Első osztályú U14: Puskás Viktor:„…idén is meg szeretnénk nyerni, ezért dolgozunk minden nap, a srácok pedig nagyon elhivatottak.”

A Puskás-csapat idén is sikeresen menetel az első osztályú U14-s bajnokság keretei között. Már a végjátékban vannak, ahol az ország legjobb hat együttese méri össze erejét.

A szeptember óta tartó küzdelem alatt sok ellenféllel találkoztak Viktorék, akik Keleten az „A” csoportban kezdték meg a harcot az idény elején. Itt másik öt gárdával kellett megmérkőzniük oda-visszavágós rendszerben. Öt forduló alatt tíz meccset játszottak, minden csapat ellen kétszer volt lehetőségük bizonyítani. Ezt a kört hibátlanul hozták fiataljaink, azaz tízből tízszer sikerült nyerniük, így első helyen jutottak tovább a következő szakaszban.

Puskás Viktor a csapat edzője is értékelte az első etapot: „A szezon első felében voltak könnyebb és nehezebb meccseink. Ezt a szakaszt a csapat összeszoktatására, illetve az én támadó és védekező taktikámnak a begyakorlására használtuk fel. Több  felállást is kipróbáltam, a srácok szépen hozták a meccseket.”

PLER-Budapest – Dabas KC VSE 27-20

PLER-Budapest – GYÖMRŐI KA 33-22

PLER-Budapest – Debreceni SC-SI 24-18

Szent István SE-OKSI SE – PLER-Budapest 26-38

Gyöngyösi KK – PLER-Budapest 15-31

GYÖMRŐI KA – PLER-Budapest 11-39

Dabas KC VSE – PLER-Budapest 14-24

PLER-Budapest – Szent István SE-OKSI SE 24-17

PLER-Budapest – Gyöngyösi KK 27-20

Debreceni SC-SI – PLER-Budapest 17-29

 

A Kelet Felsőház volt a következő kihívás a mieink számára, melynek során újabb ellenfelekkel kellett, hogy megmérkőzzenek. Az „A” csoport továbbjutóihoz; a Puskás-gárdához, a Gyöngyösi KK csapatához és a Szent István SE-OKSI SE együtteséhez csatlakozott a Pick Szeged, a Békés-Drén KC és a Békéscsaba DKSE. Az újonnan érkezőkkel, így ismét oda-visszavágó várt a mieinkre, azaz hat mérkőzéses sorozat vette kezdetét decemberben. Ezt az etapot is hibátlanul zárták Viktorék, így tizenhat győztes meccsel a zsebükbe várhatták a legjobb hat közötti küzdelmeket.

„Ebben a szakaszban is kemény ellenfelekkel találkoztunk. Sokkal kiforrottabbak lettek a támadásaink és acélosabb a védelmünk.  Kellő komolysággal dolgoztak a meccseken a srácok. Igaz, voltak hullámvölgyeink, de ezeket szépen megoldottuk. Örülök, hogy egyetlen, veretlen csapatként jutottunk a döntőbe.” – mondta el Viktor, mikor a második etapról kérdeztük.

Pick Szeged – PLER-Budapest 22-23

PLER-Budapest – Békés-Drén KC 33-14

PLER-Budapest – Pick Szeged 23-17

Békéscsaba DKSE – PLER-Budapest 21-24

PLER-Budapest – Békéscsaba DKSE 25-21

Békés-Drén KC – PLER-Budapest 20-30

 

Az eddigi hibátlan teljesítménynek köszönhetően együttesünk ismét a bajnoki címért harcolhat az idén. A legjobb hat gárda között, rajtunk kívül, az FTC KN KFT I., az Éles KISE, a Gyöngyösi KK, Grundfos Tatabánya KC és a Pick Szeged található. Az öt mérkőzésnapon keresztül tartó küzdelmek során, ismét össze kell csapnunk minden együttessel, azaz a tíz mérkőzés alatt gyűjtött pontok fogják eldönteni, hogy ki hol végez. Puskás Viktor bizakodva, de óvatosan nyilatkozott a hat csapatos döntőről: „Úgy gondolom a hat legerősebb csapat jutott a döntőbe. Nem lesz egyszerű dolgunk, a 2003-as korosztályban talán most lesz az egyik legkiegyensúlyozottabb döntő. Három-négy együttes is odaérhet a végén az első helyre. Zsinórban háromszor lettünk bajnokok, természetesen idén is meg szeretnénk nyerni, ezért dolgozunk minden nap, a srácok pedig nagyon elhivatottak.”

Az első körre már sor került a legek harcában. Március 25-én az Elek Gyula Arénában kezdték meg a csapatok a találkozók sorát, ekkor az Éles KISE csapatával találkoztunk, majd a Grundfos Tatabánya KC együttesével zártuk a napot. Mindkét mérkőzés után győzelemnek örülhettünk, megalapozva ezzel menetelésünket az újabb bajnoki cím felé.

PLER-Budapest – Éles KISE 21-17 

Grundfos Tatabánya KC – PLER-Budapest 23-25

A következő mérkőzésnapon, hazai pályán léphetnek majd pályára a mieink, hiszen április 14-én a Sportkastélyban kerül megrendezésre a második kör, ahol a másik nagy esélyessel, állandó riválisunkkal, az FTC KN KFT I. gárdájával és a Gyöngyösi KK csapatával mérjük össze erőnket.

  1. április 14., szombat (Sportkastély)

10.00 PLER-Budapest – FTC KN KFT I.

15.00 Gyöngyösi KK – PLER-Budapest

 

További fordulók:

  1. április 29. vasárnap (Tarján, Községi Sportcsarnok)

11.00 Éles KISE – PLER-Budapest

14.00 PLER-Budapest – Pick Szeged

  1. május 5. szombat (Gyöngyös, Dr. Fejes András Sport és Rendezvénycsarnok)

12.00 FTC KN KFT I. – PLER-Budapest

14.00 PLER-Budapest – Grundfos Tatabánya KC

  1. május 27. vasárnap (Szeged, Városi Sportcsarnok)

10.00 Pick Szeges – PLER-Budapest

12.00 PLER-Budapest – Gyöngyösi KK

Print Friendly, PDF & Email