Első osztályú serdülő: „…mindig a csúcsra szeretnénk felmászni.”

Puskás Viktorral beszélgettünk a felkészülésről, új csapatáról és az új kihívásokról.

Harmadik évedet töltöd a PLER-Budapestnél és ettől az évtől az első osztályú serdülő csapat edzője leszel. Hogy fogadtad a felkérést, illetve miben lesz más ez a kihívás?

„Örültem a megkeresésnek és nagy megtiszteltetésnek gondolom, hogy a klub rám bízta az első osztályú serdülő csapatát. A tavalyi és az azelőtti szezonomban is játszottak a csapataim a serdülő bajnokságban csak a másodosztályban, hiszen akkor még bőven korosztály alatt voltak a fiúk. Természetesen az első osztályban a legjobb együttesek szerepelnek, így játéktudásban és gyorsaságban is más szintet képviselnek, mint azok a gárdák, akikkel eddig találkoztunk.”

A srácok közül többen nem ismeretlenek a számodra, hiszen sokaknak voltál már edzője. Milyen a csapatod, illetve hogy sikerült a felkészülés?

„A játékosok kilencven százalékát ismerem  és persze ők is engem. Ez nagyban segítette a felkészülésünket, hiszen nem a nulláról kezdődött az ismerkedés. Jó kis csapatunk lesz az idei évben, sok gyereket a tavalyi második helyezett U14-es gárdából hoztam fel, illetve a tavalyi első osztályú serdülő együttesből is többen játszanak nálam az idén. Ők tavaly kevesebb lehetőséget kaptak, de ebben a szezonban sokkal nagyobb feladat hárul rájuk, illetve több a játéklehetőségük is és ezt kezdik meghálálni. Ezen felül az ifi csapatba felkerült 2002-es játékosok is nevezhetőek még a korosztályba, ha szükséges onnan is tudok lehívni gyerekeket. Így elég mély a keretünk, sok variációs lehetőségem van.”

Nyíregyházán kezdték meg a bajnokságot Viktorék, ahol győzelemmel rajtoltak, majd az augusztusi rajt után hazai pályán is bemutatkoztak serdülőink. A második találkozó keretei között a DEAC NK KFT együttese látogatott el a Sportkastélyba, ám pontot rabolniuk nem sikerült nekik, így továbbra is veretlen maradt a Puskás-csapat. Ezt követően a balmazújvárosi fiatalokon volt a sor, hogy eldöntsék, kié legyen a két pont. A félidőben már tetemes előnnyel rendelkeztek a mieink, ám feljebb zárkózott a végére a hazai gárda, így végül háromgólos győzelemmel térhettek vissza Lőrincre Viktorék.

„Jól kezdtük a szezont, hiszen három győzelemnél járunk. Meccsről meccsre jobban kezdik érezni a srácok, mit szeretnék mind támadásban, mind védekezésben játszani. Nagyon sokat kell még edzenünk a még pontosabb játék eléréséhez. 
Konkrét célt nem tűztünk ki a fiúkkal, hiszen nem tudjuk, hogy a fiatalabb összetételű kerettel mire lehetünk képesek. Aki ismer engem és a csapataimat az tudja, hogy mindig a csúcsra szeretnénk felmászni.”
– értékelte nekünk a kezdést Puskás Viktor.

Nyíregyházi SN KFT – PLER-Budapest 21-29

PLER-Budapest – DEAC KN KFT 26-24

Balmazújvárosi KK – PLER-Budapest 29-32

Print Friendly, PDF & Email