DEAC ellen megszerzett két pont. Erőltetett meneten van túl a társaság: az összes nagy riválisával megmérkőzött már a PLER az első negyedévben, szombaton pedig a tabellán épp mögöttünk álló Debrecen otthonába utaztunk. Minthogy nincs már egyetlen hibátlan teljesítményű csapat sem az NB I/B Keleti csoportjában, aktuális ellenfelünk épp úgy két vesztett mérkőzéssel a háta mögött vágott neki ennek a fordulónak (az Orosháza és az Algyő együttesétől kaptak ki), mint mi.

Balogh Ádi hetesvédésével kezdődött a találkozó, s bár az első negyedórában többször lépéselőnybe kerültek a házigazdák (1-0 – 3.p., 5-3 -12.p.), tartós vezetésre nem tudtak szert tenni. Az első félidő derekán ugyanis megrázta magát a PLER, s egy olyan 6-0-s etapot produkált, amellyel egyszer, s mindenkorra magához ragadta az irányítást (5-9 – 21.p.). Igaz, egy Debrecen-szintű csapattal szemben ez közel sem jelentette azt, hogy hátradőlhettünk volna a lelátón: a meccs minden pillanatában keményen meg kellett dolgozni azért, hogy a megszerzett előnyünket megtarthassuk. Ráadásul idejekorán elveszítettünk két játékost is: Bak Sándor (előzetes diagnózis szerint) egy komolyabb térdsérülés, Mezei Richárd pedig egy piros lap következtében állt ki a sorból – utóbbit később a harmadik kiállítását szerző Rédai is követte a lelátóra.

Épp ezek összessége miatt hullámzó volt a játék képe: a hazaiak már a szünet előtt felzárkóztak (10-11 – 27.p.), de Grebenár fontos pillanatokban szerzett góljaival sikerült megtartani vezetésünket. A második félidő közepén volt ismét egy olyan, hatperces szakasz, amikor gólcsend ült a DEAC csapatára (14-17 – 39.p., 15-21 – 45.p.), s bár az utolsó negyedórára ismét feltámadtak, ekkorra olyan jelentős differencia állt már a két csapat között, amit nem tudtak ledolgozni. Zárásként Balogh ismét büntetőt védhetett az utolsó percben, így keretes szerkezetbe foglalva tehettük zsebre a két pontot.

 

 

NB I/B Keleti csoport, 6. forduló – 2018. október 20., szombat:
Debrecen. V: Horváth Z., Simó

DEAC NK KFT – PLER-Budapest 22-27 (10-13)

DEAC: Mándi N., Kőrizs (kapusok) – Hornyák, Mucza 3, Juhos 4, Bíró Á. 4, Mórucz, Mándi K. 4, Erdős, Leiter 2, Vécsei, Borbély, Földi, Illés T. 2, Szilágyi, Minegász 3. Edző: Medgyessy Sándor
PLER: Andorka, Balogh Á., Jónás (kapusok) – Bak, Grebenár 5, Mezei, Papp B. 3, Ferencz 1, Rédai 2, Schmidt 2, Gál, Nagy M. 6, Horváth D. 3, Cseh 1, Turcsán 4. Edző: Perger Zsolt
Kiállítások: 10, ill. 16 perc
Hétméteresek: 7/3, ill. 4/4

Print Friendly, PDF & Email