Elvesztett vagy megszerzett pont?

Fiatalabb serdülő csapatunkhoz hasonlóan a felnőttek is döntetlennel zárták a Mizse KC elleni fordulót: a második félidei részeredményeket nézve azonban a pontszerzés is sikernek minősült.

Az őszi szünet után két, kötelező kategóriába tartozó ellenféllel találkozott a bajnokságban a PLER: az ózdi találkozóhoz hasonlóan a szombati mérkőzést is saját magunknak nehezítettük meg, s a Lajosmizsén produkált rövidzárlat már meg is bosszulta magát.

A nyitánnyal ezúttal sem volt probléma: már a 6. percben háromgólos vezetésre tettünk szert (1-4), s a félidő végéig uraltuk is a játékot. Ötgólos előnnyel fordultunk a szünet előtti utolsó öt percre (8-13), amikor a biztos fórt látva alábbhagyott a koncentrációnk, s ezt kihasználva Vancsics 6 találatával nem csak kiegyenlített, de fordított is a Mizse (15-14).

Bár a pihenőről visszatérve ideiglenesen le tudtuk dolgozni hátrányunkat (15-15 – 32.p., 16-17 – 39.p.), három büntetőt is kihagytunk ebben a periódusban, ami lehetőséget adott az addigra feltüzelt házigazdáknak, hogy lendületet kapjanak a folytatásra. Kisebb-nagyobb hibáinkkal négygólos hátrányba sodortuk magunkat (24-20 – 53.p., 26-22 – 56.p.), s annak ellenére, hogy rengeteg időnk volt még a mérkőzés megfordítására, valahogy nem tudtuk rendezni a sorainkat ehhez. Az utolsó percekben Nagy Mátéék rutinjával sikerült visszakapaszkodnunk, Vancsics kihagyott hetesével pedig lehetőséget kaptunk az egyenlítésre: azt nézve, milyen teljesítményből állt fel a PLER, a 26-26-os végeredménnyel kapott egy pontunk így pozitív kicsengéssel bír.

 

NB I/B Keleti csoport, 8. forduló – 2018. november 17., szombat:
Lajosmizse. V: Felhő, Öcsi

Mizse KC – PLER-Budapest 26-26 (15-14)

Mizse: Lengyel, Koncz, Mátrai (kapusok) – Drabant 1, Bán 1, Benke 6, Vancsics 9, Szórád, Polyák, Imregi 2, Tokai, Takács B., Scheuring 3, Hollós 2, Zsolnai 2. Edző: Avar György
PLER: Jónás, Andorka, Balogh Á. (kapusok) – Grebenár, Mezei 4, Papp B. 3, Márton 2, Ferencz 1, Rédai 1, Schmidt 1, Gál D. 2, Nagy M. 5, Horváth D. 3, Cseh 4, Khalil, Turcsán. Edző: Perger Zsolt
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 8/6, ill. 9/6

Print Friendly, PDF & Email