Erőn felül teljesített a PLER

Erőn felül teljesített a PLER

Mindössze tíz játékossal utazott el Kovács Mihály a csütörtöki Liga Kupa mérkőzésre, ahol az NB I-es Orosházával szemben ez a tíz ember tisztes helytállást tanúsított.

Nem volt könnyű dolga Kovács Mihálynak a csütörtöki Liga Kupa-találkozón. Na, nem mintha amúgy nekünk kedveztek volna a szorzók az NB I-es Orosháza otthonában, ám az egyébként is sérülésektől nehezített felkészülésünk végére az influenza-szezon is megtizedelte a gárdát. Szó szerint is vehetnénk azt, hogy megtizedelte, hiszen mindössze 10 játékossal állt ki a PLER csütörtök este, így ténylegesen felölthettük tartalommal azt a közhelyet, hogy a jobb erőkből álló, hosszabb kispaddal rendelkező csapat nyerte a – számunkra legalábbis – utolsó kupamérkőzést.

Mint egy börleszk-film, úgy festett olykor játékunk a pályán: szinte mindenki megfordult minden poszton, de némi jóindulattal fogalmazhatunk úgy is, hogy univerzális játékosokat faragtunk a fiúkból. Na jó, elképzelhető, hogy itt most túloztunk egy kicsit, de önmagában az megért egy misét, hogy Ferenczy Laciból egy estére jobbszélsőt avanzsáltunk!

Annak ellenére azonban, hogy már-már csipet-csapat módjára álltunk ki a mérkőzésre, a házigazdák részéről szeretetteljes fogadtatásban volt részünk. A bemutatásnál megköszönték, hogy a sportszerűség jegyében így is vállaltuk a találkozót – a legnagyobb tapsot természetesen a hazatérő Kránitz kapta -, igaz, ez nem akadályozta meg a szurkolókat abban, hogy az 54. percben ránk számolják a tízgólos különbséget… No de, a sport, az sport!

Egész szépen tartotta magát a PLER az elején: a már az első támadásából lépéselőnybe került Orosházával szemben a 6. percben Horváth révén egyenlíthettünk (3-3). Németh Lászlóék ekkor ugyan odapakoltak kicsit a tűzre (6-3 – 9.p.), az első húsz percben mégis a sarkában voltunk az ellenfélnek (8-7 – 18.p.). Köszönhető volt ez többek között Kránitznak is, aki jó formában védte kapunkat – sőt!, a második etap elején egy egészpályás góllal még meg is tréfálta a hálót üresen hagyó orosháziakat. Az azonban idő kérdése volt csupán, hogy mikor dönti el Buday csapata a mérkőzést: a szünet előtt erre is választ kaptunk, amikor egy 8:2-es etappal bebiztosította dominanciáját a második félidőre (16-9).
Az egyébként sem kis hátrányunk már ennek az etapnak az elején elkezdett hízni, amikor Antal találatával 19-10 állt az eredményjelzőn (39.p.). Innentől azonban hullámzott a különbség a két csapat között: volt, hogy hatgólos differenciára felkapaszkodtunk (24-18 – 46.p.), de ahogy már említettük, tíz góllal is vezettek a viharsarkiak (30-20 – 54.p.). Utóbbi egy olyan periódus rovására írható, amikor hét percen át nem találtunk eredményes formációt támadásban, míg Knezevicsék 4:0-val elérték a bűvösnek számító tízes határt. Ezt a gólcsendet végül az az Apró törte meg, aki a megfogyatkozott létszám miatt kézsérülése utáni rehabilitációjából idejekorán visszatérni kényszerült a csapatért, s aki 5 találatig jutott ezen a mérkőzésen.

Látva azután, hogy sikerességük egy percig sincs veszélyben, Buday fiataljai is visszavettek egy fokozatot a hajrára – ez pedig némiképp nekünk kedvezett. Az utolsó percekben ugyanis maradt még annyi szufla a fiúkban, hogy „csakazértse“ tízgólos vereséggel sétáljanak le a pályáról, s valamicskét kozmetikázni tudtak a végeredményen (31-24).

Liga Kupa, 9. forduló – 2017. február 2., csütörtök:
Orosháza, Városi Sportcsarnok. V: Rontó, Szanyi

Orosházi FKSE – PLER-Budapest 31-24 (16-9)

Orosháza: Herjeczki, Miklós (kapusok) – Markoski 1, Pásztor 3, Komporály 3, Oláh, Morva 2, Srsen, Milas, Knezevic 6, Ferenczi 1, Döme 1, Németh L. 7, Németh G. 1, Antal 3, Tárkányi 3. Edző: Buday Dániel
PLER: Kránitz 1, Bercza (kapusok) – Tóth P. 5, Ferenczy 1, Balogh L. 2, Zelei 5, Apró 5, Bordács, Konkoly, Horváth D. 5. Edző: Kovács Mihály
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 1/1

 

Edzői szemmel

Kovács Mihály: „ Helytálltunk, de nyilvánvaló, hogy az ellenfél sem játszott teljes lendülettel – ez viszont legyen az ő bajuk. Alapvetően az odaadással, hozzáállással elégedett vagyok. Tíz játékossal, amelyből két kapus, álltunk fel, dicséret illet mindenkit, hiszen ma mindenki tette a dolgát. Remélem, hogy a betegeink minél hamarabb visszatérnek, hiszen a felkészülés finisében vagyunk. Bosszant, hogy ilyen keveset tudtunk teljes kerettel készülni, de Nagy Szabi és Keresztes Peti is, úgy néz ki, csatlakozik hozzánk holnap. Szeretném a hétvégi, hatvani tornát arra szánni, hogy kicsit összegyúrjuk a csapatot a Füred elleni bajnoki rajt előtt.“

 

Galéria

 

Print Friendly, PDF & Email