Éltető győzelem

Éltető győzelem

Szombaton, a Komló otthonában megkezdte a rájátszásbeli szereplését a PLER, amely nem titkoltan pontszerzéssel szerette volna indítani a bennmaradásért folytatott élet-halál harcot. Az előzmények hatására nem volt feszültségtől mentes a baranyai csarnok légköre, ez azonban szerencsére nem tudta megtörni a csapatot – sőt, talán harciassá is tette -, amely extázisban játszotta végig a találkozót. Ez már csak azért is megjegyezendő, mert nem csak számtanilag, lélektanilag is rendkívül fontos volt a hétvégi találkozó, az utóbbi fordulók hullámvölgye után ugyanis kicsit mindannyian tartottunk a komlói vendégszerepléstől. Tökéletesen rácáfoltak viszont a fiúk mindennemű aggodalomra, hiszen gyakorlatilag rajt-cél győzelmet arattak az első mérkőzésen.

Ez nem jelenti azt, hogy könnyű találkozót játszottunk. Egyáltalán nem. A hazaiak, főleg az első harminc percben, kemény ellenállást tanusítottak, s annak ellenére, hogy 1-0 után (Sunajko szerezte a meccs első gólját) folyamatosan lépéselőnyben voltunk, többször is ráléptek a sarkunkra. A 18. percben 7-7 állhatott az eredményjelzőn Szögi egyenlítésének köszönhetően, s Bakosnak ötperces gólcsendet kellett megtörnie ahhoz, hogy újra visszaszerezzük a vezetést (7-8 – 21. p.).

Ám ha hosszú percek is teltek el gól nélkül, sikerünk kulcsa épp abban rejlett, hogy a kritikus pillanatokban mindig akadt valaki, aki továbblendítette a csapatot. Nem is beszélve arról, hogy védekezésünk remekül összeállt, Kránitz rég nem látott formában védett az egész meccsen, s ez kiváló alapot adott játékunknak. Nem volt hibáktól mentes a szereplés, büntető, s több ziccer is kimaradt, a hiányosságokat azonban szívvel és akarattal pótolták a fiúk.

Kétségkívül szünetbeli kétgólos előnyünk sem sokat ért volna, ha Radjenovicék nem biztosítják be vezetésünket a második etap elején: Markovic büntetőjével és Trkulja találatával ugyanis 13-12-re fel tudott kapaszkodni a Komló. Ekkorra azonban már olyan extázisba került a csapat, hogy már-már „örömkézilabdát“ láthattunk a pályán. Hét percen át képtelenek voltak a hazaiak áttörni a védelmünket, s Kránitz mögé juttatni a labdát, míg elöl egy 5-0-s etappal gyakorlatilag eldöntöttük a találkozót (13-20 – 43.p.).
Igaz, a komlói atmoszféra sajátossága, hogy hiába vezet héttel bármelyik csapat is, egy percig sem nyugodhat meg az ellenfél – ilyen lassan pedig talán még sosem peregtek a percek. A hazai feltámadás azonban szombaton elmaradt, de legalábbis későre nyúlt, s bár a végjátékra felengedett egy kissé a PLER, ez már csak arra volt elég, hogy kozmetikázni tudjanak Wéberék az eredményen.

 

K&H férfi kézilabda liga, Rájátszás a 7-14. helyért, 1. forduló – 2016. március 19., szombat:
Komló, Sportközpont. V: Kékes, Kékes

Sport36-Komló – PLER-Budapest 22-27 (10-12)

Komló: Garnic, Selymes (kapusok) – Trkulja 3, Szögi 1, Marcsek, Markovic 5, Péter Szabó, Szöllősi Bence 1, Sunajko 2, Nagy Z., Oszlár 1, Wéber 2, Semikov 4, Pethő, Potic 3, Sanad. Edző: Ratko Djurkovic
PLER: Kránitz, Tóth N. (kapusok) – Bakos 3, Kocsi 1, Bujdosó 3, Tóth P., Lókodi 2, Oláh T. 2, Leimeter 2, Laurencz, Benmiloud 1, Radjenovic 6, Bohács 1, Sinkovits 3, Nagy Sz., Mikita M. 3. Edző: Hutvágner István
Kiállítások 10, ill. 16 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 2/1

Edzői szemmel

Hutvágner István: „Azt gondolom, a motiváltabb csapat nyert. A Komló sokkal jobb helyzetben van, mint mi, nekünk minden meccs élet-halál harc, a fiúk pedig komolyan vették a feladatot és oda is tették magukat. Volt sok jó teljesítmény védekezésben és kapusteljesítményben, elöl be tudtunk találgatni, összességében, azt gondolom, csapatként jól funkcionáltunk az egész meccsen.“

Print Friendly, PDF & Email